2019. 01. 12.

Romantikus Olvasó Book Tag

A mai Book Tag bejegyzésünk formája kicsit eltér a megszokottaktól, de témájában annál közelebb áll hozzánk. :)

1, Hány évesen kezdtél romantikus regényeket olvasni?
I: Olyan 14 éves körül lehettem, amikor a könyvtár történelmi romantikus polcához tévedtem. Egyből leemeltem egy könyvet, amelynek olyan tipikus borítója volt, ahol a főhős kigombolt ingben tartja szíve hölgyét. Hát még szép, hogy jött velem haza. :D Itt szeretem bele igazán ebbe a műfajba.
P: Huh, emlékszem általános iskolában is olvastam már egy-két ifjúsági regényt, ahol felbukkant a romantika is. Ez a 2000-es évek elején lehetett, de ezek még semmiképp se igazi romantikus alkotások voltak. Ezért inkább későbbre tehetően ide írnám a paranormális romantikusokat, hiszen szenvedély és szerelem is akad benne bőven. Egyetemi tanulmányaim elején szippantott be a világuk, 2008-ban. 

2, Ha választhatnál egy főhőst a kedvenc romantikus regényedből, hogy találkozzatok, ki lenne az és miért? 
I: Ez egy nagyon nehéz kérdés, mert igazán sok könyves álompasi van akit szívesen megismernék :D De talán most Leo Hathaway az akivel a leginkább szeretnék találkozni. A története során teljesen elrabolta a szívem :) Amúgy is egy pirulós lány vagyok, na előtte aztán tuti pulykavörös lennék!
P: Sok trónkövetelővel találkoztam már, de még mindig Jericho Barrons számomra a nagybetűs álompasi olvasmányaimból. Bár valószínűleg halálra ijesztene egy személyes találkozás alkalmával a belőle áradó fenyegetéstől, mégis őt írnám. 

3, Ki a kedvenc romantikus íród és miért? 
I: A tavalyi évben sikerült megismerkednem Lisa Kleypas munkásságával. Teljesen magaménak érzem a stílusát, így most őt mondanám ide.
P: Itt elengedem a paranormális vonalat és inkább a hagyományosabb romantikában keresek, így mindenképp Colleen Hoover a választottam. Minden története különleges, és a szívemig hatol. Együtt élek és érzek a szereplőivel. 

4, Melyik a kedvenc újraolvasandó romantikus regényed? 
I: Ennyi újdonság mellett nem igazán jut időm az újra olvasásra, de ha úgy lenne akkor Velünk véget ér-t biztos, hogy újra olvasnám.
P: Párszor már említettem, hogy nem vagyok nagy újraolvasós típus, a Reménytelen olyan történet, amit bármikor szívesen átélnék ismét. 

5, Melyik könyvet ajánlanád egy nem romantikus olvasónak?
I: Ez egy nehéz kérdés, mindenképpen először olyat ajánlanék neki, amelyben fel lelhető ez a szál, de nem teljesen ez köré épül a történet. Szerintem az Árulás csókja pont ilyen. Van benne romantika, de ez mellett rejtélyeknek is nagy szerepe van, igazán izgalmas történet.
P: Huh, ez igazán nehéz kérdés. Végtelenül csöpögős, rózsaszín felhőt nem érdemes ajánlani, mert ha nem szereti a műfaj sajátosságait, nem egy ekkora adagtól kedveli meg. Inkább olyat kellene választani, ahol más elemeik is hangsúlyosak. Hmhm, legyen az adu ászom, az Üvegtrón sorozat. Magával ragadóak a szerelmi szálak benne, de ezen kívül is lenyűgöző és izgalmas a cselekmény.
 

6, Melyik a kedvenced: kortárs, a drámai cselekménnyel ellátott vagy történelmi és miért? 
I: Romantikából sosem elég, mindegyiket szeretem, de ha választani kell, akkor most a történelmi romantikus nyer egy hajszállal.
P: Egyre jobban megszerettem az utóbbi időben a történelmi romantikusokat, de egyelőre mégis a kortárs címke vezet, sokkal több kedvencem került ki onnan. 
 Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése