2019. 06. 15.

90. Ünnepi Könyvhét - új helyszínen - beszámoló


Egy könyvmoly életében mindig fontos esemény a Könyvfesztivál és a Könyvhét. Utóbbi 90. alkalommal és új helyszínen (volt) elérhető 06.13-06.17. között, ezért hoznék egy rövidke beszámolót nektek.
 
Budapestiként nekem mindig egyszerűbb dolgom van, nem kell túl sokat utazni, hogy kijussak eme csodás eseményre. Szerettem a Vörösmarty teret is, mert a standok tökéletesen kitöltötték a rendelkezésre álló helyet. Akárhova néztem, csak könyveket láttam. :) Amikor láttam, hogy átkerül a Dunakorzóra a rendezvény, eszembe jutott, hogy többször volt már arról szó, hogy máshol lesz, gondoltam, most jött el a váltás ideje. Múlt héten kishúgommal elsétáltam a környékre, hogy előre felmérjem a terepet és mivel nem gyakran járok a belváros felé, megdöbbenve tapasztaltam, hogy az egész Vörösmarty tér fel van túrva. Így már világos, miért kellett áttelepülni. :DJól választották ki az új helyszínt is, ugyanolyan könnyen megközelíthető. Igaz nem központosan van kialakítva minden, hanem (szinte teljesen) egymással szemben sorakoztak a standok egy sorban, ez is ugyanolyan élvezhető. A Duna közelsége még kicsit szebbé teszi a környezetet. A sétány nagy részét fák is szegélyezik, ezzel kicsit elviselhetőbb volt a 35 fokos hőség. Nem irigylem azokat, akik ilyenkor kint dolgoznak, biztos majd meggyulladnak a kicsi standokban. De most is örömmel szemléltem, hogy mennyi kiadó és mennyi olvasni szerető  jelent meg itt. Ilyenkor látszik igazán, hogy van még jövője a könyvkiadásnak.Konkrét eseményeken, dedikálásokon most nem vettem részt, elijesztett a nagy meleg. (Bár ne panaszkodjunk, mert mindig esni szokott ilyenkor :D ). Csupán a Maxim kiadós megrendeléseimet próbáltam átvenni, amiből bánatomra végül csak egyet sikerült , de majd érkezik a másik is. Azért tettem egy nagy kört és közben is láttam pár ismert arcot. Rácz-Stefán Tibor is éppen nézelődő körúton volt. Mókás, mert még gondoltam is rá, hogy vajon kint lesz-e, épp a héten kaptunk tőle egy recenziós példányt. :) A dedikálók között Julie Lewis Thomson és J. K. Smith írónőket szúrtam ki. A leghosszabb sor pedig a méltán híres Leslie L. Lawrence asztalánál gyűlt fel. 


Hazaindulás előtt még úgy éreztem egy kis fagyit is megérdemlek, felfedeztem a Roll it standot, ahol különleges feltekert fagyit árulnak. Ez a technika Thaiföldről érkezett. Tavaly Horvátországban próbáltuk ki ezt a fajta finomságot és nagyon bejött, és ez se okozott csalódást. Már a folyamat is nagyon látványos, ahogy elkészülnek a tekercsek és az ízük is intenzív, érezhető minden gyümölcs, ami belekerül. A bejegyzésnek nem célja őket reklámozni, de mindenképp megérdemelnek egy bejegyzést, érdemes kipróbálni őket. :) Az enyém most eper+málna+kivi kombinációval készült, nagyon frissítő volt.Végül, hogy azért mégis összegezzem is a dolgokat, teljesen elégedett vagyok a vásárlásaimmal is, mert csupán 6 kötetet vettem most a könyvheti megjelenések közül. :)  Meg ahogy fentebb írtam is, egy Rácz-Stefán Tibor könyvet is kaptunk, hogy értékeljük a blogon. :) A képről A Seafire hiányzik, amit még később fognak szállítani.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése