2019. 03. 01.

Könyvjelző TBR Jar Challenge 2019 - Március


Az elmúlt évben sikeresnek könyveltük el a TBR Jar kihívást, ezért 2019-ben is belevágunk. :) Kiválasztottunk 12 közösen és 12-12 külön olvasandó regényt, és a szerencsén múlik, melyik hónapban fogjuk olvasni. Ezek fele már tényleg régóta hever olvasatlanul, másik fele friss megjelenés. 

Elérkezett a tavasz első hónapja, így újabb húzás következett be nálunk is. Most vegyesebb lett a lista.


Akkor most egyenként is bemutatnánk a márciusi húzottjainkat. Esetleg ti már olvastátok valamelyiket?

Közös lista: Mi is az adaptáció miatt figyeltünk fel rá, oka lehet, hogy felfigyeltek a történetre. Közös olvasásunk Alessandra Torre Hollywoodi mocsok regénye.
I: Egy újabb történet aminek nagyon vártam a megjelenését, de valamiért csak a beszerzéséig éreztem lelkesedést, utána kissé alábbhagyott. De most itt van a lehetőség, hogy elolvassam, utána pedig a filmet is megnézhetem majd.
P: Nagyon kíváncsi voltam rá, mégis alábbhagyott a lelkesedésem, mert régebb óta vár olvasásra, de ismét segített az üveg. :D

Író: Alessandra Torre
Cím: Hollywoodi mocsok
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2018.
Terjedelem: 472 oldal
Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Cole Masten. Hollywood Tökéletes Férjéből Hollywood Legszexibb Agglegénye lett, miután szupersztár felesége elhagyta. Most minden partiban benne van, és mindenkit megfektet, akit tud. Los Angeles, vigyázz: új rosszfiú van a városban!
Summer Jenkins. Ez én vagyok. Kisvárosi lány, aki a Georgia állambeli Quincyben ragadt. A csirkés kajáim mennyeiek, a pókerasztalnál ki tudok forgatni egy felnőtt férfit a vagyonából, és az érettségi évében közfelkiáltással választottak meg a Legbarátságosabbnak.
Más világban éltünk. Nem is lett volna szabad találkoznunk. Csakhogy Cole Masten elolvasott egy könyvet az én kis városomról. Hat hónappal később pedig leszállt a magángépével a poros kis repterünkön, és magával hozta Hollywoodot.
Azonnal tudtam, hogy ez bajt jelent. A városnak ‒ és nekem is.
Néha az ellentéteknek nagyon nem kellene vonzania egymást.

Indie listája: Egy kedvenc Írónőm újabb történet ismerhetem most meg, ami nem más mint  Ava Dellaira Hazatérés-e.
I: Az Írónő előző könyve a Kedves Halottak bennem mély nyomot hagyott. Nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy a kiadó elhozza az itthoni olvasók számára egy újabb történetet tőle.
Író: Ava Dellaira
Cím: Hazatérés
Kiadó: Ciceró
Kiadás éve: 2018.
Terjedelem: 360 oldal
Fülszöveg:

A nagysikerű Kedves Halottak! után a szerző új regényében két, párhuzamos szál bontakozik ki: az első a 90-es évek végén kezdődik, és a 17 éves Marilyn a főszereplője, a második napjainkban játszódik, és Marilyn lánya, Angie története.
A tizenhét éves, félvér Angie számára Marilyn a keményen dolgozó, gyerekét egyedül nevelő, őt nagyon szerető anya. De Marilyn is volt fiatal. Tizenhét évesen szeretett bele Angie apjába, az afro-amerikai Jamesbe. Ám Angie sosem találkozott az apjával – Marilyn azt mondta, meghalt, mielőtt ő megszületett volna.
Angie nem tud belenyugodni abba, hogy semmit sem tud az apjáról, ezért ex-barátjával, Sammel elindul Los Angelesbe Új-Mexikói otthonából, hogy kiderítse, mi történt vele.
Utazása során nemcsak a múltat sikerül földerítenie, de sok mindent megtud saját magáról is: arról, hogy hol a helye a világban, és ki is ő valójában.

Perpetua listája: Egy forró, szexi paranormális az utolsó húzott, Sherrilyn Kenyon Szenvedélyes éjszakák.
P: Én szeretem ezt a sorozatot, mégis kell egy kis kényszer, hogy kezembe vegyem. Pedig nem okozott még csalódást. :D
Író: Sherrilyn Kenyon
Cím: Szenvedélyes éjszakák

Kiadó: Sötét vadászok 9.
Kiadó: Athenaeum
Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 340 oldal
Fülszöveg: 

A ​Vérvadászok világában az erősebb felfalja a gyengébbet. Minden nap halálos veszélyt hozhat. Senkiben sem szabad megbízni, a szerelem pedig végképp ki van zárva, ha életben akarsz maradni…
Wren Tigarian árva volt. Egyetlen klán sem akarta befogadni. Wren két faj, a hópárduc és a fehér tigris tiltott keveredéséből született, és ha akart valamit, soha nem engedte, hogy az útjába álljanak. Most Margueritét akarja.
Marguerite D'Aubert Goudeau egy befolyásos amerikai szenátor leánya, de gyűlöli a felső tízezer képmutató életét, amit élni kényszerül. Akárcsak édesanyja, ő is erősen ragaszkodik cajun gyökereihez, amit apja képtelen megérteni. Margueritének nincs más választása, meg kell próbálnia beilleszkedni, bár örök kívülállónak érzi magát.

Wrennek Margueritéért nemcsak az emberekkel kell megküzdenie, akik sosem fogják elfogadni állati lényét, hanem a Vérvadászokkal is, akik meg akarják ölni, amiért veszélybe sodorta a világukat. Versenyt kell futniuk az idővel, és ez nem csupán az életükbe kerülhet, de a lelküket is elveszíthetik…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése