2019. 06. 17.

Sorozatismertető - Az Alvilág urai 1. rész

Számos sorozat közül lehet válogatni, amik nem csak pár résszel büszkélkedhetnek. Ezekből szemezgetnénk új rovatunkban, és részletesebben bemutatnánk őket. :)

Feltett szándékom, hogy népszerűsítem a paranormális romantikusokat, ezért a rovat újabb sorozata is ebből a műfajból kerül ki. Halovány reménysugárként a Libri felkarolta a kiadást, de úgy néz ki ez is zsákutcának bizonyult. :( Azért pár újabb részt a polcunkon tudhatunk. :)

"Réges-régen, tizenkét halhatatlan harcos – egyik veszélyesebb csábító, mint a másik – ellopta és kinyitotta Pandora szelencéjét, és szabadon engedte a benne lakozó gonoszt. Most ők cipelik ezeket magukban, Erőszak, Fájdalom, Halál, Kórság, Katasztrófa, Kín, Kétség, Paráznaság, Kétség, Hazugság, Titkok és Harag. Amikor egy erős ellenség visszatér, elindulnak a világba megkeresni a három isteni ereklyét – azokat, amik őket is elpusztíthatják."

Így szól a bevezető, a sorozat rajongói wikipédia oldalán. De hoztam még a könyvekből is egy kis összefoglalót, hogy teljesen képbe kerüljünk, mi is ez a sorozat mozgató rugója.

„Mikor az istenek felfedezték, hogy a föld és a Pokol közti fal leomlott, és a démon Nagyurak hordája elszabadult a földön, egy halhatatlanokból álló sereget küldtek, hogy helyreállítsák a károkat – de senki sem tudta elfogni a démonokat. És még ha képesek is lettek volna rá, az istenek tudták, azzal hogy visszazárják őket a Pokolba, pusztán csak egy újabb lázadást ösztönöznének.
Valamit tenni kellett. 
Noha a kőfal leomlott, az Elnyomás istennőjének teste továbbra is a Pokol falához volt kötve. Így hát az istenek újraépítették a falat, majd létrehoztak egy dobozméretű börtönt Kadence csontjaiból, bízva abban, hogy az erő, amit órákkal a halála előtt megérintett, továbbra is mélyen ott lakozik a csontjaiban. 
Bebizonyosodott, hogy igazuk volt. 
Amint kinyitották, a szelence odavonzotta a démonokat rejtekhelyükről, oly módon fogolyként tartva őket, ahogy arra még a Pokol sem volt képes.”
 
Forrás
„Pandora erős volt, igen, akkoriban a legerősebb női harcosnak számított. De Maddox erősebb és alkalmasabb volt nála. Mégis túl gyengének ítéltél ahhoz, hogy ő őrizze a dimOuniakot, azt a szent szelencét, amely olyan aljas és pusztító démonok lakhelye volt, akiket még a Pokolban sem láttak szívesen. 
Csalódottság lett úrrá rajta a sértés miatt. És nem csak rajta, hanem minden egyes harcoson, akik most itt élnek. Hősiesen harcoltak a főistenért, szakszerűen gyilkoltak és alapos védelmet nyújtottak neki, épp ezért őket kellett volna őröknek választani. Hogy mégsem így történt, olyan kínos helyzetet teremtett, amit lehetetlen volt eltűrni.
Azon az éjjelen, amikor ellopták a dimOuniakot Pandorától, csak meg akarták leckéztetni az isteneket, és a gyanútlan világra rászabadították a démonok hordáját. Milyen bolondok voltak! A tervük, hogy bebizonyítsák, milyen erősek, kudarcba fulladt, mivel a szelence eltűnt a nagy felfordulás közepette, így a harcosok képtelenek voltak egyetlen gonosz szellemet is visszazárni bele.
Hamarosan eluralkodott a pusztítás és rombolás, a világ sötétségbe borult, míg a főisten végül közbe nem avatkozott, és arra nem kárhoztatta a harcosokat, hogy saját testük adjon otthon egy-egy démonnak. 
Ez méltó büntetés volt. A harcosok szabadon engedték a gonoszt, hogy bosszút álljanak megsebzett büszkeségükért, és most magukban hordozzák. 
Így születtek meg a Lordok, az Alvilág Urai.”

Pár nem fő, de főbb szereplő és kifejezések jegyzéke:
ALVILÁG URAI – a görög istenek száműzött testőrei; jelenleg mindnyájukat démonok szállták meg
CSALI – halandó nők, a Vadászok cinkosai 
DIMOUNIAK – Pandóra szelencéje 
GÖRÖGÖK – az Olümposz régi urai, jelenleg a Tartaroszban raboskodnak 
HÉRA – a görögök királynője 
HIDRA – többfejű, kígyószerű szörny, méregfogakkal 
KÉNYSZER KETRECE - isteni eredetű tárgy; a segítségével rabszolgává lehet tenni a belé

Forrás
zárt személyt

KRONOSZ – a titánok királya
LÁTHATATLANNÁ TÉVŐ SZEM – isteni eredetű tárgy; a viselője elrejtőzhet a figyelő szemek elől
MINDENT LÁTÓ SZEM – isteni eredetű tárgy; a segítségével bepillanthatunk a mennybe és a pokolba.
PANDÓRA – halhatatlan harcos, a cLimOuniak egykori őrzője (elhunyt)
SZÉTVÁLASZTÓ PÁLCA – isteni eredetű tárgy, ismeretlen hatalommal bír
TARTAROSZ– az alvilág görög istene, valamint a halhatatlanok olimposzi börtönének a neve
TITÁNOK – az Olümposz jelenlegi urai
VADÁSZOK – halandók, az Alvilág Urainak esküdt ellenségei
ZEUSZ – a görög istenek királya
 
A sorozat egy fontos jelképe/eleme a pillangó. Azon a hely, ahol a harcosokat megszállta démonuk egy pillangó tetoválást jelent meg, ezzel is emlékeztetve őket a történtekre. Végül még egy hazánkhoz kapcsolódó érdekesség; az Alvilág Urainak központi otthona egy Budapesten található erőd. *-*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése