2019. 05. 02.

Könyvjelző TBR Jar Challenge 2019 - Május


Az elmúlt évben sikeresnek könyveltük el a TBR Jar kihívást, ezért 2019-ben is belevágunk. :) Kiválasztottunk 12 közösen és 12-12 külön olvasandó regényt, és a szerencsén múlik, melyik hónapban fogjuk olvasni. Ezek fele már tényleg régóta hever olvasatlanul, másik fele friss megjelenés. 

Közelít a nyár, bár az időjárás elégé vegyes oldalát mutatja nekünk. De úgy gondoljuk az olvasásban ez sem akadályozhat minket :D

Akkor most egyenként is bemutatnánk a májusi húzottjainkat. Esetleg ti már olvastátok valamelyiket?

Közös lista: Figyelemfelkeltő a cím. 7 nap szerelem? És mi történik utána? Ezért szereztük be. Közös olvasásunk Rosie Walsh 7 nap szerelem regénye.
I: A címe fogott meg a leginkább, nagyon kíváncsi vagyok mi történhetett 7 nap alatt.
P: Ahogy a felvezető is írja, gondolkodóba estem. 7 nap, de miért csak ennyi? Mi vet véget a szép hétnek? Ezért érdekel a regény.

Író: Rosie Walsh
Cím: 7 nap szerelem
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2018.
Terjedelem: 352 oldal
Fülszöveg:

Mikor a fiatal Sarah megismerkedik Eddie-vel, rögtön egymásba szeretnek. A lány egy hét után úgy érzi, az élete végre elkezdődött. És a dolog kölcsönös. Mintha Eddie is rá várt volna. Sarah még soha nem volt ilyen biztos semmiben, ezért amikor Eddie elindul régóta tervezett vakációjára, és megígéri, hogy a reptérről felhívja, Sarah-nak nincs oka kételkedni benne. De a férfi nem telefonál… Sarah barátai azt mondják, felejtse el Eddie-t, de képtelen erre. Tudja, hogy valami történt, kell lennie magyarázatnak. Képtelen elengedni a férfit, és egyre kétségbeesettebben kapaszkodik még a leghalványabb reménysugárba is, hogy kiderítse az igazságot. Ám közben telnek a hetek, a hónapok és az évek. És aztán egyszer Sarah rájön, hogy mégis igaza volt. Van oka Eddie eltűnésének, mégpedig az egyetlen dolog, amit nem osztottak meg a másikkal: egy fájdalmas titok, mely összeköti, de el is szakítja őket egymástól.

Indie listája: Egy kedvenc Írónőm újabb történet ismerhetem most meg, ami nem más mint  Ashley Carrigen Suttogó völgy-e.
I: Szeretem az Írónő stílusát, kíváncsi vagyok milyen lesz a kedvenc műfajomból olvasni tőle.
Író: Ashley Carrigen
Cím: Suttogó völgy
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2018.
Terjedelem: 328 oldal
Fülszöveg:

Elegáns ​szerelem.
Glastonbury társasági életét felkavarja a Suttogó-völgy udvarház új lakója, Lady Catherine Ashby. A fiatal özvegy tartózkodó viselkedése ellenére akaratlanul kínos helyzetekbe bonyolódik, melyekből nem is olyan egyszerű sértetlen becsülettel kimenekülni. Mindezért nem mást lehet hibáztatni, mint a környék megrögzött, jóvágású kalandorát.
A sorozatosan félreérthető körülmények feltüzelik a pletykaéhes társaság kíváncsiságát és váratlan kihívások elé állítják Catherine-t.
Rosszakarók, kacér hajadonok, erős akaratú anyák, hősszerelmes ifjak kereszttüzében áll a csinos grófné.
Mit kezdjen a vonzó férfival, aki alaposan feldúl mindent, de leginkább főhősünk nyugalmát?
Régi korok értékei szabják meg a szereplők életének mindennapjait. Az elegáns úri viselkedés páncélja alatt azonban érző szívek,erős szenvedélyek, parázs gyűlöletek és körmönfont mesterkedések bújnak meg. A történet igazi főszereplője a szerelem, ami óvatosan becserkészi a gyanútlan áldozatait.
Mondd ki a néma vágyakat!

Perpetua listája: Egy hazai alkotás az utolsó húzott, Fábián Janka Az utolsó boszorkány története.
P: Megfogott a borító, Fábián Janka munkásságát is szerettem volna megismerni és a boszorkányos történetek is nekem valóak.
Író: Fábián Janka
Cím: Az utolsó boszorkány története

Kiadó: Sárosi Felícia történetei 1.
Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2016.
Terjedelem: 288 oldal
Fülszöveg: 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
1735. ​Az utolsó nagy boszorkányüldözési hullám Magyarországra is elér. Az esztergomi pékmester tizenöt éves lánya, Sárosi Felícia végignézi, ahogy szeretett nagynénjét meghurcolják, majd kivégzik. Halála előtt a szép Sárosi Kata súlyos titkot bíz a lányra… a boszorkányok örökségét.
A Sárosi család Esztergomról Budára költözik egy új élet reményében, ahol Felícia -hátrahagyva szerelmét – csodás és rémséges kalandok sorát éli át: kuruzslást tanul a Gellért-hegy titokzatos boszorkányától, férjével kis kávéházat nyit Bécsben, majd javasasszonyként Mária Terézia bizalmasa lesz.
Közben zajlik a háború az osztrák örökségért, ami Prága felszabadításával és Mária Terézia cseh királynővé koronázásával sem ér véget, és Felícia kötelességének érzi, hogy a maga eszközeivel segíteni próbáljon a szenvedőkön – még akkor is, ha emiatt gyanúba keveredik, és a királynővel lassan kialakuló barátságát is kis híján elveszíti…

Mágia, bűbáj és boszorkányság – Fábián Janka népszerű e-könyv sorozata, eddig nem publikált új epizódokkal gazdagodva, végre keménykötésben is a rajongók kezébe kerülhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése