2019. 07. 17.

Sorozatismertető - Az Alvilág urai 2. rész


Számos sorozat közül lehet válogatni, amik nem csak pár résszel büszkélkedhetnek. Ezekből szemezgetnénk új rovatunkban, és részletesebben bemutatnánk őket. :)

Az előző rész itt elérhető: 1

Feltett szándékom, hogy népszerűsítem a paranormális romantikusokat, ezért a rovat újabb sorozata is ebből a műfajból kerül ki. Halovány reménysugárként a Libri felkarolta a kiadást, de úgy néz ki ez is zsákutcának bizonyult. :( Azért pár újabb részt a polcunkon tudhatunk. :)


0.5, The Darkest Fire (2008)
Egy remek bevezető novellával ez a sorozathoz. Arról sokat tudhatunk meg, hogy mi történt a szelence kinyitása után, de az az előtti időszakról, amikor leomlott a föld és a Pokol közötti fal, ez a szösszenet mesél.
Geryon – A pokol őrzője. Inkább szörny, mint férfi. Korábban ember volt, de eladta lelkét Lucifernek. Szarvai, karmai nőttek, sötét karmazsinvörös bunda borítja és lábai patákban végződnek. Nevének jelentése szörnyeteg.
Kadence – Az Elnyomás istennője, inkább angyal, mint nő. Hádész és Lucifer felügyelője.

1, The Darkest Night – Éjsötét vágyak (2008/2009)
A sorozat első főszerepét nem más kaphatta, mint Maddox, aki a démonok kiszabadulásának fő okozója. És egyből többet megtudhatunk az Urak ősellenségeiről, a Vadászokról.
Maddox/Erőszak – Fekete haja és lila szeme van. Kegyetlenül szépséges, kidolgozott testtel. Világos vörös pillangó tetoválása az egész hátát fedi. Maddox lopta el a szelencét, büntetésből minden éjjel meggyilkolja Reyes, és Lucien leviszi reggelig a pokolba.
Ashlyn Darrow – Mindenhol a méz és arany színek jellemzik. Hosszú arany haja, mézszínű bőre ás borostyánszínű szeme van, nőies vonalakkal. Különleges képessége, hogy hallja az adott helyen korábban elhangzott összes beszélgetéseket, időtől és nyelvtől függetlenül. A Vadászok oldalán kezdi pályafutását a történetben Csaliként.

2, The Darkest Kiss– Éjsötét csók (2008/2010)
A második rész már a Halálé, és itt indulnak be igazán a globális események. A görög istenekről kapunk több infót, és hamar kiderül, hogy nem merül ki annyiban a cselekmény, hogy az Urak és a Vadászok egymás ellen harcolnak.
Lucien/Halál – Sötét hajához egy kék és egy barna szem társul. Testét számos heg borítja, igazi sztoikus jelem. A Halál őrzője teljes munkaidős tevékenység, ő kiséri  nyugvóhelyükre a halott lelkeket. Fekete pillangó tetoválása a bal vállát fedi és bal mellkasára is átlóg. Képes teleportálni.
Anya – Magas, világos szőke hajú, kék szemű, nap csókolta bőrű szépség. A Fejetlenség kisistennője, a mindenek kulcsának őre. Rajong az epres-tejszínes nyalókáért. Képes irányítania vihart, a szelet, a tüzet, tud láthatatlan lenni és teleportálni. Themis, az igazság istennője megátkozta, örökre hozzá lesz láncolva ahhoz a férfihoz, akivel először közösül.

3, The Darkest Pleasure– Éjsötét bosszú (2008/2010)
A sorozatismertető első részében feltűnt három isteni eredetű tárgy. A kényszer ketrece, a szétválasztó pálca és a láthatatlanná tévő köpeny. Ezek birtokosai nagy erőre és nagy előnyre tesznek szert a harcban. A második részben már szó esik róluk, de itt még többet előkerülnek.
Reyes/Fájdalom – Sötét szemű, hajú, méz és csokoládé színű bőrű, magas és izmos harcos. Démonát a fájdalom élteti, amit akár önmaga is okozhat, így testét állandóan vágások és zúzódások borítják. Ha örömöt érezne, szörnyű kínná változik. Pillangó tetoválása mellkasán és nyakán található.
Danika Ford – Nap csókolta bőre, szőke haja és zöld szeme van. Szellem formában belát a mennybe és a pokolba is, így mindkét oldal számára remek kém… Festőművész a foglalkozása, alkotásain megelevenednek látomásai a mennyről és a pokolról.  

3.5, The Darkest Prison (2009)
Ez a novella nem kapcsolódik szervezen a sorozathoz, de hosszabb-rövidebb időre felbukkannak már ismert szereplők és olyanok, akiknek később nagyobb szerepük lesz. És az események mögött zajló, istenek és titánok közötti harchoz is kapcsolódik.
Atlas – Az Erő Titán istene, egykor Niké rabszolgája volt. Képes teleportálni. Szabadulása érdekében elcsábította egyik fogva tartóját, Nikét. Sötét rövidre nyírt hajához tengerszínű szem párosul.
Nike – Az Erő és a Győzelem görög istennője.  Barna szeme és vállig érő barna haja van, nem kifejezetten csinos, inkább egy harcos testalkatával bír.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése