2019. 02. 22.

Charlie N. Holmberg: Smoke and Summon - interjú

Író: Charlie N. Holmberg
Cím: Smoke & Summons
Sorozat: Numina 1.
Megjelenés: 2019.02.01.
Fülszöveg:

Egy ősi lélek emberi edényeként, Sandis-nek sose volt átlagos élete. Mestere parancsára az akaratát képes fegyverként használni – egy megdöbbentő szörnyeteggé, aki kész utasításra cselekedni. Más edényekkel ellentétben, Sandis különösen erős lelkeket képes befogadni, de ez végzetes is lehet. Hogy életben maradjon, menekülnie kell. És egy füst és korrupció táplálta városban, meglepő szövetségesre bukkan.
Rone ravasz tolvaj, aki ritka eszközzel rendelkezik, ami naponta egy perc halhatatlanságot ad neki – egyedülálló előny, ami Sandis szabadságért folytatott küzdelmében hasznos lehet. De Sandis mestere tudja milyen erős a lány. Minden áron vissza akarja szerezni, és meg van hozzá az ereje is, hogy nyomára bukkanjon.
Most, hogy elbűvölje nyomozóit, Sandis-nak meg kell bíznia Rone-ban és a halhatatlanná tévő eszközben. Mert mestere a végsőkig képes elmenni…


Gratulálok az új könyvedhez, a Smoke and Summons-hoz! Akik számára nem ismerős, hogyan írnád le?
Sandis egy rabszolgasorban lévő edény démonok számára – egész pontosan a tűz-ló, Ireth számára. Amikor mestere edényeket kezd gyilkolni, hogy megidézzen egy hatalmas démont, Sandis elmenekül. De hihetetlenül értékes, és a mestere minden erőforrást felhasznál, hogy a nyomára bukkanjon – halandókat és halhatatlanokat is.
Sandis Rone-ba botlik, aki anyja bebörtönzése miatt lett tolvaj. Egy olyan tárgyat birtokol, ami naponta egy perc halhatatlanságot biztosít bárkinek. Ez és csavaros esze talán elég lesz Sandis-nek a meneküléshez, ha képes meggyőzni, hogy szövetséget kössenek.

Forrás
Fantasy, természetfeletti és romantikus műfaj kombinálódik ebben a történetben, kihívás volt ezeket összegyúrni?
A legnagyszerűbb dolog a fantasy-ban, hogy bármi lehet. Misztikus, thriller, romantika, horror. Ez a mágikus műfaj magában foglal minden mást, miközben szó szerint „fantasztikus”. Emiatt nem volt nehéz összehozni a dolgokat. Mindig van legalább egy kis romantika az írásaimban, mert imádom.

Mit tudnál megosztani velünk a kreatív írási folyamatról, és mit remélsz, mit visznek magukkal az olvasók a történetből?
Ez a könyv egy kicsi Frankenstein volt. A szerkesztőm és az ügynököm is nyomást gyakorolt rám, hogy írjak egy másik sorozatot, és az agyam csakis önálló kötetekben gondolkodott. Tehát leültem (nyaralás közben), hogy elég NAGY történetet alkossak, ami kitesz három könyvet. És elkezdtem a múltból lopni, halott regényeimből, és korábbi ötleteléseimből. A folyamat hátralévő része meglehetősen szabványos: leírtam az ötleteket, míg nem kezdett kialakulni a történet, és jegyzet papírokkal nem árasztottam el az irodámat. Amikor kitöltöttem a hiányosságokat, írok egy vázlatot és visszatérek a városba. Rengeteg jegyzetem volt ehhez a sorozathoz!
Remélem az olvasóknak igazi kaland lesz ez a sorozat. Úgy gondolom ez az eddigi legjobb történetem, és bízom benne az olvasók is annyira fogják élvezni, mint én a megírását.

Vannak korábbi alkotót vagy munkák, amik inspirálták a történetet?
Vicces lenne, ha a Final Fantasy-t írnám? ;) A teljes mágikus rendszert azok a videó játékok ihlették (konkrétan a 8, 9 és 12).
Brandon Sanderson-t is hozzáadtam. Imádom a könyveit, és a mentorom volt a főiskolán. Olyan kreatív akarok lenni, mint ő.
A Ghibli Stúdió is inspirálja a munkámat.

Mivel ez egy új sorozat első könyve, mit tudsz mondani a misztikus, új világról, ami a lapokon látható?
Sok érzelmi trauma várható, valamint a mágikus rendszer bővülése és Kolingrad történelmének elmélyülése. Új szereplők, új kapcsolatok és sok titokról hull le a lepel. 

Forrás
Van esetleg olyan várható projekt, amin már dolgozol és szeretnél megosztani az olvasókkal?
Igen! Épp most szerkesztem a The Will and the Wilds-et (a cím változhat), egy önálló romantikus fantasy kötet. Ez az én elvarázsolt trópusom, és a legerősebb romantikus történet, amit eddig írtam.
Egy duológia első könyvén is dolgozom, Spellbreaker címmel, ami inkább a Papírmágusra hasonlít. Varázslattal átitatott társadalom, az alternatív viktoriánus kori Angliában. Izgatott vagyok emiatt is, és remélem a szerkesztőm is az lesz!

Végül, mi a legjobb módja, ha az olvasók több információt szeretnének a Smoke and Summons-ról?
A legfrissebb hírekért, érdemes követni engem a közösségi média felületeken (@cnholmberg az Instagram-on, Facebook-on, Tumblr-en és Twitter-en). Talán az Instagram-nak szánom a legnagyobb figyelmet. A legnagyobb híreket a honlapomra is kiteszem charlienholmberg.com. Fel lehet iratkozni a hírlevelemre is. És akár az Amazon-t és a Goodreads-et is lehet nézni!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése