2019. 01. 19.

Könyjelző Top 10 - 47. rész


Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :)

10 legjobb új író 2018-ból

I: Mindig jó új Írókkal megismerkedni, panaszra nem lehet okom :)
P: A Kiadók sose tétlenkednek, minden évben számos új alkotót hoznak el nekünk, idén is sok új nevet ismertem meg. :) 

1, 
I: Lisa Kleypassal tavaly ismerkedtem meg, teljes mértékben kedvencé vált. Remélem, még jó sok könyvet olvashatok majd tőle. 
P: Holly Black Vele kezdeném a sort, hiszen a Kegyetlen herceg a tavalyi kedvenceim közé került. Nem ez az első nálunk is megjelent regénye, de eddig nem olvastam tőle. Most már bátrabban ismerkedek meg más regényeivel is.
2,
I: Christelle Dabos igazán egyedi látásmódja van. Teljesen elvarázsolt a világ amelyet fölépített. Biztod fogok tőle még olvasni.
P: Ker Dukey – K Webster A második helyre egy szerzőpárost tennék, mert a közös munkájuk fogott meg igazán. Az Ellopott babácskák igazán sokkoló olvasmány volt, szeretem az ilyen stílusú regényeket, és ha ők ilyeneket tudnak még alkotni, akkor nagyon várom azokat is.
3, 
I: Josie Silver számomra igazán aranyos kis romantikus történetet alkotott. Nem mindenkinek nyerte el a tetszését, én a másik tábort erősítem, még ha megértem a másik oldalt is. 
P: Tillie Cole Úgy láttam sokan kritizálták is a nálunk megjelent Ezer csók regényét, engem viszont nagyon megérintett. Mindenképp az élmezőnyben van a helye.    
4, 
I: Holly Black az ő kegyetlen tündérei igazán új színfoltjai voltak a tavalyai évnek. Nagyon kíváncsi vagyok hova fog fejlődni ez a remek kis sorozat. 
P: T. M. Frazier Újabb Rázós könyv szerző kerül a listába, mert ez is igazán maradandó élmény volt számomra. Nagyon örülnék több regényben tőle hazánkban.   
5, 
I: Colleen Oakley is tavaly ismertem meg, aki szerintem tud az ember érzelmeire hatni. Remélem kapunk majd még megjelenést tőle a kiadó által. 
P: Katherine Arden Komor, de nagyon szerethető regénye és stílusa is megfogott. Alig várom a folytatást.
6, 
I: Paige Toon is nagyon megkedveltem, különleges történetet alkotott, főleg, hogy egy szellemíró helyébe képzelhetem magam. 
P: Stephanie Garber Sokáig vártam a Caraval olvasásával, hiba volt. Csodálatos világot alkotott az írónő, fantáziadús és varázslatos. Megérdemli a helyét a top 10-ben.   
7, 
I: Helen Hoang stílusát egyszerűen imádtam, alig várom, hogy nem sokára a friss megjelenését is a kezembe vehessem.
P: Lorainne Heath Szeretem a történelmi romantikusokat és mindig akadnak kiemelkedőbb alkotók, ő is ilyen. Rövidke történetét is könnyen megszerettem és szívesen olvasok a későbbiekben is tőle.
8, 
I: B. Czakó Andrea szeretem, hogy megtudja idézni a történelmi romantikus műfaj hangulatát.  
P: R. S. Grey Láthatóan a könnyebb olvasmányokra specializálódott az írónő, de ilyenekre is szükség van, és műfajában számomra szerethető volt. 
9, 
I: Katherine Arden az orosz tájon barangolás hangulatának megteremtése, a mondák beleszövése nagyon ment az Írónőnek, szeretnék még tőle olvasni. 
P: Colleen Oakley A történet különlegességével fogott meg és ezért ő is méltón kerül a tavalyi legjobbjaim közé.      
10, 
I: Ker Dukey – K Webster ez a szerzőpáros valami zseniális :D 
P: Alwyn Hamilton Ritkán olvasok az arab világban játszódó történetet, ezért maradt meg bennem jobban az alkotása.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése