2019. 02. 04.

Könyvjelző TBR Jar Challenge 2019 - Február


Az elmúlt évben sikeresnek könyveltük el a TBR Jar kihívást, ezért 2019-ben is belevágunk. :) Kiválasztottunk 12 közösen és 12-12 külön olvasandó regényt, és a szerencsén múlik, melyik hónapban fogjuk olvasni. Ezek fele már tényleg régóta hever olvasatlanul, másik fele friss megjelenés. 

A szerelem hónapjának alkalmából igazán jó kis könyveket sikerült kihúznunk. Mindegyikben fellelhető a romantika. Biztos tudjátok már róluk, hogy közel áll ez a műfaj a szívünkhöz. :) Reméljük mindegyik hozza majd az elvárt szintet, és boldog mosollyal az arcunkon érünk majd mindegyik végére.


Akkor most egyenként is bemutatnánk a februári húzottjainkat. Esetleg ti már olvastátok valamelyiket?

Közös lista: Úgy tűnik a február az önálló regények hónapja. Közös olvasásunk Kirsty Moseley: Álmaim őrzője regénye.
I: Egy újabb könyv, amely egyszerre csábít, de valamiért bizonytalanságot is érzek miatta. Remélem pozitív benyomásban lesz majd részem általa.
P: Annyira, de annyira rég óta vártam ezt a regényt, sokan dicsérték, mégis mióta megjelent kézbe se vettem, na de majd most. :D

Író: Kirsty Moseley
Cím: Álmaim őrzője
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2018.
Terjedelem: 406 oldal
Fülszöveg:

Volt egyszer egy lány.
És egy fiú.
Meg egy ablak.

Amber Walkert és a bátyját, Jake-et bántalmazza az apjuk. Egy éjszaka Jake legjobb barátja, Liam észreveszi a zokogó Ambert, és bemászik a szobája ablakán, hogy megvigasztalja. Ezzel kezdődik szeret/nem szeret-kapcsolatuk, ami meghatározza a következő nyolc évet. Liam mára magabiztos csajozógép lett, aki egyetlen csaj mellett sem tud kikötni, még sohasem volt igazi barátnője. Amber máig nem dolgozta fel a bántalmazó apjától elszenvedett lelki sebeket. Ő és Liam bizarr párost alkotnak. A kapcsolatuk mindig is viharos volt. De mi történik akkor, ha Amber egyszer csak máshogy tekint a bátyja legjobb barátjára? És mit szól a túlféltő báty, amikor megtudja, hogy a húga és a barátja egyre közelebb kerülnek egymáshoz?
A legmeghatóbb történet arról, mire képes a szerelem.

Indie listája: Egy nagyon várt megjelenést sikerült most kihúzni a kis üvegcséből, ami nem más mint  Jessica Koch: Közel a horizonthoz.
I: Valamiért már az elejétől fogva vonzott magához. Van egy olyan érzésem, hogy nem lesz egy egyszerű történet, a fájdalmas részek szerintem garantáltak lesznek.
Író: Jessica Koch
Cím: Közel a horizonthoz
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2018.
Terjedelem: 464 oldal
Fülszöveg:

Egy nagy szerelem története. Történet a bizalomról, bátorságról, fájdalomról, kétségekről, és az elengedés erejéről. Igaz történet. Jessica fiatal, nem szereti a bonyodalmakat, és sokat ígérő jövő vár rá. Amikor egyik este elmegy otthonról, nem sejti, hogy a nagy szerelmével fog találkozni. Nem sejti, hogy ez a találkozás az egész világképét meg fogja változtatni. És főleg azt nem sejti, hogy hamarosan élete legnehezebb döntése előtt fog állni… Történet egy olyan életről, amely derűlátás, remény és félelem között ingadozik. Nyitottan, őszintén és tág rálátással számol be a múlt eseményeiről, és közben nem egy tabutémát érint.

Perpetua listája: És az utolsó februári regény is egy önálló kötet, Vi Keeland: A beosztott.
P: Nagyon szimpatikus az írónő munkássága, végre megtudom, hogy érdemes-e mást is olvasni tőle.
Író: Vi Keeland
Cím: A beosztott

Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2018.
Terjedelem: 400 oldal
Fülszöveg: 

Amikor az első alkalommal összefutottam Chase-szel, nem tettem rá túl jó benyomást.
Egy étterem mosdója előtt kuporogtam a folyosón, és épp a barátnőmnek hagytam üzenetet, hogy mielőbb hívjon vissza valami ürüggyel, mert le akartam lépni a pocsékul sikerült randimról.
Chase hallott minden szót, szajhának nevezett, majd kéretlenül ellátott néhány tanáccsal pasi- és randiügyben. Megmondtam ennek a magas és szívdöglesztően jóképű alaknak, hogy foglalkozzon a saját átkozott ügyeivel, majd visszamentem a dögunalmas partneremhez.
Később – elhaladván az asztalunk mellett – Chase kajánul vigyorgott, én pedig a pimaszul szexi, kemény fenekét bámultam, miközben odament a lányhoz, akivel együtt vacsorázott.
Képtelen voltam megállni, hogy néha lopva ne pillantsak rá erre a beképzelt és lekezelő modorú alakra, aki a terem túlsó végében ült a barátnőjével. Természetesen többször rajtakapott, hogy nézem, és mindannyiszor rám kacsintott.
Amikor ez a szívdöglesztő fazon és a hasonlóképpen szexi barátnője hirtelen ott termett az asztalunknál, megrémültem, hogy ez a jóvágású idegen be akar árulni a pasimnak.
Ehelyett azonban úgy tett, mintha régóta ismernénk egymást, majd leült az asztalunkhoz a párjával, és mindenféle kiagyalt és rám nézve módfelett kínos történettel szórakoztatta a társaságot a nem létező közös gyermekkorunkról.
A fickó – aki mellett addig halálra untam magam – furcsa módon izgalomba jött a tolakodó ismeretlen sztorizásától.
Amikor az este véget ért, elváltunk egymástól, én pedig sokkal többet gondoltam erre a vonzó idegenre, mint azt valaha is be merném vallani. Még annak ellenére sem voltam képes kiűzni a fejemből, hogy tudtam, sosem látom újra.
Úgy értem, mi az esélye annak, hogy csupa véletlenségből ismét belefutok valakibe egy nyolcmilliós nagyvárosban?
A véletlen mégis úgy hozta, hogy egy hónap múlva ez a szexi pasi lett az új főnököm…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése