2019. 04. 27.

Könyjelző Top 10 - 54. rész


Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :)

10 olvasmány esős napokra

I: Ilyenkor a legjobb olvasni, mert kint nem lehet csinálni semmit, és egy pokrócba csavarodva egy szuper könyvvel igazán kilehet kapcsolódni. 
P: Esős napokon jól esik az embernek bekuckóznia a nappaliba, kizárni a csúnya, nedves időt, és valami inkább vidám, lélekmelengető könyvet választva kikapcsolódni. Ilyeneket próbáltam összeválogatni.   

1, 
I: Borbás Edina: Kék macska Egy nagyon jó kis történet a budapesti lokálok világába kalauzól el, így egy titokzatos világba kalauzol el. Amelyben a szerelem, az ármány, a pénz nagy szerephez jutt. 
P: Helen Hoang: A szerelem egyenlete Ilyen kategóriában előszeretettel említem ezt a könyvet, mert tényleg annyira jó kikapcsolódás és egyszerűen vidámabbá teszi az olvasót.
 
2, 
I: Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya Az Írónő neve garantált a felhőtlen kikapcsolódáshoz, elrepített a kedvenc műfajom csodás eseményei közé. Kedves, okos hősnő, egy rossz hírű könyves álompasi akik között szépen felloban a vonzalom. Kell ennél több, hogy azonnal elfeledkezem az esőről?
P: Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa Ebben azért akadnak szomorúbb foltok is, de annyira átjárja az egész történetet a zene szeretete, és úgy mindenestül a szeretet, hogy mindenképp ide illik számomra.
3, 
I: Brittainy C. Cherry: Gravitáció Az Írónőnek mindig sikerül odaszegeznie a lapokhoz, ez mellett nagyon ért ahozz, hogy egyszerre törje össze a szívem, de közben újra helyére illesze azokat a darabokat. Ez nem volt másképpen Graham és Lucy története során.
P: Lucinda Riley: A hét nővér A sorozat bármely részét írhatnám, mert mindegyik hasonló hatást vált ki belőlem. Jól esik elmerülni a nővérek életében és felmenőik történeteiben.
4,
I: Jennifer Ashley: Gyilkosság a cselédfertályban Egy igazán jó kis rejtélybe csöppenünk bele, ami garantálja, hogy hősnőnkkel együtt nyomozunk. Jó volt raz Írónő ezen oldalát is. 
P: Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz Imádom az írónő stílusát, minden regénye magával ragad. Egy esős napon pont az ilyen vidám történeteket a legjobb olvasni.
5,
I: Lorraine Heath: A herceg szeretője Egy újabb jól megírt történelmi romantikus történet, amely kicsit kiragad a szürke hétköznapokból. Minerva, és Ashe szerelme nem hétköznapi módon kezdődik, és nem zökkenő mentes, de a végén megtalálják a boldogságot, amire titkon mind a ketten vágytak. 
P: J. K. Smith: Szerelem hirdetésre Igazi chic-lit történet, ami humorával, szereplőivel és történetével egy kis örömöt csempész az életedbe.
6, 
I: Elle Kennedy: The Score – A pont Imádom Elle Kennedy hokis történetit, olyan álom pasikat tud megalkotni, hogy én is azt kivánom bárcsak a lapokban találhatnám magam. Dean elüzi a rossz időt, kezeskedik a forró hangulatról. 
P: Paige Toon: Egy darab a szívedből Az írónő is remekül ért ahhoz, hogy egy olyan történetet alkosson, amitől boldogabb lesz az olvasó. Ez a történet is olyan, hogy nincsenek benne hatalmas fordulatok, mégis szívesen és mosollyal az arcán gondol rá vissza az ember.
7, 
I: Tarryn Fisher: F*ck Love – Kapd be, szerelem! Nem mindig a cukormázra vágyok, valamikor kell egy kis kijózanító történet is. Tarryn felkavarta bennem az érzelmeket, a kezdeti ellenérzéseimet szépen lassan lerombolta, és elégedetten csuktam be végül a könyvet. 
P: Alessandra Torre: Hollywoodi mocsok Emlékszem, valamiért féltem belekezdeni az olvasásába, és hatalmasat csalódtam, pozitív irányban. Ritkán nevetek ennyit egy könyvön és emiatt szerintem beleillik a felsorolásba.
  
8,
I: Paige Toon: Egy darab a szívemből Egy igazán kedves történet, amely boldogsággal töltött el az olvasása során. Sose tudhatjuk hol várnk az igazi, akinek végül oda adjuk a szívünk egy darabját.
P: Vi Keeland: A beosztott Az ő neve is garancia a vidám olvasmányra, ezért ő se hiányozhat a top 10-es listából. Az eddig olvasott könyvei mind kiemelkedőek voltak, de most kb véletlenszerűen, őt sikerült kiválasztanom.

9,
I: Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem CoHo biztosíték arra, hogy egy szuper történetbe találjam magam. Eddig mindig tudot újatt mutatni, szeretem ahogy láttja a világot, nem fél attól, hogy tabu témákat döntögessen le.  
P: Lucy Dillon: Minden vágyam Ez a kötet picit kilóg a sorból, mert az alap történet nem felhőtlenül boldog. Nagyon is valóságos problémát dolgoz fel, de annyira jó volt látni, hogy nehéz helyzetekben is van megoldás, és nem szabad feladni, hogy mégis ajánlanám esős időben is.

10,
I: Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem Így a végére egy kedves kis romantikus történetet hoztam, amelytől nem kell nagyratörő dolgokat várni mégis a maga kis aranyoságával levesz a lábáról. 
P: Lisa Kleypas: Az ördög télen Ha valaki, akkor ő megérdemli, hogy kétszer szerepeljen a legjobbak között. A másik sorozatából is kiválasztottam a kedvencemet.
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése