2019. 01. 17.

Kedvenceink közelebbről 33. rész - Claire Contreras


A Kedvenceink közelebbről rovatban hazánkban népszerű, vagy kevésbé ismert alkotókat szeretnénk bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. :)

Claire Contreras írónőnek még csak egy regénye jelent meg hazánkban, de azt sokan szerették. Egyelőre nem tudni, hogy olvashatunk-e még tőle magyarul, viszont reménykedni mindig érdemes. :)

Claire Contreras
„Hello, Claire vagyok; szeretek írni akár otthon akár a könyvtárban vagyok. Nappal író, éjjel blogger vagyok. 2013 óta írok szépségről, trendről vagy személyes dolgokról.”

Pár infó még az Írónőről:
Ki inspirál? 
Ez nehéz, mert annyi mesés indie szerződ van a világon. Nem is tudom milyen sorrendben olvastam őket, de olvastam Colleen Hoover – Szívcsapását, Jamie McGuire – Gyönyörű sorscsapását, és S. C. Stephens – Esztelen sorozatát és azt gondoltam „Eddig miért nem ismertem őket?!!?” Szóval bizonyos értelemben mindannyian inspirációt nyújtottak. Katja Millay, K. A. Linde, Tarryn Fisher, Madeline Sheehan-nal egyetemben. Napokig sorolhatnám, mindegyikuk hatással volt rám. Akárhányszor olyan könyvet olvasok, amit szeretek, ihletet ad.

Mindig is írni akartál?
Forrás
Mindig imádtam írni, de sose gondoltam egy regény megírására. Egyszer írtam egy történetet egy rock zenészről, aki szerelmi háromszögbe bonyolódott, de sose került kiadásra, mert… sz*r volt, lol. DE a barátaim szórakoztatására írtam és ez volt a célja is.

Melyik a kedvenc könyved?
Paullina Simmons – Brzonlovas.

Tudod előre, hogy végződik a történet vagy csak írás közben alakul ki?
Azt tudom, hogy bizonyos pontokon mi fog történni. Vannak a fejemben fejezetek, és ötletem is van a végére, de nem vagyok biztos benne. Általában hagyom, hogy a szereplők a maguk útját járják. De van úgy, hogy az első rész végét hamarabb tudom, mint a történet többi részét, viszont a második könyvnél még nincs ötletem se, hogy végződik.

Milyen a folyamatod?
Talán nem hívnám így. A lehető legkevésbé vagyok szervezett, így nem készítek idővonalat és ahhoz hasonlót. A fejemben van a történet, megalkotom a szereplőket és elkezdem az írást. Ezt nevezném „írói agymenésnek”, ahol csak írok, amíg tudok. Egyszer elkezdem, és a szereplők átveszik az irányítást.

Forrás
A szereplőid hasonlítanak rád, vagy általad ismert személyekre?
Szerintem mindenkiben vagy egy kicsi belőlem, de senkit se kifejezetten valaki után mintázok meg.
Forrás

Ki a kedvenc irodalmi regényszereplőd?
Ludwig Bemelmans könyveiből Madeline.

Gyerekként mi akartál lenni, ha megnősz?
Minden nap változott. De az FBI ügynök kiemelkedik.

Van mottód, idézeted vagy életfilozófiád?
„Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak.”

Végül pedig a könyvei:

Sorozatai, önálló regényei és novellái is olvashatóak. Első sorozata a There is No Light in Darkness, két részes new adult, első része 2013-ban jelent meg. Blake múltja sötétségben rejtőzik. Jelene tele van titkokkal és a jövője olyan igazságot tartogat, ami elől nem tud elmenekülni. Szülei rejtélyes halála után új családba kerül. Kísérti a múlt és bezárkózik válaszokat keresve. Rémálmai egyre élénkebbek és a múlt kezd összecsapni a jelennel. A Devil’s Contract is két részes, de inkább dark romance műfajú és 2014-ben jelent meg az első rész. Amara választhatott és meg is tette. Két évre szólt az ígéret, de tudnia kellett volna, hogy ez csapda.

A nálunk is megjelent Hearts sorozat 3 részből és egy kiegészítő kötetből áll. A 2015-ben indult és new adult műfajú. Elle bátyja legjobb barátja iránt táplál érzéseket. Együtt nőttek fel, együtt fedezték fel a szerelmet, de összetörte a lány szívét. Most újra felbukkan, és második esélyt szeretne, de megéri a kockázatot? A Second Chances Duet a legfrissebb, 2018-as megjelenésű new adult sorozat. Nevéből adódóan 2 részes. Tessa nem hisz a szerelemben és a jó időzítésben. 

Önálló regényei közül az első a Catch Me egy 2013-as megjelenésű new adult. Brooklyn mindent megkapott, amit akart, de amire igazán szüksége volt, azt nem. 25 év alatt sok mindent megtapasztalt, csak a legfontosabbat nem. Amit nem lehet megvásárolni. Nem lehet elvenni, csak kapni lehet. Senki nem adta neki, egészen Nick-ig. Mindkettőjük életében fontos a zene, de érdekes, ahogyan ő megtalálta a helyét, én elvesztettem a sajátomat. Elvesztettem magamat és eddig nem is tudtam mennyire elveszett vagyok, amíg ő meg nem talált. 2016-os sportromantikus a Player. Warren tehetséges a pályán és a bulvárlapok is imádják, ő a legkelendőbb agglegény. Camila az első, aki nem rám vágyik, én viszont azonnal a tudtam, hogy akarom őt. Három hete van bebizonyítani, hogy összeillenek. 2018-ban egy kortárs romantikussal érkezett, a Because You’re Mine. Amikor a legfélelmetesebb maffia családban nősz fel, könnyű a kedves férfit a rossz hírekkel azonosítanod. Sok mindent megtapasztaltak, titkaik vannak. Attól a pillanattól kezdve, ahogy Cat Lorenzo-ra nézett, tudta, hogy nem csak rossz hírei vannak, ő maga a főcím. Az esze és a szíve mégis háborúba kezdett. Túl rejtélyes, túl gyönyörű és túl van, sőt most már akarja is a lányt. Viszont egy Lorenzo-hoz hasonló ember csak megsebezni tud. A legfrissebb is kortárs romantikus. A Consequence of Falling 2019-ben jelent meg. Presley nem sok dolgot utál, de a listán Nathhaniel Bradley is előkelő helyet foglal el. Sokkolja a hír, hogy apja cégénél üzlettárs lesz és ezzel a főnöke is. Ahogy azonban egyre több időt töltenek egymással, annál inkább vágyik rá. Mindig azt mondják, nem jó keverni a munkát és az érzelmeket, de most kezd nem foglalkozni ezzel.  
Végül pedig novellái is olvashatóak, akár önállóan akár más alkotásokkal együtt. A 2014-ben megjelent Untied erotikus kötetben a Devil’s Contract című novellát találjuk, ami a There is No Light in Darkness bónusz jelenete. Azt mondják egy rossz döntés kihat az egész életedre, de Amara nem tehetett mást. Egyszerű volt a választás, ő vagy a családja. Az eredmény már nem ennyire. A Fever egy romantikus novellás kötet 2005-ből. Ebben is megjelent a Catch Me. A Fake Love egy romantikus novella, 2019-es megjelenésű. Evelyn 25 éve ismeri Cory-t és csupán az orgazmust nem színelte előtte. Hetedikben azt hazudta beteg, hogy társaságot nyújtson neki, amig a fiú tényleg az volt. Tizenkettedikben egy kamu sérüléssel maradt távol a báltól. Ő faképnél hagyta partnerét és a lányt kért fel táncra. Fősulin azt színlelt, hogy járnak, hogy távol tartson másokat. És odáig jutottak, hogy kitűzték az esküvő dátumát. Gyűrűvel az ujján végre belezúgott. Ezért elhagyta, mert remek barát, de szörnyű pasi, nem törheti össze a szívét. Legjobb barátokból csendes idegenekké váltak. Evelyn most visszatért szülővárosába és Cory azt akarja, menjenek együtt unokatestvére esküvőjére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése