2019. 02. 08.

Sorozatismertető - Sötét vadászok 4. rész


Számos sorozat közül lehet válogatni, amik nem csak pár résszel büszkélkedhetnek. Ezekből szemezgetnénk új rovatunkban, és részletesebben bemutatnánk őket. :)

Az előző részért kattints ide: 1 | 2 | 3

Elég hosszú sorozat lévén még bőven tudom folytatni a részek bemutatását. :) Akárhány helyen keresem, mindenhol más sorrendbe vannak állítva a történetek. Mi próbáljuk az Írónő honlapját próbáltam alapul venni. És leszögezném, hogy a novellákat próbálom (!) ajánlott olvasási sorrendben beilleszteni a részek közé.

11, The Dream Hunter (2007)
Eddig a pontig az Álomvadászok kicsit háttérbe szorultak. Olvashattunk róluk, de most egyikük teljes regényt kap. Ahogy az első részben olvashattátok, egy csoportjuk védi az embereket, másik vadászik rájuk. Itt egy igazi gazfickó a főszereplő. Helyszín a modernkori Görögország.
Arikos/Arik – Két álomisten fia, erős álomvadász, aki régen a jó oldalon állt. Egy beteg ember álma azonban megváltoztatta, és az egyik legszörnyűbb Skotos vált belőle.
Megeara Kafieri/Megeara Saatsakis, ’Geary’ – Apjához hasonlóan archeológus. A férfi szándéka volt bebizonyítani Atlantisz létezését, de nem járt sikerrel és a karrierjébe is került. Halálos ágyán megígértette lányával, hogy folytatja küldetését, így jut el Geary Görögországba. Képes irányítani az álmait.

11.5, Fear the Darkness – NOVELLA (2007)
A novella főszereplője Nicholas Ambrosius Gautier, azaz Nick, aki igen fontos karakter a Sötét-Vadász világban, saját spin-off sorozatot kapott. Apja egy visszaeső bűnöző, anyja táncosnő, úgy tűnt ő is rossz útra tér, de Kyrianosz megmentette és a fegyvernöke lett. Acheron-nal is szoros volt a kapcsolatuk, de a dolgai mégis rosszra fordultak, amit nem szeretnék elmesélni. A lényeg, hogy ebben a novellában visszatér New Orleans-ba.

12, Devil May Cry (2007)
Artemisz teremtette a Sötét Vadászokat, de ebben a részben láthatjuk, hogy neki is vannak ellenségei, haragosai. A helyszín Las Vegas.
Sin Nana – Sötét sumér istene a Holdnak és a termékenységnek. Artemisz tőrbe csalta és elvette erejét. Sötét Vadászként dolgozik, de valójában nem az. 
Katra Agrotera, ’Kat’ – Artemisz szolgálólánya, de Apollymit is szolgálja. Gyökereiről senkinek se beszél. Gyors és halálos, szeretteit a végsőkig védelmezi. Képes elszívni más istenek erejét.

13, Upon the Midnight Clear (2007)
Újabb lehetetlen párosításnak lehetünk szemtanúi és új helyszínre is visz minket az írónő, Knob Creek-be.
Aidan O’Connor – Híres színész, de gyűlöli az embereket, nem bizonyult hűséges barátnak se. Boldogabb lenne, ha élete végéig magányosan élne. Perparti, tehát képes irányítani az álmait.
Leta – Görög istennő, és álomvadász. Nem sokat tud az emberek világáról, most mégis kénytelen egy halandó emberre bíznia magát a túlélés érdekében.

13.75, Shadow of the Moon – NOVELLA (2008)
Egy rövid novella erejéig visszatérünk a Vérvadászok világába, New Orleans-ban. Főhőseink egymás ellen harcolnak, de végül talán egymás mellett kötnek ki.
Fury Kattalakis – Családját már eddig is láthattuk, ő is katagari farkas. Árkádiai volt testvéreihez hasonlóan, de pubertáskorban katagari lett, emiatt ellene fordult családja. Magának való alak, nem sok humorérzékkel.
Angelia, ’Lia’ – Árkádiai, aki kislányként végignézte, ahogy egy katagari falka lemészárolja faluját. Legjobb barátja Fury volt, ő tartotta benne a lelket, amikor azonban megváltozott a fiú, ellene fordult. Aristosként képes korlátlanul használni a mágiát és Őrszem.

14, Dream Chaser (2008)
Álomvadász történet ez a regény is, úgy tűnik ők is sok érdekességet tartogatnak nekünk. És ezzel a könyvvel fő színterünkre is visszatérünk, New Orleans-ba. 
Xypher – Korábban Álomvadász volt, de annyira elvadult Skotosként, hogy halálos ítéletet szabtak rá. 11 álomvadász kellett a kiiktatásához, azóta a Tartaroszban szenved. Segítségért cserébe egy hónapot eltölthet emberként a halandó világban.
Simone Dubois – Halottkém, anyját és öccsét megölték, apja pedig öngyilkos lett, így egyedül maradt. Látja a holtakat és mivel egy Fegyvernök mellett dolgozik, ő is tisztában van a természetfeletti létezésével.

15, Acheron (2008)
Hosszas várakozás után elérkezett a szerintem legjobban vágyott történet, a Sötét Vadászok vezetőjéről, Acheron-ról. Helyszínek: ókori Görögország, Atlantisz, New Orleans és Nashville.
Acheron Parthenopaeus – Apollymi és Archon egyetlen fia, atlantiszi. Születése előtt elátkozták, ezért került az emberek világába. Ő az első Sötét vadász és a vezetőjük.
Soteri Eleni Athena Kafieri, ’Tory’ – Geary unokatestvére, ő is archeológus. Ő veszi át tőle az Atlantisz utáni kutatás feladatát, és eltökélten veti bele magát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése