2019. 05. 07.

Kedvenceink közelebbről 38. rész - L. J. Shen


A Kedvenceink közelebbről rovatban hazánkban népszerű, vagy kevésbé ismert alkotókat szeretnénk bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. :)

A Sparrow regény már megjelenése előtt sokak figyelmét felkeltette. Láthatóan sokan olvasták, így jó eséllyel várhatunk más regényt is az írónőtől. De miket alkotott még?

L. J. Shen (San Francisco)
L.J. Shen nemzetközi bestseller kortárs romantikus és new adult író. Észak-Kaliforniában él férjével, kisfiával és pufók macskájával. Mielőtt letelepedett, L. J. (aki mellesleg úgy gondolja, hogy elég buta dolog önmagáról harmadik személyben beszélni) a világban utazgatott, és mindenhonnan barátokat gyűjtött. Bartátokat, akik örömmel számolnak be arról, hogy szemét társaság, mindig elfelejti a születésnapokat és sose küld karácsonyi üdvözlőlapot. Szereti az egyszerű dolgokat az életben, mint a családjával és barátaival tölteni az időt, olvasni, HBO-t, Netflix-et nézni és Stephen James-t követni az interneten. Hetente 3-5 könyvet olvas el és határozottan úgy véli, hogy a Crocs cipőket és a mullet frizurát be kellene tiltani.

Pár infó még az Írónőről:
Hogy találsz egyensúlyt az erős és sebezhető hősnőkben?
Szerintem minél nagyobb barom vagy, annál szomorúbb a történetet. Úgy értem, mi késztet arra, hogy ilyen legyél? Szeretem feltárni ennek az okát. Nem hinném, hogy valójában egyensúlyban lennének. Egyes szereplőim pusztán könyörtelenek (Troy), másokat többet kínozták, mint bárkit az életben (Alex). Eléggé függ a karaktertől. A könyv feléig nem igazán tudom, miről van szó. Akkorra ismerem meg igazán a szereplőt. 

Vannak helyszínek, amikről a való életből írsz? Ahol már jártál?
Nos, Todos Santos fikció, de bármelyik SoCal tengerparti városnak megfelelhetne, és sok
Forrás
időt töltöttem ott. A Midnight Blue-t 5-6 országban játszódik és mindegyikben jártam. Ausztráliáról és Oroszországról volt a legnehezebb írni, mert már régiek voltak az emlékeim.

Mi az, amiről egy nap még szeretnél írni: műfaj, szereplő, téma, ami még nem elég komfortos számodra?
Egy nap szeretnék egy thrillert írni.

Hogy írsz olyan sokat egy nap?
Sehogy. Nem írok olyan sokat. Felvázolom a cselekményt, majd hagyom, hogy a szereplők kibontakozzanak a fejemben. Van egy táblám, ami emlékeztet az apró morzsákra, darabokra. Volt már, hogy két hétig semmit nem írtam, mert nem volt meg a hangulat, majd 40 ezer szót írtam két nap alatt. Nem hiszek abban, hogy minden nap írni kellene, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy nincs minden nap inspiráció. De minden nap igyekszem, valami építő jellegű munkát végezni, még ha ez csak szerkesztés vagy egy dokumentumfilm megnézése, ami kapcsolódik az irományhoz.

Van olyan szereplőd, akit valós emberről mintáztál?
Igen, elég sok. Szerintem nem szeretnék, hogy leleplezzem őket (például az igazi Vicious-t, LOL), de mindig egy ismerősömből indulnak ki.

Honnan jönnek a szereplőid nevei, különösen Vicious, Ruckus, Sirius neve?
Vicioust, Sid Vicious-ról neveztem el a Sex Pistols-ból, mert amikor tiniként írtam róle, egy izgalmas, hollófekete hajú fiút képzeltem el. Kiválóan illet a háziállat nevéhez, bár más nyilvánvaló okokból. Ruckus és Sirius csak úgy bevillantak, amikor elkezdtem Dean és Rosie történetét írni.

Melyik hősnődhöz kapcsolódsz a leginkább?
Mindegyikőjükhöz! Nincs olyan, akit nem imádnék mindenestül. Méltónak kell lennie a férfihoz, akivel szemben áll, ugye? Bár szerintem a kedvencem Rosie, az ereje, bátorsága miatt és éppen róla írtam.

Gyerekkorodban mi szerettél volna lenni?
Mindig író akartam lenni. Mindig.

Melyik a kedvenc alulértékelt regényed?
Tessa Dare The Duchess Deal könyve. Nem hiszem, hogy sok barátom olvasta volna, de annyira fantasztikus.

Forrás
Kedvenc 2017-es olvasmányod? Legjobban várt 2018-as történet?
Nem tudok egyet választani, mert annyira sok volt, amit megszerettem 2017-ben. 2018-ban legjobban Colleen Hoover All Your Perfects és Helena Hunting Luck Charm könyveit várom.

Mi a kedvenced a könyves közösségben?
Az igazi barátság és az írott szó iránti hatalmas szerelem.

Ha nem írnál, mit dolgoznál?
Valószínűleg tanár lennék.

Ha egy mondattal jellemeznéd a történeteidet, mi lenne az?
Áhh, nagyon rossz vagyok ebben. Mindig olyan, mintha kicsit kérkednék. A történeteim remélhetőleg komplexek és egyediek. Maradhat? LOL.

Villámkérdések:
Sült krumpli vagy saláta – sült krumpli.
Tél vagy nyár – csakis nyár.
Bor vagy sör – Mindig szerettem volna boros csajszi lenni, de teljes mértékben sörös vagyok.
Könyvek vagy filmek – könyvek.
Tetoválás vagy piercing – nekem piercing, a páromnak tetkó (elég határozatlan vagyok).
Felöltözni vagy levetkőzni – Le. Lululemon 4Life.
Könyv vagy Kindle – Ide nekem az eredetit. Nincs jobb egy új könyv illatánál.
Repülőből kiugrani vagy bungee jumping – EGYIK SE. Nem ülhetnék inkább otthon Netflix-et nézni és pihenni?
Trópusok vagy Európa – Európa.
Bowlingozás vagy filmezés – filmezés.
Művészeti vagy zenei fesztivál – zenei.
Benn maradni vagy kimozdulni – benn maradni.
Facebook, Twitter vagy Instagram – Instagram.


Végül pedig a könyvei:


Első önálló regénye 2015-ben jelent meg Tyed címmel, ami egy sport románc. Blaire főiskolai hallgató, akinek nem sok kilátása van az életben. Szupermodell ikertestvére mellett mindig a háttérbe szorul. Ty az Xtreme Warrior bajnoki címének várományosa és a környék ledögösebb pasija. Mindkettőjüknek szüksége van valamire a másiktól. De Ty titkával lehet, nem tud megbirkózni Blaire. 2016-os könyvei közül az első a Midnight Blue, ez inkább new adult vonalat képvisel. Alex-nek a híres angol rock sztárnak állandó kísérőre volt szüksége, Indigo-nak pedig pénzre, így üzletet kötöttek. A lelkét eladta a három hónapos turné idejére, de arra nem számított, hogy Alex nem elégszik meg ennyivel, a testére is vágyik. Ez után érkezett a hazánkban is megjelent Sparrow regény egy sötétebb, maffiás vonallal. A történet egy elrendezett házasságkötéssel kezdődik, ahol Dél-Boston legkeményebb pasija a szürke kisegeret, Sparrow-t veszi el. A lány nem érti, hogy került éppen ő ebbe a helyzetbe, de nem érzi jól magát a Troy által alkotott kalitkában. Vannak álmai, amiket még szeretne megvalósítani, de így nincs sok esélye rá. Még egy dark romance jelent meg 2016-ban, a Blood to Dust. Pea Beat alagsorában raboskodik, ruháitól és emberségétől megfosztva. Fogvatartója igazi neve Nate, amit nem kellene tudnia, nem kellene, hogy érdekelje, de nem képes gyűlölni őt. Nem számít a név, a külső, csak Pea saját szíve, ami sajnos már Nate-é. A The End Zone egy rövidebb történet, ami a Team Player kötetben is és önállóan is megjelent, 2017-es sportromantikus. Jolie tudja, hogy Sage nem okos választás. Legjobb barátok, egy szobában laknak, a srác egy sztár hátvéd, akin csüngenek a lányok. Vékony a határvonal barátság és szerelem között, de egy érdekes ajánlatot nem utasíthat vissza, ami közelebb hozza őket egymáshoz. 2018-ban a Dirty Headlines újra new adult vizekre evez. Jude új főnöke Célian, a hírhedt manhattani playboy, a média birodalom örököse. Egy éjszaka erejéig összegabajodnak, pedig a lány a teljes ellentéte, brooklyn-i, egyik napról a másikra él. A gyönyörű borítójú Kiss Thief 2019-es new adult sztori. Azt mondják, az első csókot ki kell érdemelni, de Francesc-ét ellopta egy álarcba bújt gonosz a fekete Chicago-i ég alatt. Hiába szentek az oltárnál tett fogadalmak, a lányét már a templomban megszegték. Azt mondják, egy férfiért doboghat a szíved, Francesca a maffia örökösének ígérte, majd a szenátor vette el, aki házasságra kényszerítette. És szintén 2019-ben még várható egy titokzatos ITUE című könyv, aminek még nem tudni mást. 


Önálló kötetek mellett kettő (illetve tulajdonképpen egy) sorozatát is olvashatjuk. A Sinners of Saint 4 részt és egy kiegészítő történetet kapott, 2016-ban indult. Műfajilag több elem is fellelhető benne, new adult és dark románc is. Sorozat, de különböző párosok kerülnek a középpontba az egyes részekben. Az első Emilia és Vicious. A lány tíz éve elmenekült a kis városból New York-ba a férfi elől, aki álmai megtestesítője, de rémálmainak is okozója. Remek ügyvéd, képzett bűnöző, gyönyörű hazug, szörnyeteg és szerető egy személyben. Most felkereste Emilia-t és nem megy el nélküle. Az All Saints High a népszerű Sinners sorozat spin-off-ja, amiben a gimibe tér vissza és szintén könyvenként más páros kerül előtérbe. 2019-ben indult, és 2020-ban várható a következő, harmadik kötet. Penn szíve négy év alatt megkeményedett, miközben bosszút forralt Daria ellen. Elvette a lány első csókját, ő pedig az egyetlen dolgot, amit a srác szeretett. Akkor még ő volt a szegény, de a körülmények gyorsan megváltozhatnak. Daria igazi hercegnőként viselkedett, de most Penn a mostohatestvére lett és mindent megtesz, hogy megkeserítse az életét. 2020-ban egy egészen új sorozat van tervben, a BB és még csupán az első kötet figyelemfelkeltő címe ismert, ami a The Hunter & the Prey.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése