2019. 07. 10.

Kedvenceink közelebbről 39. rész - Brittainy C. Cherry

A Kedvenceink közelebbről rovatban hazánkban népszerű, vagy kevésbé ismert alkotókat szeretnénk bemutatni és az 5 legszebb borítójú könyvét is megosztjuk veletek. :)

Az írónő szívbe markoló romantikus történeteket alkot, nagy szerencsénkre már öt regényét magyarul is olvashatjuk és szerintem jó eséllyel bízhatunk abban, hogy még több könyve megjelenhet hazánkban is.
 

Brittainy C. Cherry (Milwaukee, Wisconsin)

Amazon bestseller író. Első lélegzetvétele óta szerelmes a szavakba. A Carroll Egyetemen végzett színház és kreatív írás szakon. Több mint tizennyolc országban megjelentek regényei a világban. Brookfield-ben él, Wisconson-ban szőrös kicsikéivel.

Pár infó még az Írónőről:

Az első kérdés a gyerekkorodra vonatkozik: milyen volt a kicsi Brittainy? Mindig tudtad, hogy egy nap könyveket fogsz írni?
Vadóc voltam, aki fára mászik és történeteket talál ki fejben. Elég hamar rájöttem, hogy írni akartok. Tizennégy évesen írtam az első könyvemet.

Két hetes vakációra indulsz repülővel és nem viheted magaddal az e-olvasódat. A csomag súlya korlátozva van. Válassz öt könyvet, amit magaddal vinnél.
Archer hangja, Öten a mennyországban, Reménytelen, Lány a vonaton, Holtodiglan

Írás közben hallgatsz zenét? Vagy máskor? Ha igen, ki a kedvenc énekesed/együttesed? Be kell vallamnom az Art & Soul olvasása közben egy kis Little Ghost-ot akartam hallgatni, Birdy-től, ahogy Levi úgy látja Aria-t, mint senki más a terhessége előtt.
Imádom a zenét! Fontos része az életemnek és az írásomnak. Amikor leülök írni, mindig van egy lejátszási listám.

Forrás
Tudnál mondani pár érdekes apróságot arról, ki is Brittainy? Milyen bűnös élvezeted van?
A kedvenc Netflix műsoraim nézése a bűnös élvezetem. Nehezen kezdek új sorozatba, mert állandóan a régi kedvenceimet nézem.

Ha interjút készíthetnél egy vagy több íróval, kik lennének azok és mit kérdeznél?
J. K. Rowling-gal készítenék, bele szeretnék látni a gondolataiva. Annyira intelligens nőnek tartom, és többet szeretnék megtudni.

Hogy érezted magad, amikor megjelent az első könyved? A Space In Between volt az első? Mi a tanulság, milyen hibákat javítanál ki?
Rémült, mégis izgatott voltam. A legnagyobb tanulság az, hogy térjünk vissza ahhoz az érzéshez, amit az első megjelenés okozott. A kiadás öröme a legjobb része. Emlékeztet arra, hogy ne agyaljak túl mindent.

Mi inspirál téged? Van múzsád? Saját élettapasztalatod? Honnan jöt a történet ötlete? Milyen az írási folyamatod?
Úgy gondolok az emberekre, mint érdeklődésem tárgyára, ahogy megtapasztaljuk a fájdalmat és a boldogságot. A legtöbb történet nem a való életből jön. Nagy része fikció, de szeretem elképzelni, hogyan reagálnék, ha a szereplőim cipőben járnék. Ez gyakran segít.  

Forrás
Mindig beszippantanak a történeteid. Szereplőkké válok, és együtt szenvedek velük. Mi a titkod? Hogyan építed fel őket? Inspirálnak a barátaid, hírességek? Az életed részévé válnak? Hogyan éred el, hogy a te szemeddel lássunk?
Szeretném, ha az olvasók azt éreznék, amit a szereplők. Úgy gondolom, a reményből származnak. Szeretném, ha valami nagyobb részeseivé váljanak – szerelem, boldogság, karrier, siker. És remélem az olvasók tudnak hozzájuk csatlakozni, mert ők is ezt szeretnék elérni.

Ez nehéz lesz, de ki a kedvenc szereplőd? És melyik hősnő hasonlít rád legjobban?
Levi a kedvencem, és szerintem azért, mert túlféltő vagyok. A többi főhős idősebb és úgy érzem meg tudják oldani a saját dolgaikat, de szelíd ártatlanság lengi körül, amit imádok. Különleges helyet foglal el a szívemben.

Melyik országba jutnál el és mi volt az eddigi kedvenc utazásod?
Skóciáva és Írországba szeretnék elmenni! És imádtam Colorado-ban és a hegyek között lenni. Az Államokon kívül imádtam London-t, Franciaországot, és Brazíliát. Nehéz kedvencet választani!

Sorolj fel öt listát a bakancslistádról.
Ejtőernyőzés, úszni a delfinekkel, meglátogatni minden nemzeti parkot, végigautózni a keleti parton, és szeretném, ha az egyik könyvemet megfilmesítenék.

Ha Harry Potter (vagy Hermione Granger) lennél, milyen varázslatot találnál ki?
Egy igazmondó varázslatot, hogy az emberek kimondják a legnagyobb igazságukat.
Forrás

Végül pedig a könyvei:
2013-ban jelent meg a Space in Between new adult regény, aminek 2014-re volt tervezve a folytatása, de azóta is önálló történet maradt. Andrea-t kísérti a múltja, nem tudja feldolgozni vőlegénye halált. Levegőváltozásért New York-ba utazik, hogy megvalósítsa táncos álmát. Copper viszont bizonytalan a jövőjében, híres fotós és TV sztár, de szeretné maga mögött hagyni a paparazzikat és terhes feleségét, aki megcsalta. Találkozásuk után megegyeznek, hogy nem beszélnek a múltról sem a jövőről, nincs érzelmi kötődés. De ez meddig maradhat így? 2015-ban jelent meg az Az vagy nekem sorozat első része, amit még három másik követett. Nagy szerencsénkre mindet olvashatjuk magyarul is. Mindegyikről értékelést is írtunk: 1 | 2 | 3 | 4 A Lebegésben Lizzie és Tristan együtt végre, ha lassan is, de végre elkezdi feldolgozni a gyászukat és új örömöket keresnek az életben. 2017-ben Music Street címmel kezdődött új sorozat, bár ez is inkább önállónak mondható. A Szív ritmusa szintén olvasható magyarul. A történet New Orleans-ban, a jazz otthonában játszódik, ahol Jasmine anyja nyomására igyekszik berobbanni a zeneiparba. Míg Elliot pusztán a zene öröméért játszik esténként az utcán. Kettőjüket pedig maga a zene köti össze, még ha elég váratlan is az egymásra találásuk. 

Legújabb sorozata 2019-es, és az L & S Duet. Ez is new adult történet. Shay és Landon utálja egymást és próbálják el is kerülni a másikat. Ez egy buta fogadáskor változott meg, ami miatt Landon el akarja érni, hogy a lány hamarabb beleszeressen, mint ő.  Egyszerűnek tűnt, a játék lassan mégis megváltozott. Viszont az örökérvényű szabály megmaradt: szerelemben és háborúban mindent szabad.  Kifejezetten önálló regényei közül az első 2013-ban jelent meg, az Our Totally, Ridiculous, Made-up Christmas Relationship, ami igazi karácsonyi romantikus történet. Minden családnak vannak titkaik, Jules és Kayden családjával sincs ez másképp. A lány nem akar szülei nyomdokába lépni, nem vágyik színész karrierre és Kayden is feketebárány, amiért az ügyvédek és orvosok között inkább a csillogás érdekli. Rövid időre kölcsönösen kisegítik egymást, de lehet az üzletből könnyen több is lehet. A Loving Mr. Daniels már 2014-es new adult regény. Egy tiltott kapcsolatot mutat be, ahol Ashlyn beleszeret a bárban felbukkant tehetséges zenészbe. Később eszmélnek rá, hogy a férfi az új tanár. Hiába ítélik el őket, kapcsolatuk sokkal több, mint puszta fellángolás, de hogy maradhatának együtt, ha mindenki ellenük van? 2015-ben is megjelent egy önálló new adult regény, Art & Soul címmel. Aria mindig a láthatatlan, mellőzött művész lány volt a gimiben, míg egy rossz döntés a figyelem középpontjába helyezte, de sose lehetett az, aki szeretne lenni. Levi a szintén kicsit furcsa srác, az egyetlen, aki meglátta valódi énjét. A két elveszett lélek egymásban találja meg a reményt. A 2018-as Disgrace is önállónak mondható. Grace-t tizenöt év házasság után hagyja el a férje. Nem tudja, hogy éljen tovább, míg meg nem jelenik Jackson az életében, aki egy kis elterelést, egy nyári flörtöt nyújt neki. A kalandból pedig szép lassan valami mélyebb alakul ki, de ők ketten semmiképp se illenek egymáshoz. És 2019-ben is érkezett egy önálló Eleanor & Grey című regény. A két fiatal egymásba szeret, majd az élet szétszakítja őket, de Eleanor mindig remélte, hogy újra találkoznak. Arra azonban nem számított, hogy bébiszitterként pont Greyson gyerekeire kell vigyáznia. A fiú megváltozott, hideg, magányos, elszeparált férfi lett belőle.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése