2019. 03. 26.

Sorozatismertető - Sötét vadászok 6. rész


Számos sorozat közül lehet válogatni, amik nem csak pár résszel büszkélkedhetnek. Ezekből szemezgetnénk új rovatunkban, és részletesebben bemutatnánk őket. :)

Az előző részért kattints ide: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Elég hosszú sorozat lévén még bőven tudom folytatni a részek bemutatását. :) Akárhány helyen keresem, mindenhol más sorrendbe vannak állítva a történetek. Mi próbáljuk az Írónő honlapját próbáltam alapul venni. És leszögezném, hogy a novellákat próbálom (!) ajánlott olvasási sorrendben beilleszteni a részek közé.

21, The Guardian (2011)
Ebben a részben egy női álomvadász kerül a középpontba, akinek meg kell találnia az eltűnt istent, mielőtt elárulná a titkot, ami mindenkivel végezhet.
Seth – Egyiptomi félisten. Apja a sakál isten és emberi anyja kivitte a sivatagba és ott hagyta egyedül meghalni. A sors azonban kegyes volt hozzá, és egy Vérvadász sakál falka befogadta, felnevelte, majd eladta őt rabszolgának. Háborús jeleket visel magán, hogy elrejtse valódi kinézetét.
Lydia Tsakali – Álomvadász, aki sokkal erősebb társainál.  Egy Katagari sakál és egy álomvadász gyermeke.

21.5, Redemtion – NOVELLA (2011)
Csak egy nagyon rövidke ingyen elérhető ráadás fejezet, ami több infót ad a sorozathoz. Főszereplőink itt is Seth és Lydia.

22, Time Untime (2012)
Nem csak a majáknak van jóslata a 2012-es évről. Élt régen egy harcos, akinek mindenki félt haragjától. Csak egy hozzá közelálló árulása miatt tudták legyőzni. Főhőseinket különös kapcsolat köti össze, melynek részleteit a történet meséli el. A helyszín Las Vegas marad.
Makah’ Alay Omawaya/Renegade ’Ren’ Waya – Egy görög istennő és egy indián törzsfőnök gyereke. Hányattatott volt a felnőtté válása. Különleges képessége, hogy madárrá tud változni. Az árulás után Artemisz hozta vissza a halálból, bár nem igazi Sötét-vadász.
Kateri ’Teri’ Wynd Avani – Anyját fiatalon vesztette el, és apja is korán hagyta el. Geológusként nem hisz a természetfelettiben, pedig a maja isten, emberi szerelmének leszármazottja, különleges erővel. Bizarr álmok gyötrik Renről.

23, Styxx (2013)
Évszázadokkal ezelőtt Acheron megmentette az emberiséget azzal, hogy bezárta az őket fenyegető gonoszt, ez a gonosz most bosszúra szomjazik. Styxx most végre bizonyíthatja, hogy hűséges testvéréhez, ha sikerül neki.
Dydimosi Styxx – Acheron emberi ikertestvére. Életük össze van kötve, mégis megtámadta. Büntetésből a Tartaroszban bátyja emlékeit kellett végig néznie, ahol rájön, mennyire félreismerte.
Bethany – A Harag istennője, az egyiptomi Set és az atlantiszi Symfora lánya, őt magát is istennek nevelték. Sose vágyott erre, ezért az emberi világba menekült, ahol rátalált a szerelemre.


23.5, House of the Rising Son – NOVELLA (2014)
Egy rövidebb novella következik, ahol Aricles, a család legidősebb fia, tehetsége ellenére harc helyett inkább a családi gazdálkodással foglalkozna. Mégis belevág testvérével, hogy őt biztonságban tudja.
Aricles of Helenarum, ’Ari’ – Galenus és Perseus bátyja, emberek.  
Bathymaas – Az igazság eredeti istennője. Sokak haragját magára vonja, de egy álnok árulás miatt az emberiség legrosszabb rémálmává válik.

24, Son of No One (2014)
A régen megismert Deveraux család visszatér, és egyik hozzátartozójuk kerül előtérbe egy wales-i Sötét-vadász oldalán.
Cadegan ’Cade’ Mabbodimun – Wales-i Sötét vadász, akit már születése után elhagytak. Árvaként nőtt fel, népe folyamatos háborút vív a szomszédokkal. Fiatal korában hamar rájön, hogy tehetsége van a harchoz. Egy emberben bízott a bátyjában, aki csúnyán elárulta, ezért bosszút esküdött.
Josette ’Jo’ Landry – Különös tehetsége van a balszerencséhez. A Deveraux lányok unokatestvére, aki fotósként dolgozik egy paranormális nyomozó csoportban.

25, Dragonbane (2015)
Majd tíz éve került előtérbe egy sárkány alakváltó a sorozatban. És itt is New Orleans a helyszín.
Maxis ’Max’ Drago – Magányosan él, próbál beilleszkedni a modern világba, de Katagari sárkányként igen nehéz. Nem szeret másokkal beszélni, Aimee viszont azon kevesek közé tartozik, akivel megteszi. A múltját homály fedi.
Seraphina ’Sera’ Drago – Sárkány alakváltó ő is, nem bízik senkiben, nem engedi le védelmi vonalait.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése