2019. 01. 16.

Sorozatismertető - Sötét vadászok 3. rész


Számos sorozat közül lehet válogatni, amik nem csak pár résszel büszkélkedhetnek. Ezekből szemezgetnénk új rovatunkban, és részletesebben bemutatnánk őket. :)

Az előző részért kattints ide: 1 | 2

Elég hosszú sorozat lévén még bőven tudom folytatni a részek bemutatását. :) Akárhány helyen keresem, mindenhol más sorrendbe vannak állítva a történetek. Mi próbáljuk az Írónő honlapját próbáltam alapul venni. És leszögezném, hogy a novellákat próbálom (!) ajánlott olvasási sorrendben beilleszteni a részek közé.

6, Night Play – Pokoli Tűz (2004/2012)
A Vérvadászok világában ez az első regény hosszúságú történet. Vane élete örök veszély, ezért nem keresi párját, de miután találkozik vele, nem engedi. A helyszín New Orleans.
Vane Kattalakis – Fang, Anya, Fury, Dare és Star testvére. Szülei gyűlölték egymást és így őt is. Különlegessége, hogy Katagariból Árkádiaivá vált, köztük is a legerősebb fajta.
Bride McTierney – Egyszerű halandó, aki épp egy csúnya szakítás után nyalogatja sebeit. Sunshine és Tabitha jó barátja.

6.5, Winter Borne – NOVELLA (2004)
Maradunk a Vérvadászoknál és egy újabb fajtájuk történetét olvashatjuk ebben a novellában. Helyszín Atlanta.
Dante Pontis – Katagari (azaz állatnak született) párduc. A minnesotai Inferno klub tulajdonosa, ahol saját szabályai érvényesek és menedékként is üzemel. Kíméletlen harcos.
Pandora Kouti – Egy jövőből érkezett Árkádiai párduc, Falkája áldozatként ajándékozta a Katagariaknak. Sikerült megszöknie, de menekül. Eközben találkozik Dante-val.

7, Seize the Night – Éjféli gyönyörök (2005/2013)
A sorozat visszakanyarodik a Sötét vadászokhoz. Egy korábban inkább negatív szereplőként feltűntetett férfi kerül középpontba egy újabb Devereauy lány mellett. A helyszín újra New Orleans.
Valerius Magnus – Már 22 évesen római hadvezér lett, és sok más vadásszal feszült közöttük a kapcsolat. Még Artemisz se szívlelte a rómaiakat, így külön képességeket nem kapott. Zarek féltestvére.
Tabitha Devereaux – Amanda ikertestvére, erős empata. Emiatt sokszor nehezen kontrollálja saját érzelmeit. Vad és bátor, önszántából vámpírvadásznak állt. 

8, Sins of the Night – Bűnös éj (2005/2016)
Acheron a vadászok vezetője, de mint mindenhol itt is akadnak néha elégedetlenkedők. Egy ilyen szituáció ennek a résznek az alapja. Illetve itt láthatjuk, hogy bizony Sötét vadásznők is harcolnak a gonosz ellen. A helyszín Észak-Mississippi.
Groéziai Ias/Alexion – Ias az egyik legidősebb Sötét vadász, felesége elárulta őt. Acheron hozta vissza őt a halálból és Alexion-ként vált segédjévé.
Danger St. Richard, ’Danger’ – Francia Sötét Vadásznő, férje árulása miatt elég bizalmatlan mindenkivel. Telepatikus ereje van.

8.5, Second Chances – NOVELLA (2005)
Egy igazán rövidke történet Styxx és Acheron szereplésével.

9, Unleash the Night – Szenvedélyes éjszakák (2005/2017)
Egy Vérvadász történet ez a rész, nincs hiány tiltott kapcsolatokból és láthatjuk, hogy bizony a Vérvadászok és Sötét vadászok között sem felhőtlen a viszony. Helyszín New Orleans.
Wren Tigarian – Wren egy tigard, fehértigris és hópárduc tiltott keveredéséből született, Katagari. Anyja volt az utolsó Katagari hópárduc, így megörökölte a Regis címet. Mérhetetlenül gazdag, de szótlan és magányos. Kedve szerint bármelyik alakot felveheti.  
Marguerite D’Aubert Goudeau, ’Maggie’ – Egy amerikai szenátor és egy cajun nő lányaként a figyelem középpontjában van, de nem szereti a rivaldafényben lenni, csupán szerepet játszik. Nick jó barátja.

9.5, A Hard Day’s Night Searcher – NOVELLA (2006)
Főszereplőnk egy halhatatlan kalóz és persze Sötét vadász. Ez a történet kapcsolódik egy párhuzamos sorozathoz is, a Deadman’s Cross-hoz. A helyszín Starkville, Columbus, West Point és Tupelo.
Rafael Christoph Santiago – Egy brazil kereskedő és egy felszabadított etióp rabszolga gyereke. Apja hajóján nőtt fel, akit meggyilkoltak. Bosszút állt a tetteseken, de maradt még ellensége.
Celena – Trinidadi fegyvernök, több Sötét vadász szolgálatában is állt már. Szigorúan szabálykövető.

10, Dark Side of the Moon – A Hold sötét oldalán (2006/2018)
A fő történet szál folytatja a Vérvadászok bemutatását. A helyszín Seattle.
Ravyn Kontis – Igazán ritka eset, hogy valaki Vér-vadászból Sötét-vadásszá váljon, de létezik ilyen, Ravyn erre a példa. Árkádiai leopárd volt korábban. Egy ember volt a neki rendelt pár, aki elárulta őket, így veszélybe került a családja. Sötét-vadászként vesztett Vér-vadász erejéből, állat alakja is csupán egy házimacska.
Susan Michaels – Kiváló oknyomozó riporter, egy hiba azonban végzett vetett karrierjének. Most egy kis szennylapnál dolgozik és allergiája ellenére befogad egy macskát is, aki felforgatja életét.

10.5, Until Death We Do Part – NOVELLA (2006)
Egy kis hazai vonal is megjelenik a sorozatban, mert főszereplőnk magyar felmenőkkel rendelkezik. Kötelező módon nagy ellentéteket kell leküzdenie a párosnak, hogy elérjék a megérdemelt boldogságot. A helyszín Transzilvánia.
Velkan Danesti – Egy magyar varázsló-hercegnő és egy moldovai fejedelem törvénytelen gyereke, Sötét-vadász. Apja a Sárkány Lovagrend tagja volt Vlad Dracul-lal együtt és egymás ellenségei voltak.  És pont az ő lányába szeret bele. Képességei között telekinézis, alakváltás és pirokinézis is felsorolható.
Dracul-házi Esperetta, ’Retta’ – Drakula lánya és egy zárdában nőtt fel. Egész életében arra készült, hogy áldozat lesz apja bűneiért, de a Velkan-nal való találkozás felforgatta jövőét. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése