2019. 09. 03.

Könyvjelző TBR Jar Challenge 2019 - Szeptember


Az elmúlt évben sikeresnek könyveltük el a TBR Jar kihívást, ezért 2019-ben is belevágunk. :) Kiválasztottunk 12 közösen és 12-12 külön olvasandó regényt, és a szerencsén múlik, melyik hónapban fogjuk olvasni. Ezek fele már tényleg régóta hever olvasatlanul, másik fele friss megjelenés. 

Elérkezett az ősz első hónapja, reméljük azért a jó időnek még nem kell búcsút mondanunk. De ne feledjük ilyenkor nem csak a levelek kezdenek el hullani a fákról, mert mi  könyvmolyok izgulva várjuk a várható megjelenések listáját, ez által újabb könyvek kerülnek a virtuális kosarainkba.

Akkor most egyenként is bemutatnánk a szeptemberi húzottjainkat. Esetleg ti már olvastátok valamelyiket?

Közös lista: Egy régen megkezdet sorozat következő része lett a mostani húzottunk. Így a  közös olvasásunk Tahereh Mafi: Ne félts regénye.
I: A második rész befejezése után nem voltam teljese mértékben elégedett. Kíváncsi vagyok ebben megtalálom azt a pluszt amit az első résznél megkaptam az Írónőtől.
P: Az első rész sokkal pozitívabb élményt hagyott maga után, mint a második. Azért remélem a mondjuk úgy "lezáró" kötet jobban sikerült.

Író: Tahereh Mafi 
Cím: Ne félts
Kiadó: Gabo
Kiadás éve: 2015.
Terjedelem: 338 oldal
Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Egy napon majd…
Egy napon majd szabad lehetek

Már semmi sem lesz olyan, mint volt.
Omega Pont sorsa ismeretlen. Mindenki, akit Juliette ismert, valószínűleg halott. A háborúnak talán már azelőtt vége lett, hogy igazán elkezdődött volna.
Juliette az egyetlen, aki a Regeneráció útjában áll. Tudja, ha ő életben marad, a Regeneráció nem élhet.
Ám ahhoz, hogy legyőzze a Regenerációt és a férfit, aki kis híján megölte őt, Juliette-nek segítségre van szüksége valakitől, akiről sosem gondolta, hogy megbízhat benne. Warnertől. És miközben a közös ellenség legyőzésén munkálkodnak, Juliette rájön, hogy minden, amit tudni vélt – Warnerről, a saját képességeiről, sőt Adamről is –, téves volt.

Indie listája: Ebben a történetben egy régi klasszikus éled újjá, ez pedig nem más mint Marissa Meyer: Cinder-e.
I:Olyan sok jót hallottam róla, a legnagyobb ösztönzést Perpetua értékelése adta meg. Kíváncsi vagyok milyen lesz hamupipőke történet a ciber világban.
Író: Marissa Meyer
Cím: Cinder
Kiadó: Alexandra, KMK
Kiadás éve: 2012, 2018
Terjedelem: 432, 448 oldal
Fülszöveg:

Százhuszonhat ​évvel a negyedik világháború után emberek és kiborgok népesítik be Új Peking utcáit. A népességet halálos járvány tizedeli. Az űrből kegyetlen holdlakók figyelnek és várnak a megfelelő alkalomra… Senki sem sejti, hogy a Föld sorsa egyetlen lány kezében van…
Cindert, a tizenhat éves kiborgot a társadalom nagy része technológiai tévedésnek tartja, mostohaanyja pedig ki nem állhatja. De a kiborglétnek is megvannak a maga előnyei: Cinder szinte mindent meg tud javítani (robotokat, lebegőket, sőt még a saját meghibásodott alkatrészeit is), ezért Új Peking legjobb műszerészének tartják. E hírnevének köszönheti azt is, hogy Kai herceg személyesen keresi fel, hogy hozza helyre meghibásodott androidját. A megbízás „nemzetbiztonsági ügy”.
Vajon tényleg Cinder kezében van a Föld jövőjének kulcsa? Vagy a holdbéli királynőnek sikerül varázserejével és más fondorlatokkal meghódítania Kai herceget és vele az egész világot? A Holdbéli krónikák első könyve Hamupipőke klasszikus meséjét kombinálja a Terminátor és a Star Wars elemeivel. Az eredmény egy fantasztikus, magával ragadó történet.

Perpetua listája: Egy remek disztópia az utolsó húzott, Alexandra Bracken: Sötét hajnal.
P: Már amikor megnéztem moziban a Sötét elméket rájöttem, hogy én annyira el akarom olvasni az utolsó részt, de azóta se sikerült. :D
Író: Alexandra Bracken
Cím: Sötét hajnal

Sorozat: Sötét elemek 3.
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2017.
Terjedelem: 467 oldal
Fülszöveg: 

Ruby ​égető fájdalommal a szívében, megtörten indul el az északi gyülekezőhely felé azzal a pár társával, akik még túlélték a kormány Los Angeles-i támadását. Nincsenek egyedül, egy foglyot visznek magukkal: Clancy Gray az elnök fia, aki hasonló különleges tulajdonságokkal rendelkeznek, mint Ruby. Egyedül a lány képes arra, hogy kordában tartsa őt, azonban elég egyetlen pillanatnyi óvatlanság, és Clancy azonnal zűrzavart kelthet a többiek tudatában.
Egyetlen fegyverük egy ingatag titok: bizonyítékuk van arra, hogy a kormány tudja, mi indította el pusztító útjára a titokzatos betegséget, amely megtizedelte Amerika tizenéveseit, és ami miatt a túlélők különleges, ám veszélyes képességekre tettek szert, amelyek titokban tartása érdekében elzárták őket a világtól. A fellépő belső viszályok azonban azzal fenyegetnek, hogy megakadályozzák az egyetlen esélyt arra, hogy felszabadítsák a táborokat, ahol számos Pszí-képességű társuk szenved.
Mindeközben visszatér a csapathoz Liam, aki iránt Ruby érzelmei csak erősödtek. A lánynak meg kell küzdenie a fiú tudatába való behatolás fájdalmas utóhatásaival, azonban tudja, hogy meg kell erősödnie, így Liam bátyjához, Cole-hoz fordul segítségért. Megfelelő edzésre van szüksége, hogy képes legyen harcolni Gray elnök és kormánya ellen. Ám Cole-nak is megvannak a maga démonai, és egyetlen, végzetes hiba mindent elpusztíthat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése