2019. 10. 18.

Lois Duncan: Locked ​in Time – Időbe zárva - borítóleleplezés

Író: Lois Duncan
Cím: Locked in Time - Időbe zárva
Kiadó: Könyvmolyképző
Várható megjelenés: 2019. ősz
Fülszöveg: 
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A fiatalság titkáért meg kell halni.
Nore Roberts nem vágyott új életre, de miután az édesanyja meghalt, az apja pedig újranősült, Árnyasligetben kell új otthonra lelnie egy régi, polgárháború korabeli kúriában, ahol az új családja él. Amikor találkozik a mostohaanyjával, Lisette-tel, rögtön szembetűnik neki a nő fiatalsága és szépsége. Bár a mostohatestvérei barátságosak, később egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy titkolnak előle valamit. Nore kutatni kezd a múltjukban, és miután kiderül néhány döbbenetes furcsaság, rájön, hogy a megérzése nagyon is megalapozott. Vajon sikerül-e felfednie a mostohaanyja sötét titkát, mielőtt ő maga is a gonosz varázslat áldozatává válik?
* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)

A Könyvmolyképző kiadó már három regényt hozott nekünk az írónőtől. 2009-ben a Kutyaszállót, amiből film is készült. 2017-ben pedig a Sötét folyosókat és a Tudom, mit tettél tavaly nyáront. Idén is egy misztikusabb, thrilleres beütésű könyvet olvashatunk tőle. :)

A regény az alábbi linken lesz megrendelhető. A Moly.hu adatlapot pedig itt érhetitek el.

Lois Duncan

Lois Duncan több mint ötven könyvet írt a gyerekeknek szóló képeskönyvektől, a verseken át, a felnőtteknek szóló dokumentumregényig. Ám elsősorban a fiataloknak szóló thrillereiről híres, amelyeknek köszönhetően tizenhat államban és három országban nyerte el a Fiatal Olvasók Díját. 1992-ben „az ifjúsági irodalom terén végzett kimagasló munkájáért” a School Library Journal és az Amerikai Könyvtárszövetség Fiatalok Könyvtárszolgálatának Margaret A. Edwards-díjával jutalmazták..
Lois Philadelphiában született, Pennsylvania államban, majd a Florida állambeli Sarasotában nevelkedett. Kora gyermekkorától írónak készült. Tízéves volt, amikor elküldte egy írását egy újságnak, tizenhárom, amikor nyomtatásban is viszontláthatta a saját sorait. Gimnazistaként már rendszeresen publikált, szövegei fiataloknak szóló magazinokban jelentek meg, elsősorban a Seventeenben.
Felnőttként Új-Mexikóba, Albuquerque-be költözött, és újságírást tanított az Új-Mexikói Egyetemen. Ezzel párhuzamosan több magazinnak is dolgozott. Több mint háromszáz cikke és története jelent meg, emellett éveken át volt társszerkesztője a Woman’s Day című magazinnak.
Hat regényéből – SUMMER OF FEAR, KILLING MR. GRIFFIN, GALLOWS HILL, RANSOM, DON’T LOOK BEHIND YOU, STRANGER WITH MY FACE – tévéfilm készült. A TUDOM, MIT TETTÉL TAVALY NYÁRON és a KUTYASZÁLLÓ kasszasiker lett a mozikban.
Az írónő 2016-ban, 82 éves korában halt meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése