2019. 01. 29.

K. A. Tucker: Egyetlen kis hazugság

Író: K. A. Tucker
Cím: Egyetlen kis hazugság 
Sorozat: Tíz apró lélegzet 2
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2018.
Terjedelem: 382 oldal
Fülszöveg: 
Menekülés ​a hazugságok elől
Livie Cleary mindig is maga volt a tökéletesség – de hamarosan rá kell jönnie, hogy a tökéletesség nem is olyan nagyszerű, mint amilyennek beállítják, és az ember bizony néha hibázik, miközben próbálja kideríteni, ki is ő.
„Hadd legyek rád büszke!” Ezek voltak Livie apjának a hozzá intézett utolsó szavai. A szülei tragikus halála óta eltelt hét évben Livie minden tőle telhetőt megtett, hogy minden egyes döntésével, szavával, tettével eleget tegyen ennek, miközben hatalmas erővel és érettséggel gondoskodott a nővéréről. De most, hogy elkezdődnek az egyetemi évei, váratlan kihívások teszik próbára a kitartását – és a szívét.
Livie sziklaszilárd tervvel érkezik a Princetonra, és ezt végig is akarja vinni: remek eredményeket érni el az óráin; bejutni az orvosira; és találkozni egy rendes, tiszteletre méltó sráccal, akihez egy nap majd hozzámehet. Tervében egyáltalán nem szerepelnek vodkabombák, sem egy imádnivaló, bulikirálynő szobatárs, akinek nem tud nemet mondani, sem Ashton, az evezőcsapat arrogáns – és hihetetlenül vonzó – kapitánya, aki eddig sosem látott dühkitöréseket vált ki Livie-ből. Ami ennél is rosszabb, hogy Ashton a legjobb barátja és lakótársa annak a Connornak, aki viszont tökéletesen megfelel Livie elvárásainak. De akkor meg miért Ashton jár folyton a fejében?
Tetszett a Tíz apró lélegzet? Most hagyd, hogy magával ragadjon Livie története is!


„Elmenekülök.
Elmenekülök a hangok, a kiáltozás, a csalódottság elől.
Elmenekülök a hazugságaim, a hibáim és mindazon dolgok elől, amiket megbántam.
Elmenekülök minden elől, amivé válnom kellett volna, és amivé nem váltam.
Mert ez mind hazugság.”

Már az első rész során elgondolkodtunk azon, milyen lenne megismerni Livie gondolatait, személyiségét is?
P: Livie-re természetesen már az első részben felfigyeltem, annyira más, mint a korabeliek, és ezt ott is szerettem benne. Annyival komolyabb, fiatalon megedzette az élet és bizony nővére támasza volt végig. Hihettük azt, hogy őt nem is viselte meg szülei halála, vagy
Forrás
legalábbis nem annyira, mint Kacey-t, de mindenki máshogy dolgozza fel a veszteséget, és attól, hogy nem omlik össze valaki, igenis szenvedhet ő is. Nagyon szerettem volna belelátni, mert kezdtem már akkor is közel érezni magamhoz és most még inkább kiderült, hogy nem ok nélkül volt bennem ez az érzés.
I: Nagyon kíváncsi voltam mi rejtőzhet Livie-ben. Szülei elvesztése őt is megrázta, még ha másképpen mutatta is ki az érzelmeit ezzel kapcsolatban. Kacey miatt kétszer olyan erősnek kellett lennie, szegényre elég nagy terhet rakott a nővére, még ha nem szándékosan tette, szerintem ennyire nem szabadott volna elhagynia magát. Ebben a részben végre megismerhetem Livie igazi arcát, örömmel töltött el, hogy betekintést nyerhetem a lelkében dúló harcokba, és végig követhetem ezen az úton. 

„- Te vagy az egyik legkedvesebb ember, akivel valaha is találkoztam, Livie. Olyan érzékenyen reagálsz az emberi szívfájdalomra. Olyan, mintha magadba szívnád mások fájdalmát.”

Sokan számára túl kedves főhősnőnk, mi is így látjuk?
P: Ebben a részben nővérétől külön költözik, hiszen főiskolára kerül. Látott már sok mindent, de ő maga igen kevés dolgot tapasztalt meg igazán az életben. „Kis” unszolásra
Livie (Forrás)
azonban egyre több dolgot próbál ki, és ettől szép lassan kinyílik. Úgy élveztem, ahogyan kezelte a mások számára hétköznapi helyzeteket. Igen, túl kedves, túl elfogadó, túl gondoskodó, nem szeret másoknak csalódást okozni, így egyet tudok érteni másokkal. Viszont zavarni ez nem zavart benne, vágyhat az ember mások szeretetére, sokak számára ugyanúgy ismerős lehet a bizonyítási kényszer érzése. És ezek összességében nem rossz tulajdonságok, csupán nem szabad beleragadni ezekbe, hanem meg kell élni a pillanatot. 
I: Ő volt a jó kislány, aki senkinek se szeretett volna csalódást okoznia, volt egy célja, amit minden áron szeretett volna véghez vinni. Úgy gondolom így szeretett volna segíteni nővérén, hogy ő józan maradt, és nem kezdett önpusztító életmódba. Sokszor a csendes szenvedés sokkal rosszabb, mint az, amikor az ember dühöng. Livie elnyomta magában az érzéseket, nem is gondolta, volna hogy ezzel rosszat tesz magának. Örültem, amikor kilépett a komfortzónájából be, mert olyanokat is vállalni, amelyeket addig még sosem, ráfért hogy igazi egyetemista legyen. Rá kellett döbbennie, hogy a helyesnek vélt út nem mindig az, amire az ember szíve valóban vágyik, ehhez nyújt neki segítséget nővére, és Dr. Stayner.

„Az egyetlen dolog, amit megbántam, hogy véget ért. És kettőnk közül én vagyok a féltékeny. Rettenetesen.” 

Ashton a társaság lelke, viszont akad olyan oldala, amit rejteget mások elől. Méltónak érezzük Livie mellé?
Ashton (Forrás)
P: Nagyon is, bár tényleg vannak érdekes lépései, kritizálhat döntései, de mindig bebizonyítja azt is, hogy valójában mennyire kedves srác. Szerettem benne, hogy számos gyönyörű romantikus gesztussal érezteti a lánynak, hogy számára mennyire fontos. Nagyon is kedvelhető könyves álompasit alkotott személyében az Írónő. Számomra, csak az ő jelenlétei is maximálisan elég lett volna, a Connor szál nélkül is ugyanolyan élvezhető lett volna a történet, de jól van, adott mégis egy kis pluszt a könyvhöz, ha úgy vesszük. 
I: Asthon nem a kedvencem, nekem már kezdett kicsit sok lenni a huzavona. Bár azt be kell vallanom, hogy nélküle Livie talán nem mert volna ennyire meggondolatlan lenni. Érdekes volt végig követnie a kapcsolatuk alakulását, az biztos, hogy nem mondható unalmasnak, bár én a harmadik félt kihagytam volna ebből az egészből, anélkül is volt elég bonyodalom főhőseink között. Két különböző személyiség, akik mégis illetek egymáshoz, csak ennek a felismeréséhez kellett némi idő.

„- Mert te nem egy egyéjszakás kaland vagy, Ír. Te vagy a mindenem.” 

A címhez hűen a hazugság/ok fontos részét képezték a történetnek?
P: Igen, nagyon illik a cím a történethez. Livie mindvégig hazudik önmagának a jövőjét illetően. Elképzelt magának egy utat, de abba bele se gondol, hogy tényleg arra vágyik-e. Majd következik a szinte kötelező, nem vonzódhatok ehhez a sráchoz rész, ami szintén hazugságnak minősül. Újdonság számára, hogy felkelti a figyelmét a másik nem, méghozzá egy igen magabiztos példánya. Próbálja távol tartani magát tőle, de mindhiába, újra és újra
Forrás
keresztezik egymást az útjaik. És persze ott van még Ashton is, a megtévesztés és a hazugságok nagy mestere. Remekül keveri a lapokat, kívülről igazi szoknyapecér látszatát kelti, de kell idő ahhoz, hogy megismerjük az igazi énjét. 
I: Hazugságokban nem volt hiány a történet folyamán. Kezdeném Ashton titkaival, nem kispályás a srác, igazi nőcsábász. De mint tudjuk ezek a srácok valójában odaadó társsá válnak csak meg kell találniuk a hozzájuk illő lányt, akiért érdemes megváltozni. Az elején pont ez miatt nem tudtam a sráccal szimpatizálni, végig meg is maradt vele szemben egy kis ellenszenvem. A magyarázat a tetteire arra ösztönzőt, hogy legyek vele szembe engedékenyebb, de valamiért akkor se került közel hozzám. Livie is sokszor hazudik önmagának. Egy mondat határozza meg az életét, és aszerint szeretne élni. Hiába próbálja becsapni magát, hogy ő így is boldog, azért előbb utóbb ki ugrik a szög a zsákból, és rádöbben mire is van szüksége igazán. Ide sorolnám a Connor-al való kapcsolatát is, mert az egész egy nagy humbug volt. Livie története másabb, mint Kacey-é volt, de ebben is meg tudta teremteni az Írónő a fájdalmas pillanatokat, akár csak a humorosabb részeket is. Nincs okom panaszra, még ha nem is vett le teljesen a lábamról, várom, hogy megismerhessem a további részeit is a sorozatnak.

„- Segíts felejtenem egy kicsit!”

Akadt még egy szereplő, akit meg kell említeni. Hogy viselnénk egy Dr. Stayner-hez hasonló orvost?
P: Dr. Stayner-t se hatalmas arc és egy nagyon vidám színfoltja a könyvnek. :D Állandóan váratlan pillanatokban bukkan fel őrült ötleteivel, de pont ettől ennyire jó a munkájában. Az első részből nem is emlékeztem rá igazán, csak annyira, hogy igen volt egy orvos, aki
forrás
szereplőink segítségére volt, de most biztos, hogy nem fogom elfelejteni. Rendhagyó módszerei egészen elképesztő módon hatásosak. Képes kicsalogatni Livie-t a csigaházából, mert ehhez nagyon is kellett az ő segítsége is, nem elég önmagában a főhősünk. Szurkolok, hogy valamilyen módon a következő részbe is belecsempésszék a jelenlétét. 
I: Imádtam az ő karakterét, ebben a részben úgy gondolom nagyobb szerephez jutott. Jó volt látni mennyire más a Livie helyzete, ő mégis tudja mivel zökkentse ki a lányt a komfortzónájából, persze azért ebben sokszor Kacey-nek is benne volt a keze, de tényleg szuper tanácsokkal látta el hősnőnket. Vajon a következő részben is találkozunk még vele?

„- Ír, ha van valami, amit sosem voltam képes elfelejteni, az minden egyes másodperc, az minden egyes másodperc, amit veled töltök.”

Kedvenc jelenetem:
P: Huh talán a legelső buli, kifejezetten mókásan indult a kapcsolatuk. 
I:  Az a bizonyos fenék ;)
Kedvenc szereplőm: 
P: Livie
I: Livie
Hasonló könyv: 
P: Livie kicsit Grace-re emlékeztetett A baklövésből, mindketten egy srác mellett kezdenek igazán kinyílni. 
Kinek ajánlom: 
I: Akik olvasták az első részt mindenképpen folytassák a sorozatot.
Értékelésem: 
P: Az első részhez hasonlóan ez is kedvencemmé vált, így ez is 5 vodkabombát kap. 
I: Jó volt megismerni Livie történetét, tőlem most 4 bulit kap. 
Érdekesség: Van még két része a sorozatnak. Olvassátok el a fülszövegüket. :)
Cím: Four Seconds To Lose
Sorozat: Tíz apró lélegzet 3.
Megjelenés: 2014.
Fülszöveg: 
Egy sztriptíz bárt üzemeltetni nem éppen olyan, mint a legtöbb srác elképzeli. Hosszú órákat kell olyan munkatársakkal tölteni, akiknek elég gondjuk van ahhoz, hogy a pszichiátriai osztályon kössenek ki, és a rendőrség is állandóan a nyakadra jár, mégis a huszonkilenc éves Cain titkos küldetése, hogy megmentse egyik nőket, akiket alkalmaz. Majd a szőke, barna szemű Charlie Rourke besétál az ajtón, és a dolgok bonyolultabbá válnak. Cain-nak szigorú szabálya van arra, hogy „nem fekszünk össze” a személyzettel. De Charlie jelenléte próbára teszi önuralmát… és hosszú idő telt el azóta, hogy ez valakinek sikerült volna.
A huszonkét éves Charlie Rourke-nak sok pénzre van szüksége, méghozzá gyorsan, nehogy kifusson az időből. Összeszorul a gyomra attól, hogy férfiaknak vetkőzzön, de azzal nyugtatja magát, hogy csak színészkedik és tánctehetségét csillogtatja meg. És bár a táncosok türelmesek a szexi, kifinomult és gondoskodó főnökükkel szemben, Charlie-t nem érdekli. Végtére is Charlie Rourke nem is létezik – és egy lány, aki úgy tesz, mintha ő lenne, nem bonyolódhat románcba.
Sajnos Charlie számára hamar nyilvánvalóvá válik, hogy nem tagadhatja növekvő érzéseit Cain iránt, de ezek az érzések mintha viszonzatlanok maradnának – mégis elveszíteni őt, fájdalmasabb lenne mindennél.

Cím: Five Ways to Fall
Sorozat: Tíz apró lélegzet 4.
Megjelenés: 2014.
Fülszöveg: 
A lila hajú és éles nyelvű Reese MacKay mindent tud a rossz döntésekről; húszas éveiben rengeteget hozott. Ezért amikor impulzív és rövid életű házassága véget ér, elhatározza ideje változtatni. Miami-ba költözik azzal a céllal, hogy megállítja a felelőtlenséget az életében, és egész jól halad… leszámítva egy híresen megalázó egy éjszakás kalandot Cancun-ban, egy szexi szőke kidobó fiúval, Ben-nel. Szerencsére már repülőn ül és maga mögött hagyhatja hibáját.
Futball ösztöndíj és állandó partizás szexi csajokkal? Mindkettő Ben Morris tervei közé tartozik. A sérült térdek, amik keresztülhúzzák foci karrierjét? Ez már nem része a tervnek. Szerencsére van annyi esze, hogy kiutat találjon. Három hosszú éve egyensúlyoz a jogi kar és a Penny’s Palace-beli kidobó munkája között, most már készen áll egy érettebb életre – első munkában töltött napjáig, ahol találkozik a dögös csajjal, akivel Cancun-ban akadt össze. Akin azóta is folyamatosan jár az esze.
Ha Ben tényleg okos srác lenne, távol tartaná magát Reese-től. Ő a főnök mostohalánya és világossá tették, hogy egy irodai románccal az állásával játszana. Plusz, azt pletykálják bajos. Az egyetlen probléma, ő szereti a zűrt, főleg, amikor ilyen jól néz ki…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése