2019. 10. 07.

Jessica Koch: Közel ​a horizonthoz (Közel a horizonthoz 1.)

Író: Jessica Koch
Cím: Közel a horizonthoz
Sorozat:
Közel a horizonthoz  
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2018.
Terjedelem: 464 oldal

Fülszöveg: 
Egy nagy szerelem története. Történet a bizalomról, bátorságról, fájdalomról, kétségekről, és az elengedés erejéről. Igaz történet. Jessica fiatal, nem szereti a bonyodalmakat, és sokat ígérő jövő vár rá. Amikor egyik este elmegy otthonról, nem sejti, hogy a nagy szerelmével fog találkozni. Nem sejti, hogy ez a találkozás az egész világképét meg fogja változtatni. És főleg azt nem sejti, hogy hamarosan élete legnehezebb döntése előtt fog állni… Történet egy olyan életről, amely derűlátás, remény és félelem között ingadozik. Nyitottan, őszintén és tág rálátással számol be a múlt eseményeiről, és közben nem egy tabutémát érint.


"A világon semmit sem akartam jobban, mint őt."

A legfájdalmasabb történeteket maga az élet írja. Nem mindenkinek van lehetősége arra, hogy átlagosan éljen. Sokan tapasztalják a saját bőrükön az élet kegyetlen oldalát, bántalmazások, betegségek, amelyek nem a mi hibánk, mégis rányomják a bélyegét egész
forrás
életünkre. Hurcoljuk őket, páncéllal vértezzük fel a lelkünket, a szívünket, de van olyan is, hogy összeroppanunk a súlya alatt. Amikor megláttam a könyvet sejtettem, hogy egy újabb olyan történetre bukkantam, ami össze fog törni. A fülszövege egy mindent elsöprő szerelemről mesél, amely nem csak rózsaszín köd, hanem fájdalmas, mégis elvarázsol, boldoggá tesz, közben kétségbe ejt. Igazán itt most a molyon lévő címkék adtak támpontot, hogy mivel is fogok találkozni az olvasása során, ám még azok se készítettek fel arra, hogy ennyire megrázó lesz számomra.

Jessica Koch terápiás jelleggel leírta élete egy olyan részét, amit eddig csak a férjének mesélt el. Egy fiúról, aki megváltoztatta az életét, egy szerelem, amely mind a kettőjükön nyomott hagyott. Az ilyen történetek vágnak csak igazán mellbe, mert itt tényleg nem az Írónő képzelete szárnyalt, hanem saját tapasztalatait osztotta meg velem. Tabutémák, melyek elszomorítanák, ilyenkor adok hálát az égnek, hogy normális egészséges családba születhettem, a gyermekkorom gondtalan volt, semmilyen rossz benyomás nem ért, a
Jessica (forrás)
szüleim szerettek, boldog voltam akkor, még ma felnőtt fejjel sem kell ilyen problémákkal megküzdenem. Nehéz róla írnom, mert tényleg nem szeretném elvenni senkitől sem az élményt, hogy maga jöjjön rá az itt lapuló titkokra.

Jessica és Danny megismerkedése nem átlagos, egy vidámparkban pillantják meg egymást, a vonzalom kölcsönös, de még se úgy alakulnak elsőre a dolgok, mint gondolnánk. Danny a jóképű srácok nyegleségével felbosszantja Jessica-t. Nem érti a fiú viselkedését. Nem kell sok idő, ahhoz, hogy megismerjem Danny szándékait, aki pont magától szerette volna megvédeni a lányt. Van több sötét foltja a múltjának, ami hatással van a mostani életére is. Sosem gondolta volna, hogy lehetősége adódik arra, hogy megismerjen egy olyan lányt, mint Jessica, aki mellett megtapasztalja milyen is, ha igazán feltétel nélkül szeretik a másikat. Az ellenállása megtörik, belekezdnek egy kapcsolatba, ami mind a kettőjük életét megváltoztatja.
 

"A sors nyomorúságos csaló, aki a rokonszenvét rideg szívvel és önkényesen osztogatja, és a legkevésbé sem érdekli, mi igazságos vagy értelmes."

Danny-re az elején, furcsán tekintettem, nem értettem a viselkedését, kíváncsi voltam ennek az okaira. Ahogy haladtam a történetben megtudtam a fájó pontot az életében és teljes
forrás
mértékben leblokkoltam, ennek hatására lekerült a szememről a hályog, megértettem miért is ennyire visszahúzódó, ha érzelemnyilvánításról van szó. Hihetetlen, hogy mindezek ellenére ember tudott maradni. Úgy gondolom, egy fájdalmas gyerekkori trauma visszafordíthatatlanul összetöri az ember lelkét, neki ezt többszörösen kellett megszenvednie. Felnéztem rá az ereje miatt, mert tényleg próbált normális életet élni. Tisztában volt a rá váró jövővel, amikor betoppant az életébe Jessica, kapott maga mellé egy társat, akivel új dolgokat élhetett át.

Hihetetlen, ami Jessica-val történt, mindenki vágyik arra, hogy megismerje az igazit, neki úgy gondolom sikerül, megismerte Danny-t akibe beleszeretett, mindent megtett volna érte. Ott volt mellette, minden furcsasága ellenére tudta, hogy neki Danny mellett van a helye. Hatással voltak egymásra, összecsiszolódtak, próbálták a legjobbat kihozni az előttük álló helyzetből. Nem tudom, hogy én mit tettem volna az ő helyébe, minden elismerésem az övé,
Danny (forrás)
hogy tényleg kitartott a srác mellett jóban, rosszabban. Nem volt könnyű helyzete, de szurkoltam nagyon neki, hogy lehetőségük legyen egy boldogabb életre. Ám akár mennyire is szeretnénk segíteni valakin, a démonok néha erősebbnek bizonyulnak, vannak olyan helyzetek, amiket már épp ésszel nem tudunk felfogni.

Jessica megmutatta a boldog pillanatoktól kezdve, a fájdalmas részeken át mindent. Nem volt könnyű megemészteni a lapokon történt eseményeket. Gondolkodóba estem. Azon töprengtem bennem lenne e annyi erő, hogy egy sérül férfi mellett kitartsak, vajon önző lennék, vagy gyáva? Jessica is csapongott az első sokk után, de ő bátor volt, szembe nézet a félelmeivel, félek, én erre nem lennék képes. Megállíthatatlanul haladtam a vége felé, amely újra összetörte a szívemet, megértem Danny miért választotta azt az utat, amelyre a végén rá lépet. Van, amikor valakinek nem adatik meg az, hogy normális életet éljen.

Az biztos, hogy felejthetetlen élményt nyújtott még azok ellenére is, hogy nem egy boldog történet. Az élet különös, mindenkit mással halmoz el, sajnálatos módon nem mindig kegyes. 


"Az a kívánságom, hogy úgy tarts meg az emlékezetedben, amilyen most vagyok."

Kedvenc jelenetem: A választós sms. 
Kedvenc szereplőm: Jessica, Danny. 
Kinek ajánlom: Akik szeretnének megismerni egy fájdalmas igaz szerelmi történetet.
Értékelésem:
Összetört, sírásra késztetett, megérdemli a 4,5 horizontot. Sajnálom Danny, bárcsak máshogy alakult volna az életed!
   
Érdekesség: Jessica történetéből adaptáció készült. Erről hoztam most egy kis érdekességet. 

Cím: Dem Horizont so nah / Close to the Horizon
Műfaj: romantikus dráma
Bemutató külföld: 2019.10.10.

Bemutató magyar: 2020.02.13.
Szereplők:
Danny - Madeline Carroll
Jessica - Callan McAuliffe
Tina - Rebecca De Mornay

Leírás: Bár Jessica fiatal, határozott elképzelése van a jövőjéről. Egyszerűnek tűnhet kivitelezni a tervét, ám minden borul, amikor megismerkedik Danny-vel, aki sármos idegenné válik az életében. A férfinak azonban sötét múltja van. Az új helyzetben a fiatal nőnek olyan döntést kell meghoznia, amely tényleges hatással lesz hátralevő életére.
Véleményem: Nagyon megörültem a hírnek amikor megtudtam, hogy adaptációt készítenek a könyvből. Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolguk, ennyi érzelmet visszatudjanak adni a vásznon, mint ami a lapokon történt. A szereplő választások tetszenek, Danny pont olyan szép fiús mint ahogy elképzeltem. A legjobb hír, hogy itthon is megnézhetjük majd a mozivásznon. Alig várom, hogy február legyen.

Mutatok pár videót is, az első a szinkronizált előzetes, amely spoilert tartalmaz !!! elárulják benne Danny titkát, így csak tényleg akkor nézd meg, ha nem szeretnéd elolvasni, csak megnézni a filmet.


Ebben a videóban pedig részleteket láthatunk a filmből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése