2019. 04. 16.

Nalini Singh: Archangel's ​War - beleolvasó

Író: Nalini Singh
Cím: Archangel's War
Sorozat: Angyali vadász 12.
Megjelenés: 2018.
Fülszöveg:
Az arkangyalok, vámpírvadászok és emberek világa egy új feltörekvő fenyegetéssel kell szembenézzen. Elena Deveraux és arkangyala, Raphael visszavonhatatlanul megváltozott, de a változásuk még mindig hatással van a körülöttük lévő világra...

„- Figyelünk, - mondta az Első. – Megvédjük.
De a dolgok előttük változtak meg, halvány fény dereng ott, ahol az aeclari korábban volt, mielőtt a szálak eltakarták Raphael testét és Elena bábját.
Az erkélyajtón kívül, amit már részben a szálak havas selyme takart, Harangvirág megfordult. A szeme elkerekedett a szálak óceánjától, a ragyogásuktól. De mielőtt kinyithatta volna a zárt ajtót, egy ismerős hang lépett az elméjükbe.
Menjetek el most.  Egy parancs volt egy arkangyaltól. Tisztítsátok meg felettünk az égboltot. Ürítsétek ki a földet. MENJETEK.
A Légió megmozdult, ahogy az utolsó szó az elméjükben visszhangzott. Raphael Légiója voltak, Elena Légiója, és parancsot kaptak. Harangvirág nem volt a tagja. A Hetek egyike volt. Egyedi. Saját tudattal.
A kín eltorzította arcvonásait, de elfordította a fejét és az Első még látta, ahogy megformázza a szót, „Uram.”
Mindannyian elindultak.
Harangvirág a füvön landolt, majd belépett a házba.
A Légió négy részre szakadt és megtisztította a területet. A szárnyas alakok már nagy sebességgel repültek a folyó felé, arcuk merev és eltökélt. A Légió a közeli úton haladó autók előtt szállt le. Az autók nem voltak nagyon közel az aeclari otthonához, de az arkangyal nem mondta, meddig terjedjen a megtisztítás.
Amikor az első két autó nagy csikorgással megállt, égett gumi illata szállt felőlük, a Légió kinyitotta az ajtókat és kihúzta a megdöbbent vámpírokat. A Légió egy csoportja a levegőbe emelkedett, ketten a vámpírhoz. Egy másik csoport négy embert talált egy harmadik autóban, egy vámpír csapat is hazafelé tartott. Rémülten nyöszörögtek, hogy a Légió elviszi őket, de nem harcoltak. Egyikük se tenné, miután látták az angyalok futamát az Enklávétól a vízig.
Arany fény szűrődött ki az aeclari otthonának ablakán.
Sok angyal a víz felett vitte karjában a vámpírokat vagy embereket az otthonukba, távol a veszélytől. Harangvirág volt az egyik utolsó, aki elrepült az Enklávétól, és bár a Légió nem beszélt túl sokat az aeclari-n kívül, beszéltek hozzá: Biztonságban vannak az aeclari emberei? Ez fontos volt. A Légió tudta. Az aeclari összeköttetésben áll azokkal, akik a házban laknak.
Igen, kivittem őket. Harangvirág, aki gyorsabban repült az Elsőnél és néha versenyre kelt Dmitri és Méreg autóival, lebukott egy szikláról, szárnyai arany színben szikráztak, nehéz volt rájuk nézni. Egyik kezében egy nagy négyszögletes tárgyat tartott, a többit felismerték.
A Légió több tagja is vele repült, és vitték a dolgokat. Nem mindent értettek, de az aeclari-hoz kapcsolódott a fejükben. A Toronyba repülünk velük.
Az angyalok többsége Manhattan-be tartott, és azok a vámpírok és emberek, akiket a Légió cipelt, velük tartottak. De az Első egyszer megfordult a folyó közepén, mint azok a testvérek, akik önállóan repültek.
Harangvirág megállt előttük, szárnyainak ezüstös kék színe szétterjedt és az arcát megvilágította az arany fény, ami a folyót is arannyá változtatta.
És a fény egyre nőtt és csak nőtt és nőtt.
Míg végül olyan fényessé nem vált, hogy tűzzé változott és még az Első sem tudta elviselni és karját a szeme elé kapta. Az utolsó dolog, amit látott az intenzív fehér fény volt."

© Copyright 2019 by Nalini Singh

A részlet az írónő április 9-ei hírleveléből van, később biztosan felkerül a honlapra is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése