2019. 07. 02.

Könyvjelző TBR Jar Challenge 2019 - Július


Az elmúlt évben sikeresnek könyveltük el a TBR Jar kihívást, ezért 2019-ben is belevágunk. :) Kiválasztottunk 12 közösen és 12-12 külön olvasandó regényt, és a szerencsén múlik, melyik hónapban fogjuk olvasni. Ezek fele már tényleg régóta hever olvasatlanul, másik fele friss megjelenés. 

Túl vagyunk a felén :) Hihetetlen, hogy ennyire mennek a hónapok. Még csak most kezdődött az év. Nektek eddig, hogy teltek az elmúlt hónapok?

Akkor most egyenként is bemutatnánk a júliusi húzottjainkat. Esetleg ti már olvastátok valamelyiket?

Közös lista: Ez a regény berobbant a hazai olvasó közösségbe, lépten-nyomon dicsérő értékelésekbe lehetett belefutni. Közös olvasásunk V. W. Schwab Egy sötétebb mágia regénye.
I: A megjelenése óta szemezek vele, most végre kiderül milyen hatással lesz rám.
P: Meggyőztek az értékelések és már annyira el akartam olvasni, de csak odáztam, most viszont a kihívás miatt végre el is olvasom. :)

Író: V. E. Schwab
Cím: Egy sötétebb mágia
Sorozat: A mágia árnyalatai 1.
Kiadó: Ventus Libro
Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 446 oldal
Fülszöveg:

A mágikus apokalipszis után több részre hasad az univerzum. Kell herceg egy különös utazó, egy antari, aki képes eljutni az egymástól elzárt világokba: Szürke, Vörös és Fehér Londonba. Ezek a városok akkor sem különbözhetnének jobban, ha más-más földrészen lennének, de igazából nem földrajzi távolság van köztük, hanem dimenzióbeli.
A trilógia első kötetében Kell herceg Vörös London vidám színekkel teli utcáit gyakran elhagyja Szürke London bűnözés fertőzte sikátoraiért és Fehér London hideg sivárságáért. Mágikus képességét sokan irigylik, miközben üzeneteket szállít a világok között. Egyik útja során veszélyes kalandba bonyolódik, és egy sötét mágia fenyegetésével kell megküzdenie. A pusztító erő abból a Fekete Londonból származik, melyet védekezésképp elzártak a mindörökre az emberi létezés terei elől. Kell nem menekülhet a gonosz hatalmától, de szerencsére társa akad a küzdelemben: a Szürke Londonból származó fiatal tolvaj lány, Lina.

Indie listája: Egy régebbi megjelenést sikerült most kihúzni a listáról, ez pedig nem más mint Jessica Park: Szeretni bolondulásig.
I: Hihetetlen, hogy még mindig nem sikerült elolvasnom ezt a könyvet, pedig a rubin pöttyösök közé tartozik, amiknek én nagy kedvelője vagyok.
Író: Jessica Park 
Cím: Szeretni bolondulásig
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2013.
Terjedelem: 382 oldal
Fülszöveg:

A srác magas volt, legalább száznyolcvan centi, szőkésbarna haja a szemébe lógott. Pólóján az a felirat állt: Nietzsche a haverom.
Íme, Matt. Julie Seagle kedveli őt. Nagyon is. De ott van még Finn. Akibe Julie teljesen belezúgott.
Bonyolult? Kínos? De még mennyire.
Julie nemrég költözött Bostonba, hogy megkezdje egyetemi tanulmányait: mégis honnan tudhatta volna, hogy édesanyja régi jó barátnőjének családjánál fog kikötni? Csak ideiglenesen akart megszállni náluk. Arról szó sem volt, hogy fontossá válik a Watkins család számára, vagy hogy beleszeret az egyik fivérbe. Pláne nem abba, amelyikkel még egyszer sem találkozott személyesen. De hát számít ez? Finn megérti őt, jobban, mint valaha bárki. Ők ketten egy hullámhosszon vannak.
De a szerelem – és annak mindenféle csavaros, bonyolult változata – mindig tartogat meglepetéseket. És soha senki nem ússza meg sértetlenül.

Perpetua listája: Egy angyalokkal és különleges képességekkel teli folytatás az utolsó húzott, Jessica Shirvington Lángolás.
P: Én szeretem ezt a sorozatot, mégis kell egy kis kényszer, hogy kezembe vegyem. Pedig nem okozott még csalódást. :D
Író: Jessica Shirvington
Cím: Lángolás

Kiadó: Violet Eden krónikák 3.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2016.
Terjedelem: 464 oldal
Fülszöveg: 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Violet Eden ismét nehéz helyzetbe kerül. Ellenségei is erősebbek. Mégsem tudhatja senki, mennyire szenved…
Amikor az ember egy vulkán szélébe kapaszkodva lóg ég és föld között, mégis hogyan hozhatná meg élete legfontosabb döntését? Violet Eden számára egyre nehezebb feladat elválasztani a helyes utat a helytelentől. Csak mert a Grigori félig angyali harcosa, még nincs mindig igaza. Hiszen mi lehet helyes abban, ha választania kell a legjobb barátja élete és az emberiség megmentése között? Mi van akkor, ha a száműzött angyalok legsötétebbike, Phoenix mégsem olyan elvetemült, mint Violet mostanáig gondolta?
Mindkét oldal – angyalok és száműzöttek – elkeseredetten küzd, hogy megfejtse az ősi Írást, aminek segítségével bárki visszahozható az alvilágból, ahová örök időkre zárták. A középpontban pedig ismét Violet áll. Csupán egy esélye van, hogy meghozza a helyes döntést…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése