2019. 03. 12.

Alessandra Torre: Hollywoodi ​mocsok

Író: Alessandra Torre
Cím: Hollywoodi mocsok
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2018.
Terjedelem: 472 oldal
Fülszöveg: 
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Cole Masten. Hollywood Tökéletes Férjéből Hollywood Legszexibb Agglegénye lett, miután szupersztár felesége elhagyta. Most minden partiban benne van, és mindenkit megfektet, akit tud. Los Angeles, vigyázz: új rosszfiú van a városban!
Summer Jenkins. Ez én vagyok. Kisvárosi lány, aki a Georgia állambeli Quincyben ragadt. A csirkés kajáim mennyeiek, a pókerasztalnál ki tudok forgatni egy felnőtt férfit a vagyonából, és az érettségi évében közfelkiáltással választottak meg a Legbarátságosabbnak.
Más világban éltünk. Nem is lett volna szabad találkoznunk. Csakhogy Cole Masten elolvasott egy könyvet az én kis városomról. Hat hónappal később pedig leszállt a magángépével a poros kis repterünkön, és magával hozta Hollywoodot.
Azonnal tudtam, hogy ez bajt jelent. A városnak ‒ és nekem is.
Néha az ellentéteknek nagyon nem kellene vonzania egymást.


„- És azt hogy hívják, ha valaki hatalmas hibát követ el? – kiáltotta vissza Cole, kinyitva a Taurus ajtaját.
- Az egyszerű. – Summer ellökte magát az oszloptól, és az ajtóhoz lépett. – Úgy hívják, élet.”

A hírességek, kiváltképp a filmsztárok mindig elérhetetlennek tűnnek. Külön világban élnek, sokszor elszigetelten a „hétköznapi” emberektől. Szeretünk legalább a könyvek lapjain néha napján közel kerülni hozzájuk?
P: Belegondolva ők is ugyanolyan emberek, mint mi, csak sokkal több pénzt keresnek, mint a legtöbbünk. :D Én is keményen dolgozok, de nem hiszem, hogy valaha olyan luxus
Forrás
körülményeket tudnék fenntartani, mint egy filmsztár. Az viszont biztos, hogy legalább olvasva közelebb érezhetem magam hozzájuk, láthatom, hogy ők is érző emberek, legtöbb esetben hatalmas szívvel. Sokszor látjuk a történetekben, hogy semmi másra nem vágynak csak egy kis nyugalomra, távol a kameráktól, lesi fotósoktól. 
I: Titokban mindenki eljátszott már azzal a gondolattal, hogy filmsztárként éli a mindennapjait. A csillogás, a hírnév, hogy több millióan rajonganak érted szédítő dolognak tűnik, de pont az ilyen történetek mutatnak rá arra hogy,  megvan ennek az árnyoldala is. Egy idő után elveszíted önmagad, megfelelési kényszered lesz a világ felé, beszippant a mókuskerék. Nem mondom, azt hogy nem próbálnám ki én is egy napra milyen híresnek lenni, de elvagyok a hétköznapi életemben is :)

„Hollywood legsikeresebb emberei elbuknak emberségből.”

Egy nem mindennapi filmforgatás adja a történet alapját. Kellően izgalmasra, érdekesre sikerült?
P: Rengeteg szenvedély lapul egy gyűlöllek/szeretlek kapcsolatban és ez itt remekül ki volt aknázva. A déli légkört imádtam, egy ilyen lány tolmácsolásában teljesen más egy könyvet olvasni, ezt szerettem már a True Blood-ban is, legalábbis ott maradt meg bennem leginkább ez. A történet alapja, a forgatás is tetszett, talán pár csavart vártam volna, hogy jobban
Forrás
izguljak. Na, jó, lehet a Sötét hazugságok miatt vártam váratlanabb fordulatokat, hiszen ott azért szépen leesett az állam. Viszont itt tagadhatatlanul a pároson és a köztük lévő kémián volt a főbb hangsúly, az pedig tökéletesen működött.
I: Egy déli kisvárosban elterjed a hír, hogy egy híres filmsztár érkezik nemsokára hozzájuk, hogy filmet forgasson. Nem csak a városka, de az ott élő temperamentumos, kitaszított déli lány életében is változást idéz elő. Lehetősége nyílik arra, hogy végre elmehessen erről a helyről, megvalósítsa az álmait. Igen ám, de nem is olyan könnyű ez a helyzet mint elsőre tűnik. A szexi filmsztár arroganciája, nagyképűsége  kihozza a béketűrésből hősnőnket, ám a nagyobb probléma, hogy a vonzalom is egyből felüti a fejét. Egy igazi kutya macska kapcsolatba csöppenünk.  A vidéki lány, és a városi srác nem is különbözhetne jobban egymástól, mégis ennél összeillőbbek már nem is lehetnének. Rögös út vezet a megoldáshoz, de én minden egyes pillanatát élveztem. Megmutatta az Írónő, hogy ehhez is ért, az előző könyvében egy igazán nagy csavarral lepte meg az olvasókat. Itt ezt most mellőzte mégis el tudta érni, hogy enélkül is megszeressem a hollywoodi mocskot.

„A mondás szerint a szerelem nem más, mint megtalálni a lelked párját valakiben.”

Summer a „déli” lány, aki túl heves természetével még otthon se tud beilleszkedni igazán. Mi szerettük a személyiségét?
P: Summer lobbanékony lány, aki nagyon tud gyűlölni, de képes egy szempillantás alatt felvenni a legmézesmázosabb álarcot is. Tetszett benne, hogy nem hunyászkodik meg,
Summer (Forrás)
amikor „nagy” hollywoodi emberek érkeznek a városba, résen van, és próbálja a legjobbat kihozni a kialakult helyzetből. Szomorúan olvastam az okokat, amiért nem fogadja igazán be a közösség. Nagyon összetartó a társaság, ha elnyered jóváhagyásukat, a mindennapjaid boldogan telnek, de ha csak egy embert is magadra haragítasz, mindenki egységesen ellened fordul és azzal nehéz megbirkózni. 
I: Mindig is olyan erős lány szerettem volna lenni ,mint Summer. Igazán talpraesett, ebből a hollywoodi helyzetből is próbálja a legjobbat kihozni. Történt vele egy fájdalmas dolog a múltban, amelynek a terhét még a mai napig is cipeli. A filmforgatás lehetőséget nyújt  arra, hogy kitörjön a megbélyegzett szerepéből, végre új életet kezdhessen máshol. De ez nem is olyan egyszerű dolog, mint ahogy ő azt gondolta volna. Főleg, ha egy nagyképű sztár nem csak az agyadra, de a hormonjaidra is megy. :) Kettőjük kapcsolata nem is lehetne izgalmasabb, egy igazi harc, amely a gyűlölet és a szenvedély élén táncol. Summer-nek sokat kell tanulni a sztárok világáról, rá kell jönnie arra is nem szabad elsőre senkiről se véleményt alkotni.Mert a máz alá csak azok látnak be igazán, akik megismerik a valós énünket. Ők pontosan így voltak ezzel, az ellentétek ellenére megértették egymást, szépen lassan felbomlott az-az ellenállás ;)

„Mindent elveszített, és bennem mindent megtalált…”

Egy igazán öntelt, nagyképű férfi látszatát kelti Cole. Mennyit tudott ebből levetkőzni a történet végére?
P: Cole tipródását is szerettem, ahogy próbál kiigazodni önmagán és persze, amikor elveszti
Cole (Forrás)
a fejét, és ösztönösen cselekszik. Nagy mellénnyel érkezett, úgy gondolta mindenki az ő kegyeit fogja keresni, és nem számított arra, hogy pont egy Summer-höz hasonló lány kerül az útjába, akit egyáltalán nem hat meg a jóképű arc. Pont emiatt figyel fel rá, és lassan már egy szabad perce sincs, amikor nem gondolna erre a tüzes nőre. Személyisége ellenére azért a történet elején sajnáltam őt, nem érdemelte meg azt, amit párjától kapott, mert az irányába valós érzelmei voltak. 
I: Az elején kap egy hatalmas pofont, ami összetöri az eddigi életét. A filmforgatás, ami kihúzza őt a gödörből. Piperkőcként  érkezik, de még őt is meg lehet lepni, mert nem mindenki dobja le azonnal a bugyiját ha őt meglátja. Summer-ben igazi ellenfélre talál, aki azonnal beveszi magát a gondolataiba. Megkezdődik kettőjük "harca", ami tüzes, szexi, sok szópárbajokkal tűzdelt. Az elején nem kedveltem Cole-t, de ahogy Summer-t közelebb kezdte magához engedni, belépett az életébe Cocky egyből kezdett szerethető figurává válni. Az elején történteket nem érdemelte meg, de ez kellett ahhoz, hogy vissza találjon önmagához.

„A kisvárosokban kétféle titok él meg: az, amit miniállamként együtt őrzünk, és a szaftos. A szaftos titkok sosem maradnak elzárva. Senki nem is akarja igazán.”

A kiegészítő novellát is öröm volt olvasni?
P: Teljesen nyugodtan érkezhetett volna ez eredetileg is a könyv részeként. Örülök, hogy a Könyvmolyképző összefogta a kettőt. Nincs benne semmi különös, csak pár oldal még, ahol láthatjuk, hogy évekkel később is virágzik szerelmeseink kapcsolata. Kis megnyugtatásnak jó
ezt nézni, biztos idő közben akadtak kisebb-nagyobb súrlódások, de mégis szilárd alapokra építettek. De igazából nem lett volna most hiányérzetem, ha nem születik meg ez a szösszenet.
Forrás
I: Ebben a pár oldalban kapunk egy kis részletet abból, mi is történt párosunkkal pár évvel később. Úgy gondolom meglettem volna nélküle is, de ha már megíródott örültem, hogy mi egyben olvashattuk a könyvvel együtt. Az biztos ebben is hozták a formájukat, még mindig az a bolondos páros, akiket megkedveltem a könyvben. Cocky-ról se kell lemondanunk ő is feltűnik a színen.


„A szerelemnek azonban nem volna szabad fájnia, kitépnie a szívedet, és tálcán tennie eléd. Vagy talán csak akkor szenvedsz, ha igaz volt. Talán abból tudod, hogy nem szerettél igazán, hogy nem fáj a szakítás.”

Kedvenc jelenetem:
P: Amikor Cole kaját próbál venni Cocky-nak.
I: Cole megkapja Cocky-t. 
Kedvenc szereplőm:  
P: Összességében nem lett kedvenc egyik főszereplő se, de ha már választani kell, Summer-t írom.
I: Summer-t mondanám.
Hasonló könyv:
P: Nem a történet jellege, de a légkör miatt a Trude Blood sorozatot mondanám.
Kinek ajánlom:
I:  Akik szeretnék megismerni hogyan is talál egymásra egy vidéki lány, és egy városi srác.
Értékelésem:
P: Sokáig húztam az olvasást, de végül pozitív csalódás volt, sokkal jobban szórakoztam, mint vártam, 4,5 kakast kap tőlem.
I: Nem gondoltam, hogy ennyire tetszeni fog a könyv, így megérdemli a 4,5 csapót.

Érdekesség: A Passionflix csatorna megfilmesítette ezt a történetet, és mi az olvasás apropóján meg is néztük. Érdekességként arról írunk még véleményt.

P: Kezdeném egyből a színészek választásával. Egyáltalán nem így képzeltem el őket, Cole sokkal jobb képű volt a fejemben, de persze ez elég szubjektív. Summer-t is kicsit más volt, de vele könnyebben megbarátkoztam. Figyeltek arra a filmben, hogy érezhető, illetve hallható legyen rajta, délies kiejtése, ezt viszont néha túl soknak éreztem. Emiatt nehezen is értettem sokszor, ahogy beszél, mert nem ehhez a fajta angol kiejtéshez vagyok hozzászokva. A külsőségeken túl, az adott karaktert remekül megformálta mindkét színész. Emma Rigby megelevenítette a makacs, temperamentumos Summer-t, aki pillanatok alatt képes másik arcát mutatni. Johann Urb pedig a „kissé” beképzelt ficsúrt, akit megbántott felesége, és akit csak dühít ez a déli lány. Cocky se hiányozhatott, őt szerettem legjobban. A történet hűen követte a könyv eseményeit, csak pár apróság maradt ki, ami akár a regényből is kimaradhatott volna, mert olyan sokat nem tett hozzá. Jól ráéreztek, mi hanyagolható el. Mindent összevetve szerintem egy jól sikerült adaptáció született, ami remek kikapcsolódást nyújtott otthon egy nyugis estére.
I: A könyv elolvasása után alig vártam, hogy megnézhessem a belőle készült adaptációt. Elmondhatom, hogy nem kellett csalódnom, mert egy nagyon jó kis élvezhető filmet készítettek belőle. Hűek maradtak a könyvhöz, szinte végig tartották magukat az ottani cselekményhez. Amit kihagytak azt pedig jól tették, mert volt pár jelenet a könyvben amit már én is kicsit soknak éreztem. A történetben a két szereplő közti kémián nagy hangsúly van, kíváncsi voltam itt a színészek miként tudják ezt megteremteni.  Summer-t részben így képzeltem el, hozta a tűzről pattantságot, a déli akcentust néha kissé túlzásba vitték nála. Cole kissé más kinézettel képzeltem el, de ennek ellenére jól hozta a nagyképű hollywoodi pasi szerepét. A kémia pedig megvolt köztük, át tudták adni, ahogy az egyik percben még legszívesebben kitekerték volna egymás nyakát, utána meg legszívesebben letépték volna egymásról a ruhát. A szenvedélyes, és a romantikus részek is jól sikerültek. Nekem tetszett, örülök, hogy megnéztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése