2019. 04. 13.

Könyjelző Top 10 - 53. rész


Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :)10 furcsa/érdekes dolog, amit azért csináltam, mert szeretek olvasni (53)

I: Mindenkinek van furcsa, vagy érdekes szokása, egy olvasni szerető embernek ne lenne.
P: Egy olvasni szerető ember számára, valószínűleg nem minden furcsaság lesz igazi furcsaság, de régebben, biztosan annak tartottam volna ezeket.  

1,
I: Szenvedélyesen gyűjtőm a könyveket Hiába van már számtalan olyan könyv a polcomon amit még nem olvastam, akkor is elkap valami érzés, és egyszerűen nem tudok nemet mondani. 
P: Még az utcán is olvasok Ezt csak azért tartom a fő furcsaságnak, mert az utcán, sétálás közben is elég gyakran olvasok. :D Kifejlesztettem már különleges képességet ehhez, amivel érzékelem a körülöttem lévő embereket/tárgyakat és kikerülöm őket, anélkül, hogy felnéznék. :D   
2, 
I: A könyvespolcok gyarapítása Sajnos eljutottam arra a szintre, hogy nem tudok több polcot bezsúfolni a szobámba. :( A szülinapomra kaptam az utolsót, nem tudom mi lesz velem ha az is betelik. 
P: A könyvespolcon ABC rendben sorakoznak a könyveim Igaz, ez nem konkrétan azért van, mert szeretek olvasni, de abból fakad. Úgy vagyok teljesen boldog, ha szép sorban csücsülnek a polcon a könyvek, egy megadott rendszerben, mert úgy könnyebben meg is találom őket, ha keresek egyet.   
3,
I: Mindig viszek magammal olvasnivalót Egyszerűen minden időt szeretek kihasználni olvasásra, így próbálom behozni a lemaradásom. Már sokszor megkaptam, hogy csodabogár vagyok, hogy ennyit olvasok ez miatt. 
P: Nem megyek sehova olvasni való nélkül Ez szerintem teljesen logikus, hiszen bármikor akadhat felesleges várakozással töltött idő, amit mivel lehet jobban kitölteni, mint egy jó könyvvel. :D Ebben hatalmas segítség egy olvasó, mert mégis csak könnyebb magaddal vinni, mint egy 800 oldalas vaskos kötetet.
4,
I: Mindig van egy terv A fejemben, hogy miket is kellene el olvasnom az adott hónapban, általában tartani szoktam, de sokszor van olyan, hogy elcsábulok más iránt. 
P: Jobban felfigyelek a könyvekből készült filmekre Férjemmel nagyon szeretünk filmezni, így igyekszem mindig képben lenni az újdonságokkal. Azonban azt már megfigyeltem, hogy felcsillan a szemem, ha egy-egy új filmnél rájövök, hogy könyv alapján készült a forgatókönyv.     
5,
I: Molyon barangolni Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a községre, Perpetua-val való megismerkedést is ennek köszönhetem :) 
P: Egyenesen rosszul érzem magam, ha nem olvasok „eleget” Persze vannak nekem is időszakaim, amikor picit kevesebbet olvasok, nem csúszik ugyanúgy egy könyv, de olyan igazi olvasási válságot még nem éltem át. Mindig van egy mennyiségre vonatkozó cél, amit szeretnék elérni, és ha ez nem sikerül csalódással tölt el. És amúgy is, hiányoznak olyankor is a könyvek. :D
6, 
I: Funko pop figurák gyűjtése Szerintem nem biztos, hogy felfedeztem volna őket, ha nem szeretnék olvasni. Olyan jó, hogy velük díszíthetem a polcaimat. 
P: Az igazán jó könyveket próbálom másokra is „rátukmálni” Annyira örülnék, ha a két húgom is átérezné a könyvek iránti rajongásomat, és néha már-már erőszakosan is próbálom rávenni őket, hogy egy-egy könyvet ugyan olvassanak már el.    
7,
I: Film után elolvasni a könyvet Sokszor van olyan, hogy láttam egy filmet, és később kiderül róla, hogy egy adaptáció így egyből meg is keresem, és ha úgy vagy egyből megrendelem, vagy pedig a várólistámra teszem őket. 
P: Könyves gyertyák vásárlása Nem maga a gyertya az értelmetlen, de valljuk be őszintén, hogy egy sima gyertya is jó lenne funkcionális szempontból. Csak hát azok nem kapcsolódnak a legkedvencebb történeteimhez és nem tudom csodálni szépségüket.     
8,
I: Túlzásokba esni Van úgy hogy annyira megtetszik egy Író/Írónő stílusa, hogy azon nyomban beszerzem az eddig megjelent könyveit. Ami a pénztárcámnak már annyira nem tetszik. 
P: Instagram kiegészítők vásárlása Ez is kapcsolódik a könyvek szeretetéhez, mert egy igazi könyvmoly szereti csodálni is szépségeit. Ehhez egyre több fotó is készül instára, amit szívesen feldob az embert egy, s más aprósággal. De talán ennyi nem kellene, férjem néha kifejezetten sokallja a sok művirágot otthon. :D
9,
I: Könyves kiegészítők vásárlása Amióta belefogtunk az instagram oldalunkba azóta szépen lassan ellepnek a kiegészítők. Már egy ideje telefonváltáson is gondolkozom ez miatt xD 
P: Könyvvásárlás borító alapján A könyveket azért vesszük, mert érdekel a tartalom a történet. Mégis képes vagyok úgy is kiválasztani egy kötetet, hogy szinte nem is érdekel a belső, mert beleszerelmesedek a külsőbe.      
10,
I: Nem igazán szeretek kölcsön adni másnak könyveket Sajnos jártam már pórul, és azóta inkább kincsként őrzőm őket. Csak tényleg azoknak adok akikben teljes mértékben megbízom, tudom úgy vigyáz rá mint én. 
P: Blogolni kezdtem Na jó, kicsit túlzás ezt furcsaságnak mondani, de igenis azért kezdtem bele, mert szeretek olvasni. Mások is szeretnek, mégse kezdik kiírni magukból mindenáron a gondolataikat. :D   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése