2019. 10. 02.

Könyvjelző TBR Jar Challenge 2019 - Október


Az elmúlt évben sikeresnek könyveltük el a TBR Jar kihívást, ezért 2019-ben is belevágunk. :) Kiválasztottunk 12 közösen és 12-12 külön olvasandó regényt, és a szerencsén múlik, melyik hónapban fogjuk olvasni. Ezek fele már tényleg régóta hever olvasatlanul, másik fele friss megjelenés. 

Ahogy egyre hűvösebbek a napok mi is inkább bent töltjük a délutánjainkat, ilyenkor még jobb belefeledkezni egy jó kis könyvbe. Ha bele gondolunk már nincs is olyan sok vissza ebből az évből. Ám nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy ilyenkor ősszel várhatjuk a jobbnál jobb megjelenéseket is. Ebben a hónapban sikerült olyan könyveket kihúznunk amelyek már régóta a birtokunkban vannak.

Akkor most egyenként is bemutatnánk az októberi húzottjainkat. Esetleg ti már olvastátok valamelyiket?

Közös lista: Egy régebbi megjelenést kaptunk most ami az egyik kedvenc KMK kategórián tagja, ez pedig nem más mint Jasinda Wilder: Falling ​Into You – Zuhanok beléd regénye.
I: A fülszöge egy igazán érdekes helyzetet tárt elém, ezért tudtam, hogy szeretném majd elolvasni. Végül ezzel a könyvvel is úgy jártam, hogy a sok újdonság között szépen feledésbe merült. most, hogy került az üvegből kicsit félek is tőle.
P: A Rubin Pötty miatt érdekel a történet, bár most már kicsit félek, mert a kategórián belül is találkoztam gyengébb darabokkal.

Író: Jasinda Wilder
Cím: Zuhanok beléd
Sorozat: Beléd zuhantam
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2015.
Terjedelem: 336 oldal
Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Kyle ​volt az első igaz szerelmem, az első minden értelemben. Aztán egy viharos augusztusi éjjelen ő meghalt, és vele halt az is, aki akkor voltam. Colton nem arra tanított meg, hogy hogyan éljek. Nem gyógyította meg a fájdalmam. Nem hozta rendbe. Arra tanított, hogyan viseljem el. Hogy hogyan éljem meg. És végül hogyan engedjem el.
Nell Hawthorne szerelmes Kyle Calloway-be, aki a legjobb barátja, amióta csak az eszét tudja. Ifjú szerelmük elpusztíthatatlan, az élet csupa ígéret számukra. Aztán egy éjszaka Kyle meghal egy tragikus balesetben, Nell pedig egy életre megváltozik.

A temetésen ismeri meg Kyle bátyját, Coltont. Mindketten küszködve próbálnak továbblépni az életükben, amennyire tőlük telik. Évekkel később újra találkoznak New Yorkban, és Colton rájön, hogy Nell valójában sosem tette túl magát Kyle halálán. Úgy tűnik, a lány mélyen gyökerező fájdalmat, súlyos bűntudatot hordoz, magát hibáztatja a történtekért. Colton tudja, hogy nem volna szabad beleavatkoznia, de nem bír magával. Egyiküknek sem könnyű megbízni a másikban, és mindkettejüknek megvannak a maguk démonai. Együtt megtanulják, mi a fájdalom célja, mit jelent a gyógyulás, és mennyire fontos a megbocsátás.

Indie listája: Ebben a történetben a mese éled újjá, ez pedig nem más mint Naomi Novik: Rengeteg.
I: Egy újabb beszerzésem aminek a megjelenését nagyon vártam, de megint csak a háttérbe szorult.
Író: Naomi Novik
Cím: Rengeteg
Kiadó: Gabo
Kiadás éve: 2016
Terjedelem: 488 oldal
Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Agnyeska szereti csendes faluját a völgyben, az erdőket és a csillogó folyót. Kis világának peremén túl azonban a gonosz varázslattól sötétlő Rengeteg burjánzik, melynek árnyéka a lány életére is rávetül.
Népét egy szigorú varázsló oltalmazza a Rengeteg hatalmától, a Sárkányként ismert mágus azonban szörnyű árat követel a segítségéért: tízévente egy hajadont. Ahogy közeleg a kiválasztás ideje, Agnyeska félelme egyre nő, mert tudja, hogy legjobb barátnőjére, a szépséges és bátor Kasjára fog esni a Sárkány választása, és senki sem mentheti meg a rá váró rettenetes sorstól.
Amikor azonban a Sárkány eljön, nem Kasja lesz az, akit elragad.

Perpetua listája: Egy már nem éppen mai paranormális az utolsó húzott, Darynda Jones: Első ​sírhant regénye.
P: Imádom a paranormális történeteket, és éppen ezért úgy gondolom, ez is igazán nekem való. Nagyon régen megvettem az első majd a második, harmadik részt is, de most már el is kellene olvasni.
Író: Darynda Jones
Cím: Első sírhant

Sorozat: Charley Davidson 1
Kiadó: Athenaeum  
Kiadás éve: 2013.
Terjedelem: 424 oldal
Fülszöveg: 

Charley Davidson nyomozónő már 5 évesen beszélt a halottakkal. Sőt, az is megesett, hogy a halottak kértek tőle egy-egy apró szívességet, mint például igazságszolgáltatást a gyilkosaiknak. Charley azonban nagy árat fizet a képességéért, álmában ugyanis egy titokzatos idegen akarja megkaparintani magának a testét..
Szexi és fordulatos, humoros és kemény, paranormális-romantikus detektívregény, J.R. Ward, a Megsebzett szerető sorozat írónőjének ajánlásával, Kresley Cole és Sherrilyn Kenyon rajongóinak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése