2019. 01. 15.

Kristen Callihan: Idol

Író: Kisten Callihan
Cím: Idol
Sorozat: VIP 3.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2018.
Terjedelem: 400 oldal
Fülszöveg: 
„A ​zene a barátoddá válik, ha nincs egy sem, a szeretőddé, ha éppen arra vágysz. A haragoddá, a bánatoddá, az örömöddé, a fájdalmaddá. A hangoddá, ha nem találod a szavakat.”
LIBBY
Amikor rátaláltam Killianre, valami elveszett hercegre emlékeztetett, és épp részegen hevert az udvaromon. Az arca, akár egy istené, és pont olyan arrogánsan is viselkedett. Nem volt hajlandó elmenni. Szexi, elbűvölő és egy icipicit mocskos a fantáziája – szép lassan ledönti a falaimat, és én egyre többre vágyom.
Az enyém lehetne, ha lenne hozzá bátorságom. A probléma az, hogy az egész világ őt akarja. Hogyan tartsak meg egy bálványként imádott rocksztárt, amikor mindenki azon mesterkedik, hogy elvegye tőlem?
KILLIAN
A világ egyik legnagyobb rockbandájának énekeseként áloméletet éltem. De egyetlen végzetes döntés elég volt hozzá, hogy mindez a darabjaira hulljon.
Most minden romokban hever.
Aztán megismertem Libertyt. Morcos, magának való lány – de egész aranyos. Á, kamu. Az igazság az, hogy ha csak hozzáérek, eszméletlenül dögössé válik, és sokkal jobban vágyom rá, mint bármelyik, a nevemet sikító rajongómra valaha is.
A világ hangosan követeli, hogy álljak vissza a színpadra, de nem vagyok hajlandó elhagyni őt. Ki kell találnom, hogyan csalogassam ki a csigaházából, hogy velem maradjon.
Mert mióta megismertem Libbyt, minden megváltozott. Minden.


„A zene a barátoddá válik, ha nincs egy sem, a szeretőddé, ha éppen arra vágysz. A haragoddá, a bánatoddá, az örömöddé, a fájdalmaddá. A hangoddá, ha nem találod a szavakat.” 

Miért szeretjük a zenészekről, zenéről szóló romantikus regényeket? 
I: Nincs semmi bajom azzal, ha a kezeim közé egy zenészekről szóló romantikus történet
Forrás
kerül. Eddig vegyes tapasztalataim voltak az ehhez hasonló könyvekkel. Volt ami tényleg nagyon tetszett, de volt olyan is ami már nem ütötte meg a mércét, volt olyan eset is, hogy inkább el sem olvastam. Egy picit az Idol-tól is féltem, mert láttam a molyon a vegyes visszajelzéseket vele kapcsolatban. Ilyenkor mindig izgulok, hogy nálam melyik irányba fog dőlni a mérleg nyelve.
 
P: A romantikus szál szempontjából részemről mindegy, hogy zenész, építész, bankár vagy bármi más. Azt viszont nagyon szeretem, ha fontos elem a zene és érzékletesen van átadva az érzés, amit a szereplőkből kivált. Találkoztam már pár igazán kiemelkedő regénnyel és mindig keresem az ahhoz hasonló remek élményeket. 

„Libby az én rezonátorom, ha a közelében vagyok, hirtelen életre kelek, és körülöttem minden más frekvencián kezd rezegni.” 

Libby mondhatni egy vidéki leányzó, aki új szomszédja révén csöppen a sztárok világába. Képes volt megtartani önmagát? 
I: Libby az a karakter, akivel nagyon könnyen tudtam azonosulni. Szürke kis egér, akit nem érdekli a nagyvilági élet, el van, a kis házikójában éli a kis életét. Persze mindig van valami a háttérben, amiért a mi átlagos lányunk, nem lép ki a "burokból", inkább benne él. Akkor jön
Libby (Forrás)
a hős lovag, aki kicsit felborzolja a kedélyeket, a szürke hétköznapokba színeket csempész, sőt dallamokat is, amelyek új ígéreteket suttognak hősnőnk fülébe. Mint minden ilyen helyzetbe került lány, ő sem immunis erre a szívdöglesztő kísértésnek mondható srácra. A napok szépen megváltoznak, elindulunk egy új úton, amelyen Libby megtalálja a benne szunnyadó vágyat egy új "élet" felé. Ám a rögös út itt kezdődik csak igazán, a sztárok élete nem is olyan szép. Nagyon megkedveltem Libby-t a történet során. Tetszett, hogy nem szállt el magától, hanem inkább erősebbé vált azzal, hogy szembe mert szállni a félelmeivel, amik eddig vissza tartották őt.
Azt is becsülöm benne, hogy képes egy nehéz döntés meghozatalára, még ha buta döntés volt részéről, akkor is díjazom bene, hogy képes volt ezt megtenni.
 
P: Szerettem a lányban, hogy igazán különleges névvel áldották meg, és egyszerűségét is. Boldog volt egyedül is, felépítette életét, legalábbis azt hitte boldog így, míg rá nem ébredt, mi hiányzik neki. Nem alél el, ha egy világsztárt lát, de a férfias kisugárzás, a lehengerlő stílus rá is hatással van. Ahogy beleveti magát a kalandokba, nem vetkőzi le önmagát és ezt is nagyon szerettem. Belevaló, tökös lány volt korábban is, ez megmaradt, de a hírnév miatt se száll el magától. Máskor is könnyű azonosulni a főszereplőkkel, de vele különösen egyszerű volt.   

„- Miért, mi ez kettőnk között, Killian? – kérdezem gyengéden.
A szemembe néz.
- Nem tudom. De valódi. Jelenleg az egyetlen valódi dolog az életemben.” 

Viharosra sikerült az első találkozásuk, mi képes lennénk esélyt adni az alapján egy Killian-hoz hasonló pasinak?  
I:  Az első találkozásuk semmiképen sem mondható átlagosnak. Én nem lennék ilyen jó fej mint Libby, szerintem halálra rémülnék, és inkább kihívnám a rendőrséget. Libby-t nem
Killian (Forrás)
ilyen fából faragtál, még ha nagyon mérges is a betolakodóra. A köztük lévő szócsaták, csipkelődések voltak a kedvenceim, egy kis üdítő színfolt volt a történetük során. Killian is egy nagyon jó pasi, de engem nem tudott teljesen levenni a lábamról. Vannak értékelhető tulajdonságai, de valami miatt a szívemet nem tudta elrabolni. Már más történetekben is olvashattuk, a sztárság nem leányálom. Egy idő után terhessé válik a rajongók tolakodása, a banda tagjainak is egyre jobban nyomja a vállát a megfelelési kényszer. A mi hősünk is szeretne egy kicsit kimozdulni ebből a mókuskerékből. Így kerül Libby szomszédságába. A lány újult erővel hat rá, kirángatja őt ebből a fásultságból. A szikrák azonnal érezhetőek, az erotikus részek mennyiségért nem is lehet panaszunk úgy gondolom.
 
P: Félek én nem tudnék ilyen irgalmas szamaritánus típus lenni. Valószínűleg inkább megijednék, ha egy idegen felbukkan a kertemben, nem biztos, hogy oda mernék hozzá menni. De jelen esetben persze örülök, hogy Libby nem így tett, és megismertem egy újabb remek könyves pasit. A történet kezdése pedig elég ütősre sikerült. Elcsépelt jelzőket nem szeretnék most pazarolni rá, de higgyétek el, őt is úgy alkotta meg az Írónő, hogy minden olvasó belehabarodjon.  

„- Cica, biztosíthatnám férfiúi dominanciámat, verhetném a mellkasomat, és kijelenthetném, hogy az enyém vagy. De mindez semmit sem jelentene, ha közben én nem lehetnék a tiéd.” 

Történetükből nem hiányozhatott a zene, a hírnév és csillogás. Kellően érdekesre is sikerült? 
I: Az erős kezdés után, kaptunk aranyos kis ismerkedős részt, amelyen hamar eluralkodott a vágy. Jó volt látni párosunk ismerkedését a "szürke" hétköznapok kapcsán. Ezek után áteveztünk a sztárság rögös útjára is. Libby is megtapasztalja milyen ott lenni a közönség
Forrás
előtt, nekik énekelni. Persze problémák  nélkül nem ússzák meg a dolgokat. Itt ezeknek a folyamatoknak a váltakozása során, nem mindig voltam kibékülve az egyes események alakulásával. Mert néha kicsit sok volt a csillogás, kicsit kevés volt a bonyodalom erőssége. Mindezek mellett annyira nem volt rossz, de olyan hű de lényűgözően jónak sem mondhatnám.
P: A kezdés igazán erős volt, egy remek jelenet során ismerkedett meg Killian és Libby. Később is nagyon szerettem, ahogy a lány állandóan szurkálódik és ahogy a zenészről lepattannak ezek a megjegyzések, sőt ettől talán még közelebb kerülnek egymáshoz. A zenei részek leírásai is megnyerőek voltak, még jobban átérezhető volt tőle az adott rész hangulata. Az események viszont erőtlenre sikerültek. A szokásos történet ívet láthattam itt is, ezzel még nem volt semmi gond, de itt a veszekedések se voltak annyira mélyek, inkább laposak. Érdekes, hogy néha pont a felesleges viták tudnak zavarni, de most látszik, hogy azok nélkül nincs meg a kellő feszültség. :D 

„Mondd el, mit jelent számodra! Hogy olyan neked, mint egy mágnes. Egy rohadt nagy térkép van a testedre tetoválva, de az ő iránymutatása nélkül teljesen el vagy veszve. Mondd el neki!” 

Meggyőzött az első rész arról, hogy várjuk a folytatást?
Forrás
I: Biztos, hogy nem fogom abba hagyni a sorozatot, de nem ő lesz az elsődleges az olvasási ranglistámon. Kíváncsi vagyok milyen párosok megszületésének lehettek majd tanúja, de kb. ennyi. :) Annyira mély nyomot nem hagyott bennem az első rész. 
P: A legfontosabb elemek tetszettek, a romantika, a szereplők és a páros közötti kémia, de a történetet is kellett volna erősíteni ahhoz, hogy egy igazán jó regényt kapjak. Azért valószínűleg fogom folytatni, de nem hinném, hogy egyből a folytatás megjelenése után, bár ki tudja, lehet pont egy ilyen történetre fogok abban a pillanatban vágyni. 

„- A szerelem összetöri az ember szívét, szétcseszi az életét… tökéletes, mindent felperzselő káosz.”

Kedvenc jelenetem:
I: Libby első találkozása a motoros kert rombolóval. 
P: Az első jelenet volt a legütősebb.
Kedvenc szereplőm:  
I: Libby 
P: Libby
Kinek ajánlom:  
I: Azoknak akik szeretik ha egy kis csillogást is beleszőnek a történetbe. 
Hasonló könyv:  
P: Aki a Stage Dive sorozatot szereti, ezt is szeretni fogja.
Értékelésem:  
I: Itt most nem vagyok olyan jó szívű, így csak 3,5 gitárral tudom díjazni. 
P: 4 dalt adok végül neki.

Érdekesség: A zeneszámokkal tűzdelt regényekben leginkább lejátszási listát szeretünk hozni érdekességnek. Ez most se lenne másképp. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése