2019. 07. 26.

Feminista Book TagMost egy nagyon csajos book tag-re bukkantunk. :D

1. Kedvenc írónőd 
I: Collen Hoover Azért mert imádom a stílusát, fantasztikus amit a lapokon tud művelni. Egy átlagosnak tűnő történethez is tud olyan elemeket adni amelytől kiemelkedővé válik számomra. 
P: Már itt látom, hogy igen nehéz lesz ez a book tag. :D Annyi fantasztikus szerző van, de ebben a pillanatban Kresley Cole-t mondanám.
2. Kedvenc hősnőd 
I: Juliana Fiori Egy igazán temperamentumos személyiség, ami mellett nagyon kedves, és élettel teli, akit csak a jó szíve vezérel, ennek köszönhetően sokszor kerül kellemetlen helyzetbe.
P: Aelin Ashryver Galathynius, használjuk a teljes nevét, ha ő is előszeretettel megteszi. :D Igazi badass hősnő, imádom.
3. Egy regény feminista üzenettel 
I: Már régóta szeretném elolvasni Kathryn Stockett- tól A ​Segítséget.   
P: Nem sok ilyet olvastam, de a Lányok csöndje határozottan ilyen regény.
4. Egy lányt ábrázoló borító 
I: B. Czakó Andrea: Hervadhatatlan Olyan gyönyörű a kort megjelenítő lány képe ezen a borítón, nagy kedvencem. 
P: A Szer’usz világ borítóját szeretném említeni, ha már ilyen nagy port kavart az eredeti választás. Nagyon örültem, hogy ilyen tökéletesen megtalálták Márikát, én is pont így képzeltem el a leányzót, én is ezzel a borítóval veszem meg a könyvet.
5. Egy csapat lányról szóló regény

I: Louisa May Alcott: Kisasszonyok Nagyon régen olvastam már ezt a könyvet, de négy testvérről szól.
P:
A Winter-t mondanám. A sorozat minden részében újabb leányzó csatlakozik a főszereplők, a mesélők sorához és a negyedik kötetben már együtt küzdenek a gonosz királynő ellen.

6. Egy regény két női mesélővel 

I: Paige Toon: Akit ​mind szerettünk Egy picit csalok ennél a kérdésnél, mert három női mesélőnk is van ebben, de mégis inkább ketten fognak kiemelkedni végül.

P: Olyanra nem emlékszem, hogy csak két női mesélő lenne valamelyik olvasmányomban, de a Vér és csont gyermekeiben a három fő nézőpontból kettő női és nagyon szerettem őket.

7. Olyan könyv, ahol egy nő menti meg a világot 

I: Amy Ewing: A ​fekete kulcs Violet segít kitörni az eddigi elnyomás alól, ezzel megmenti sok társa, és a világuk életét. 

P: Nagy volt a kísértés, hogy egy Sarah J. Maas könyvet írjak, de nem lehet mindig azt. :D A Perzselő mágiában, és úgy az egész Kate Daniels sorozatban hősnőnk mindig bajba keveredik és kisebb-nagyobb segítséggel világmegváltóként is tündököl.

8. Egy könyv, ahol jobban szereted a női legjobb barátot a férfinél 

I: Ilyenre nem emlékszem sajnos, de Hannah és Allie nagyon jó barátnők voltak az Üzletben. Tetszett, hogy mindig ott voltak egymásnak. 

P: Nem maga a legjobb barátnő volt annyira kiemelkedő, de a Gyönyörű megváltás főszereplői annyira nem tudtak közel kerülni hozzám, hogy még Val-t is jobban szerettem.

9. Egy könyv férfi író tollából, de a főszereplő nő 

I: Duba Gábor: Szabadon ​foglak Az Író stílusa gyönyörű, annyira szépen tudja formába önteni a gondolatait, és átadni azt Sacin keresztül. 
P: Az Élni akarok! főszereplője Lilla és Rácz-Stefán Tibor az alkotó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése