2019. 02. 20.

Brittainy C. Cherry: Gravitáció

Író: Brittainy C. Cherry
Cím: Gravitáció
Sorozat: Elements - Az vagy nekem 4.
Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2019.
Terjedelem: 378 oldal
Fülszöveg: 
Engem ​az érzelmeim vezéreltek, ő fásult volt és közönyös. Én álmodoztam, ő rémálmokban élt. Én gyakran sírtam, neki nem voltak könnyei.
Bár jégből volt a szíve, voltak röpke percek, amikor összekapcsolódott a pillantásunk és megláttuk egymás lelkében a titkokat, és amikor az ajka megízlelte a lelkemet mardosó félelmeket, én pedig magamba szívtam az ő fájdalmát. Néha még azt is elképzeltük, milyen lenne egymást szeretni, de a közénk furakodó, csúf valóság rendre a földre kényszerített minket.
Nem tudta, hogyan kell szeretni, és ugyanezt rólam is el lehetett mondani. Mégis… ha esélyt kapnék arra, hogy újra szerethessek, ismét őt választanám.
Még akkor is, ha tudnám, hogy fájni fog. Még akkor is, ha újra és újra földhöz vágna bennünket a gravitáció.

Lucy és Graham szívbe markoló története megmutatja, milyen az, amikor a szavak már nem elegendők. Ami segíthet, az egy ölelés, amiben a lelkek érintkeznek, és egy tekintet, ami többet mond bármely szónál. Olyankor beszélnek igazán – azon a nyelven, amit a legjobban értenek.

„Szerelem. Az érzés, amitől egyesek szárnyalnak, mások összetörnek. Ami lángra gyújtja a szíveket, hogy aztán kiégjenek. Ami az összes út kezdetét és végét jelenti.”

Amikor az ember talál egy ennyire különleges sorozatot alig várja a folytatást, mégis szomorú, ha már az utolsó rész közeledik. Vajon találunk olyat, ami pótolni tudja a hátrahagyott űrt?
I: Brittainy C. Cherry-nek olyan tehetsége van, amelyet nem sok mindenki tudhat a magáénak. A látásmódja, az érzelmek megélése, majd ezeket beleépítenie egy történetbe, és átadni az olvasóinak nem mindenki képes rá, én úgy gondolom. Talán még CoHo, aki ennyire tud az érzelmeimre hatással lenni egy történet olvasása során. Ez a sorozat a
Forrás
negyedik rész megjelenésével vált kerek egészé, itt találkozott össze a négy elem, amit Lucy kis mantrája is tanúsíthat. Nem szeretném senkivel sem helyettesíteni őt, mert bízom benne, hogy a kiadók nem hagynak majd utánpótlás nélkül, elhozzák a hazai rajongóknak is a további megjelent könyveit. Szerencsére nem kell sokáig nélkülöznünk az Írónőt, mert még idén májusban megjelenik tőle a Szív ritmusa.
P: Kétség sem férhet hozzá, az egész sorozat hatalmas kedvenccé vált. Minden történet más, mégis egyformán megérint. Nem tudod letenni a kezedből a könyvet, mert annyira olvastatja magát a történet, a csodálatos gondolatok. Számos gyönyörű idézet érdemel kiemelést és ez is csak azt jelenti, milyen szépen tud fogalmazni az írónő, milyen érzékletesen tudja átadni az érzelmeket. Nagyon fog hiányozni ez a sorozat, de remélem más regényei képesek lesznek kárpótolni a hátrahagyott űrt. *-* Mert hiába találkoztam már remek romantikus regényírókkal, de ugyanezt az élményt úgy gondolom, más nem fogja tudni vissza hozni. 

„- Nem viseli meg, hogy ilyen sokat érez? – kérdeztem. 
- És magát? Nem viseli meg, hogy nem érez semmit?” 

Lucy a fényt, a boldogságot testesíti meg a könyvben, annak ellenére, hogy a múltban már ő is megtapasztalta a szomorúságot. Ránk is képes volt átragasztani pozitív életszemléletét?
I: Lucy az a lány, aki minden rossz ellenére meg tudott maradni pozitív életszemélete
Lucy (Forrás)
mellett. Egy igazi napfény, akinek sikerül még a legsötétebb zugokba is melegséget, és fényt hoznia. Édesanyjának tett egy ígértet, hogy testvérei mindig számíthatnak rá, próbálta a tőle telhető legjobb módon ezt megtartani. Be vallom őszintén irigylem őt, amiért tényleg mindig az élet pozitív részét tartotta szem előtt, sokszor nem könnyű, a felhők szeretnek összegyűlni az ember feje felett, szerintem ezzel az érzéssel sokunk nap mint nap találkozik. Sokáig másokat helyez maga elé, de neki is rá kellett jönnie arra, hogy a saját boldogságunkért igen is megéri harcolni, még ha ezzel másnak fájdalmat is okozunk. Köszönöm, Lucy, hogy berobbantál Graham életébe, nélküled a sötétség nem eresztette volna el.
P: Lucy szomorú múltja ellenére mindenben meglátja a jót és pozitív kisugárzása mindenkit magával ragad. Egy vidám színfolt bárhol jelenik meg. Anyja meghagyta neki, hogy mindig vigyázzon testvéreire és ő komolyan is veszi feladatát, sokszor önmagánál is előrébb helyezi ennek teljesítését. Anya szabad szellemű neveltetése rajta látszik meg leginkább. Tudok néha búskomorságba merülni, de alapvetően én is inkább a jót próbálom keresni. Lucy-t viszont nehéz felülmúlni. Van mit tanulni tőle mindenkinek. 

„Ő magán hordta a szívét, én ólomláncokkal tekertem körül az enyémet, hogy jó mélyen el tudjam rejteni.” 

Graham pont az ellentéte, a múltja akkora hatással van rá, hogy nem tudja értékelni a jelent és teljesen magába zárkózik. Alig vártuk, ugye, hogy a sötétségébe bejusson egy kis napsugár?
I: A gyermekkori hatások, traumák egy életen át elkísérik az embert. Az sem mindegy ki milyen családban nőtt fel. Graham szívét megkeményítette a múlt, pont ezért érzelem
Graham (Forrás)
mentesen él, minden fontos kérdésben az eszére hallgat. Nagyon kíváncsi voltam arra milyen  dolognak kellett történnie vele a múltban, hogy ennyire megkeseredett ember váljon belőle. Szépen lassan elkezdtünk a rétegek alá látni. Az élet pedig a későbbiek folyamán az útjába  sodorja Lucy-t, akivel az első percben nem tud mit kezdeni, de mégis rá lesz szorulva a lány segítségére. Lassú ütemben elkezdődik benne a változás, két szerető szívnek köszönhetően. Még az első azonnal hatás gyakorol rá, addig a másik szépen lassan fészkeli bele magát abba a sötét zugba. :) Ennek a birtokbavételnek a folyamatát egyszerűen imádtam. A gunyoros megjegyzései kellettek ebbe a történetbe, sokszor csak mosolyogtam párosunk szóváltásain. De legjobban Graham belső monológjait szeretem, mert ott ismerhettem meg a valódi érzelmeit.
P: Graham-et, akit megkeserített az élet. Régen lemondott arról, hogy saját boldogságát keresse, elfogadta megszokott életét és csak az írásnak él. Számára Lucy érthetetlen jelenség. Nem tudja átérezni életfelfogását, az állandó vidámságot, de örökké ő se tud ellenállni neki, lassan mintha rá is képes lenne némi boldogságot átragasztani. Tökéletes ellentétei egymásnak, de tudjuk, hogy így remekül ki tudják egészíteni egymást. És mi tagadás, nagyon vártam, hogy a páncélja mögé jussunk, mint mindenki, ő is megérdemli a boldogságot. 

„- Köszönöm, Graham. 
- Mit? 
- Azt, hogy elkaptál, mielőtt a földhöz vágott volna a gravitáció.” 

A fülszöveg nem sokat árul el a történetből, de hogyan tetszett az egész felépítése, fordulatossága?
I: Szeretem a sejtelmes fülszövegeket, mert azok még inkább arra sarkalnak, hogy kiderítsem a bennük lévő titkokat. Lucy,  és Graham szerelmének története, nem is lehetne ennyire kettős, egyszerre édes és keserű. A könyvekben sokszor találkoztam már az ellentétek vonzzák egymást formával. Nekem ez egy nagyon kedvenc elemem. ;) Az Írónő
Forrás
nagyon jó ebben, hogy két teljesen különböző embert hozzon össze
. Nem volt párosunknak könnyű megtalálni a boldogságukhoz vezető utat. Sok mindenen keresztül kellett menniük, hogy rátaláljanak arra a közös útra. Igazán ötlettesen oldotta meg a virágárus "hippi" lány, és a mogorva író találkozását, az utána lévő események miatt az állam pedig a padlón landolt. Nem is szaporítanám tovább a szót az egész úgy volt számomra tökéltess ahogy van. Mindenkinek szüksége van egy olyan társra aki a földön tartja őt :)
P: Nem is baj, hogy a fülszöveg keveset árult el, így minden elem képes volt már az elején meglepni. Annyira tetszett, hogy teljesen más ütemben haladt a romantikus vonal, mint a legtöbb szerelmes regényben. Csak vártam és vártam, hogy mikor történik valami, de utólag egyáltalán nem bánom, hogy így zajlottak az események, mert ez így volt tökéletes. Az is nagyon tetszett, hogy nem csak a szerelem fontossága volt kiemelve, hanem a szülő-gyerek kapcsolat is, ami ugyanolyan lényeges egy ember életében. Talán, de tényleg csak talán, még egy két Graham múltjában játszódó fejezetnek örültem volna, viszont így is megmutatták a lényeget. 

„- És ekkor megértettem, hogy te vagy az első és egyetlen, aki képes életre kelteni a szívdobbanásaimat.” 

Fontos elem a regényben a számtalan igazságtalanság, amit szereplőink átélnek. Épségben maradt olvasás végére a könyv, van minket is elragadtak az indulatok?
I: Az élet nem fenékig tejfel, ahogy a valóságban, úgy a könyv lapjain is sokszor találkozom ezzel. A gravitációban is bebizonyosodott  mennyi kétszínű, és önző ember él a világban. Lucy-nak talán még nehezebb volt ezt elfogadnia, mert ő tényleg mindenkihez kedvességgel fordul, ám vannak olyan tettek amik azért még őt is feltudták mérgesíteni. Örülök, hogy Graham-et sem hagyta teljes mértékben magára az Írónő, ott volt neki Oliver tanár úr, aki miatt talán nem veszett el a benne lévő tehetség, és éreztették vele, hogy van akiknek igen is
Forrás
számít a személye. Sokszor elragadtak az indulatok olvasás közben, szinte minden egyes érzelmet átéltem szereplőinkkel együtt. Könnyeztem, dühöngtem, mosolyogtam, majd szerelembe estem. Pont az ilyen történeteket szeretem, amelyek képesek a mélybe taszítani, de utána szépen fel is emelnek a fellegek fölé.
P: Olvasáskor bennem is teljesen felment a pumpa, ahogy láttam, hogy mennyi igazságtalanságot kell végignéznie Lucy-nek és engem is dühített a tehetetlenség vele együtt. Lyric egy szívtelen dög, nehéz elhinni, hogy két testvér ennyire különböző lehet. Parker húzásain is csak fogtam a fejem, hogy hogy lehet Mari ennyire vak. Ááá mindent éreztem a szereplőkkel együtt, hiszen tényleg olyan szépen volt átadva, hogy lehetetlenség nem belekerülni a történetbe. Nem egyszer kellett egy pillanatnyi szünetet is tartanom, mert legszívesebben a földhöz vágtam volna a könyvet, azt meg ugye nem lehet. A könyv egy kincs. :D 

„Levegő felettem, föld alattam, víz, te lebegő, tűz, te lobogó, négy elem, légy velem.”

Kedvenc jelenetem:
I: Húsvétvasárnap Gram megpillantja Lucy-t.
P:
Amikor Lucy és Graham együtt ültet fát.

Kedvenc szereplőm:  
I: Lucy, Graham, Oliver tanár úr
P: Graham, Lucy
Kinek ajánlom:  
I: A sorozat kedvelői nem hagyhatják ki. *-*
Hasonló könyv:  
P: Lucy és Graham kapcsolatának dinamikájáról az Archer hangja jutott eszembe.
Értékelésem:  
I: Egy újabb csodás rész, amely egészen a szívemig hatolt, nem is tudok neki kevesebbet adni 5 Maktubnál.
P: Meglepődtem volna, hogy ha nem érdemelné meg ez a rész is az öt szív medált, de nem okozott csalódást. 
Érdekesség: Szokásos emlékezetes idézetek mellett nézzétek meg, milyen egyéb regényeket érdemes várni az írónőtől.

„A szerelemnek, és az összes szívfájdalomnak, ami vele jár. A szerelemnek, és az összes örömet hozó szívdobbanásnak.”

„Te csak táncolj Lyric. Mindig csak táncolj.”

Cím: The Space Between 
Megjelenés: 2013.08.27. 
Terjedelem: 292 oldal
Fülszöveg:
A múltja megrémítette.
Andrea Evans-et megrázta vőlegénye halála és a bűntudat hajtja. Belefáradt a pletykálkodásba, New York-ba utazik, hogy álmának élhessen, a táncnak.
Bizonytalan a jövője.
Copper Davidson híres fotós és valóságshow sztár, aki próbál menekülni paparazzikkal, mentális klinikákkal és hűtlen feleségével (aki mellesleg terhes) teli élete elől.
Amikor Andrea és Cooper útjai kereszteződnek, rájönnek mennyire sérültek és vágynak a szabadságra mindketten. Ketten egyezségre jutnak, teret nyernek a káosz és a rend között. A szabályok egyszerűek – semmi érzelmi kapcsolódás, nem beszélgetünk a múltról, se a jövőről, és amikor helyre jön minden, elsétálnak.
Ez jól működött, amíg Cooper bele nem szeretett Andrea-ba. 

„Ez a családunk szíve. Az egyik vadóctól a másiknak, hogy sohase felejts el teljes szívvel szeretni, Lucille lányom. Rád fog hárulni a feladat, hogy a családunkat összetartsd, és hogy nehéz időkben ott állj a nővéreid mellett. Te leszel az erejük. Tudom, hogy így lesz, mert te már most is nagyon hangosan tudsz szeretni. Még a legsötétebb lelkek is találnak valami szívmelengetőt a mosolyodban.”  

„A szívek mindig képesek voltak megnyílni a szeretet előtt, ám a beáramló szeretetet néha sötét árnyékok követték, mély repedéseket okozva a szív falán.”

Cím: Our Totally, Ridiculous, Made-Up Christmas Relationship
Megjelenés: 2014.02.02.
Terjedelem: 228 oldal
Fülszöveg:
Minden családnak vannak titkai és Jules Stone családja se kivétel. Úgy döntött, nem követi családja Oscar nyertes ösvényét, inkább a képernyő mögött építene karriert az egyik legjobb Chicago-i tehetséggondozó ügynökségnél. Miután öt óra alatt elfogyasztották a karácsonyi fogásokat, tervet kell szőnie, hogyan kerülje ki a bíráló tekinteteket. Dobd be: Kayden Reece-t. Kayden a család fekete báránya, az egyetlen színész, aki az orvosok és ügyvédek világában kötött ki. Soha nem kapott kiugrási lehetőséget, nem tudta megcsillogtatni tehetségét, úgy érzi apja csalódott benne. Amikor Kayden esélyt kap, hogy találkozzon és szerződést kössön egy nagynevű ügynökkel, a Walter és Jacks Tehetségkutató Ügynökségnél, kész bizonyítani mindenkinek. Jules botránytól tart, könyörög, hogy pénzért kapjon öt napra egy kamu barátot, Kayden pedig kapva kap az alkalmon. Amikor a titkok lelepleződnek, Kayden és Jules rá kell jöjjön, minden családnak van poggyásza, még a sztároknak is, és mindig láthatatlan fagyöngy lóg körülötted.
 

„A másodperc töredékéig sikerült megéreznem valamit a fájdalmából. Áttört azon a jégből emelt falon, amely a szívemet védte, és érdekes módon ezt egyikünk sem bánta.” 

„A szív nem gondolkodik, hanem csak érez.”

Cím: Loving Mr. Daniels
Megjelenés: 2014.05.10.
Terjedelem: 310 oldal
Fülszöveg:
Annak, akire vonatkozik,
Könnyebb volt a tiltott bélyeget ránk sütni, mint a lélektársakat. Mégis hittem, hogy mindkettő vagyunk. Tiltott lélektársak.
Amikor megérkeztem Edgewood-ba, Wisconsin-ba, nem terveztem, hogy rátalálok. Nem akartam bekeveredni Joe bárjába és nem akartam, hogy Daniel zenéje felkavarja az érzéseimet. nem tudtam, hogy a hangja elfeledteti velem saját bánatomat. Nem tudtam, hogy a boldogságom még emlékszik tündöklésére.
Amikor megkezdtem végzős évemet a suliban, nem voltam hajlandó Mr. Daniels-nek nevezni őt, de néha rossz időben történnek a dolgok az életben.
A szerelmünk története nem csak a fizikai kapcsolatról szólt.
A családról. A veszteségről. Az életben maradásról. Őrültség volt. Fájdalmas. Gyászos.
De a miénk volt.
És ezen indokok miatt, sose fogok bocsánatot kérni azért, mert szeretem Mr. Daniels-t. - Ashlyn Jennings
 

„- Az, hogy melletted vagyok, fura dolgokat tesz velem. Olyat, amire nem volt példa már hosszú ideje. 
- Miért? Mi történik?
- Ismét dobogni kezd a szívem.”

„- Ha veled vagyok, nem olyan sötét a világ.”

Cím: Art & Soul
Megjelenés: 2015.04.20.
Terjedelem: 269 oldal
Fülszöveg:
Mindig a láthatatlan művész lány voltam a gimiben.
Megelőzve. Félretolva. Észrevétlenül.
Most Aria Watson vagyok… az a lány.
Egy rossz döntés miatt, ribinek címkéztek, többé nem voltam láthatatlan. Én voltam a ribanc. A tudatlan. A csavargó.
Sose lehettem az, aki voltam.
Különösen Levi Myers számára. Ő volt a furcsa srác, gyönyörű lélekkel, aki elfogadta és megértette a megtört lányt bennem.
Nem terveztem, hogy beleszeretek. De hogy tudnék ellenállni a remény ígéretének? A megbocsátásnak? Az álomnak, amiről le kellett mondanom?
Megtörtek voltunk. Rémültek. Valami különös és gyönyörű.
Két elveszett lélek voltunk, akik ragaszkodnak az egyetlen dologhoz, ami összetartja őket.
Egymáshoz.
 

„A szívem csordultig telt érzelmekkel. De hát a szív már csak ilyen. Amikor az ember azt hiszi, hogy már tele van, még mindig fér bele egy csöppnyi szeretet.”

„- Te vagy az én legnagyobb reményem. És az is maradsz, amíg csak élek.”

Cím: A szív ritmusa
Sorozat: A szív ritmusa 1.
Eredeti megjelenés: 2017.12.18.
Magyar megjelenés: 2019.05.20.
Terjedelem: 440 oldal
Fülszöveg:
Amikor először pillantottam meg Jasmine Greene-t, olyan hatással volt rám, mint a hűs, simogató esőcseppek egy forró napon. Én voltam a félénk, visszahúzódó zenész, ő az iskola koronázatlan királynőjeként tündökölt. Nem volt bennünk semmi közös, csak a zenénk és a szívünket gyötrő magány.
Volt valami a szemében, ami azt sugallta, hogy a mosolya nem mindig őszinte. Volt valami a hangjában, ami megadta nekem a reményt valamire, amire mindig is vágytam.
Aztán egyszer csak eltűnt az életemből. Gyorsan és váratlanul, akár egy villanás.
Egy örökkévalóság után újra találkoztunk. Ott állt előttem a New Orleans-i utcán.
Megváltozott. Akárcsak én. Hideggé tett bennünket az élet. Keménnyé. Elszigeteltté.
De bármennyire is különböztünk egymástól, a darabokra tört lényem meglátta benne a magányosságot. Visszajött, és én tudtam, hogy többé nem engedem el magam mellől.
 

„- Ha úgy érzed, hogy zuhansz, csak engedd el magad. Én itt vagyok melletted, hogy elkapjalak.” 
„Ő jelentette nekem a szabadságot, én neki a kalitkát.”

Cím: Disgrace
Megjelenés: 2018.07.07.
Terjedelem: 394 oldal
Fülszöveg:
Minden nap azért imádkoztam, hogy a férjem újra szeressen.
Tizenöt együtt töltött év után, kisétált az életemből, más karjai közé.
Nem tudtam, hogy birkózzak meg ezzel. Nem tudtam, érdemes-e. Nem tudtam, hogyan létezzek, ha nincs mellettem.
Csak azt akartam, hogy visszatérjen hozzám.
Majd megjelent Jackson Emery.
Egy elterelés kellett volna legyen. Egy nyári flört. Egy kis önbizalom növelés sérült szívemnek.
Valaki más számára voltunk tökéletesek, mert mindketten tudtuk, hogy nem passzolunk. Jackson nem hitt az elkötelezettségben, én pedig már nem hittem a szerelemben. Túlságosan zárkózott volt számomra, én pedig túlságosan megtört számára.
Minden rendben ment, míg egy este a szívem kihagyott egy ütemet.
Nem számítottam arra, hogy megnevettet. Hogy rá fogok gondolni. Hogy valahogy eltünteti a szomorúságomat.
Amikor lejárt az időnk, a szívem nem tudta, hogyan távozzon.
Minden nap azért imádkoztam, hogy a férjem újra szeressen, majd lassan az imák olyan férfiért kezdtek szólni, aki nem illik hozzám.
Több mosolyért, több csókért, több nevetésért és több érintésért imádkoztam…
Azért imádkoztam, hogy az enyém legyen.
Annak ellenére, hogy tudtam, hogy a szíve nem való a szerelemre.
 

„Egy nő, aki mindent érez. Egy nő, aki megmutatja neki, mit jelent élni, lélegezni, szeretni. Egy nő, akiből erőt merített a legsötétebb napokon.”

„Mindent neked adok – a kettétört múltamat, a sebhelyes jelenemet és egész jövőmet. Először a tiéd vagyok, csak utána a magamé. Te jelented számomra a fényt, a szerelmet. Te vagy a sorsom. Levegő felettem, föld alattam, víz, te lebegő, tűz, te lobogó, négy elem, légy velem. A kezedbe teszem a lelkemet. Mindenestül a tiéd vagyok.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése