2019. 02. 13.

Tudor Királynők Book Tag

Keresgélés közben bukkantunk erre a különleges témájú book tag-ra és nagyon megtetszett.  Ezért hoztuk most ezt nektek. 


Yorki Erzsébet – Egy könyv bonyolult családdal 

Ő lett az első Tudor királyné azzal, hogy hozzáment VII. Henrikhez 1486-ban, a házasságnak a Rózsák Háborúja vetett véget. Annak ellenére, hogy az elrendezett frigyből valódi szerelem lett, Henriknek meg kellett ölnie Erzsébet nagybátyját, III. Richárdot a Bosworth-i csatában ahhoz, hogy királlyá váljon. 

I: Hét nővérben különleges kapocs füzi össze a lányokat.

P: A bonyolult szóról azonnal az Akit mind szerettünk regény ugrott be. Érdekes a testvérek közötti kapcsolat, és semmiképp se mondanám egyszerűnek.

Aragóniai Katalin – Egy könyv, aminél kényszerítened kellett magad, hogy befejezd

Katalin volt VIII. Henrik első felesége a hat közül, és amikor Henrik el akart tőle válni, keményen harcolt, hogy királyné maradhasson. Végül elvesztette a csatát. 

I: Ez az érzés teljese mértékben elfogott amikor A ​Sorsom-at olvastam, nagyon nehezen csúszott, és a legszívesebben abba hagytam volna.

P: Nagyon drámai még nem volt a helyzet, de a Red Hill-t írnám ide. Nagyon untam az egész történetet, elég nehezen birkóztam meg vele.               

Boleyn Anna – Egy könyv, amit régen szerettél, de most már annyira nem

Henrik annyira szerette második feleségét, hogy szakított Rómával és saját egyházat alapított, így elvehette feleségül, de miután nem adta meg neki az ígért fiú örököst, a halálba küldte. 

I: Az Alkonyatért teljesen oda voltam, elmondani se tudom hányszor újra olvastam abban az időben. De most úgy gondolom, már nem lenne rám akkora hatással, mint amilyennel régen volt. 

P: Nem sok újraolvasásom volt eddig, így nehéz összehasonlítanom a dolgokat. De valószínűleg, ha most olvasnám az Alkonyatot, nem tudnám ugyanannyira szeretni.   

Seymore Johanna – Egy rövid és édes könyv

A hármas számú királynő csak 1,5 évig ült a trónon. Megadta Henriknek a fiú örököst, amire oly régóta vágyott, de napokkal később meghalt. 

I: Jó volt visszatérni Heartland-be, Amyhez és a lovakhoz. Régen nagy kedvencem volt, elmondhatom, hogy még most is szeretem. 

P: Az Edenbrooke örököse egy rövid időre visszarepített abba a szerethető környezetbe, ami miatt az Edenbrooke kedvencek közé került.   

Klevei Anna – Egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg

Henrik úgy választotta ki negyedik feleségét, hogy csupán egy portrét látott róla.

I: Utolsó Namsara volt szerintem az utolsó ilyen vásárlásom. :)

P: Legutóbb melyik is volt ilyen? Talán az Utolsó Namsara, nem érdekelt a fülszöveg, ez a kép nem eresztett.   

Howard Katalin – Egy könyv tiltott románccal

Henrik ötödik felesége volt a legfiatalabb mindközül és nem is tapasztalt meg sok mindent az udvarban. Amikor házasságtöréssel vádolták, Henrik bezáratta.

I: A Túl későben CoHo egy nagyon érdekes úgy mond "szerelmi" háromszöget alkotott meg. Minden téren igazán újdonság volt, ezért én ide mondanám. 

P: A tiltott szerelmek az egyik fő alappillérei a romantikus regényeknek. A Szívtelent szeretném ideírni, mert igazán jó példa rá.   

Parr Katalin – Egy könyv a könyvekről

Katalinra Henrik hatodik feleségeként emlékezünk, de ő volt az első nő, aki Angliában angol könyvet jelentetett meg saját néven.

I: Az egy ​darab a szívemből történetének fontos kulcs eleme egy könyv amelynek tovább írására egy szellem írót kérnek fel. 

P: Ha nem is szó szerint könyvekről szól, de nagyon fontos szerepe van egy bizonyos könyvnek a történetben.   

Lady Jane Grey (I. Johanna) – Egy könyv, ami túl hamar befejeződött

Szegény Johannát katolikus nagybátyja kényszerítette a trónra, nehogy unokatestvére a protestáns Mária kezébe kerüljön a hatalom. Mária kilenc nappal később véget vetett uralkodásának, és Johanna fizette meg az árat a férfiak helyett. Börtönbe csukták.

I:  A Szerelem ​hirdetésre pont egy ilyen könyv, nem mondanám kevés oldalszámúnak, de én mégis szívesen olvastam volna tovább.

P: Igaz sok izgalmas dolog történt ilyen kevés oldalon is, mégis én még akartam volna olvasni ennél több eseményt is.   

I. Mária – Egy könyv, aminek minden példányát elégetnéd

Gyakran emlegetik Véres Mária néven is, helyreállította a katolicizmust Angliában és négy éves uralkodása alatt több mint 300 protestánst égetett el.

I: Szerintem a Megvalósult ​álom ide tudnám sorolni.

P: Egy elég régi olvasmányom ugrott be, az Asztal három főre. Nem sok értékelhető elem van benne, nem lenne szegényebb a világ, ha nem létezne.   

I. Erzsébet – Egy könyv királyi főszereplővel

Bár Boleyn Anna nem tudta fiúörökössel megáldani Henriket, a lányuk 44 évig uralkodott Angliában és elhozta az Arany Korszak néven ismert időszakot.

I: Lady ​Jane-t valódi uralkodók élete inspirálta. :) 

P: Szárnyak és pusztulás udvara, friss élmény. :)

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése