2019. 08. 17.

Könyjelző Top 10 - 56. rész


Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :)



10 szereplő, aki magamra emlékeztet (56)

I: Jó mindig hasonlóságot találnia kedvenc szereplőimmel. 
P: Kedvenc főhősnőim bátrak, harciasak, megvédik szeretteiket. Ám ebbe a listába nagy részt nem ők fognak kerülni, hiszen magamban nem érzek ennyi hősiességet, de azért találok olyanokat, akiket közel érzek magamhoz.

1,
I: Csillag Én is csendes visszahúzódó típus vagyok, a beszélgetések során inkább a hallgató szerepét töltöm be. Ahogy ő se, én se álltam ki mindig magamért, hagytam, hogy mások irányítsanak.  
P: Aelin Galathynius Na jó, kielemeztem, hogy nem a kedvenc hősnőimből fogok válogatni, mégis Aelin került a középpontba. :D De még az Üvegtrónban egészen hasonlatosnak éreztem magamhoz, leszámítva a harcos kedvet, hiszen imádja a zenét (én is zongoráztam), az olvasást és a finomabbnál finomabb nyalánkságokat.
 
2, 
I: Eliza A Kék macskában megtudtam róla, hogy nagyon szeret sütni, az álma egy saját cukrászda. Én is szeretek kísérletezni, mindig valami új süti receptet kipróbálni a konyhában.  
P: Mirjem Mandelsztam Amikor elkezdtem agyalni, kik kerüljenek a listába, nem gondoltam volna, hogy ő is itt lesz. Pedig az adósságbeszedéshez, a pénzcsináláshoz való hozzáállásában nagyon is magamra ismerek. Segítek, ha arról van szó, de sajnos/nem sajnos, szeretem „be is hajtani” másokon ezeket. És még ha nem is vagyok ennyire pénzorientált, de számomra is nagyon fontos a biztos megélhetés, és próbálok pénzt csinálni, amiből lehet.
 
3, 
I: Soraya Venedetta Bárcsak én is olyan erős hősnő lehetnék mint ő, de sajnos nem ebben hasonlítok rá. Soraya is szerette színesre festeni a ha végét, nekem is volt egy korszakom, amikor kísérleteztem a vadabb hajszínekkel is, volt már lila, rózsaszín, egyszer még narancssárga is XD  
P: Olivia Kaspen Nem egyértelműen pozitív karakter a sorozatban, de én megértem a döntéseit. Szerintem van különbség hazugság és hazugság között és néha belefér ennyi céljaink eléréséhez. Nagyon emlékezetes szereplő számomra.
 
4,
I: Kori Egy Cowboy mellett találta meg a boldogságot, nem titok az én gyengéim is a cowboyok *-* Mind a ketten szeretjük a  Heartland sorozatot.  
P: Maia D’Apliése Legidősebb nővérként van egy kis plusz teher rajta, mégis picit visszahúzódóbb, csendesebb. Ezt nagyon átérzem, és nem utolsó sorban a munkája miatt is szimpatizáltam vele.
 
5, 
I: Penelope Featherington  Egy újabb szürke egér szereplő akiben magamra ismertem, Penelope se szerette ha középpontba került, ahogy én se. Mind a ketten szeretünk írni.

P: Lady Pandora Ravenel Véletlenül se hebrencs viselkedése miatt került Pandora a listába. Viszont nem tudom szó nélkül hagyni társasjátékok iránti szenvedélyét. A társaságban én vagyok a játék felelős, mindig keresem az újabbnál újabb darabokat, amit bemutathatok másoknak, és imádok játszani.
 
6, 
I: Lily virágboltot nyit. az én nagy álmom is, hogy virágkötészetet tanulhassak, utána saját boltot nyithassak. 
P: Rose Az ikrek közül őt szerettem legjobban, pedig háttérbe szorult. Ő is felfigyelt Angus-ra, de a másik két lány között nem tudott érvényesülni. Bár korosztálybeli különbség miatt ugyanezt nem tapasztaltam, de mindig is úgy éreztem, hogy húgomhoz képest én máshogy tudok érvényesülni.
 
7,
I: Cath  Én is ugyan olyan visszahúzódó vagyok mint ő. Az új helyzetektől én is be tudok parázni.  
P: Calla Fritz Ő is a visszahúzódóbb személyiség vonalat képviseli. Nála nagyon megértem, hogy önmagát nem tudja elfogadni sebei miatt, mert nekem is van/volt sok problémám az énképemmel. Csak nekem nem sebhelyek formájában jelenik meg.
 
8,
I: Helen Ravenel Ő is kteremtés, nagyon szereti az orchidea-kat. Otthon nekem is van legalább 30 db ilyen virágom :) 
P: Grace Ivers Ez a lány is azért van itt, mert inkább szürke kisegérként élte mindennapjait az egyetemen. Ott én se voltam a társaság lelke, barátaim persze voltak, de sokkal jobban szerettem visszahúzódni szobám magányába, ahelyett, hogy a sokadik házibulin veszek részt.

9,  
I: Lexie szereti a tetoválásokat, rólam sem mondaná meg senki se, hogy én is viselek párat a bőrömön.  
P: Sarah Mackey A történetet nem szerettem, de egy ponton nagyon is kapcsolódtam a nőhöz. Még tizenévesen nekem is volt egy rövidke mégis mélynek tűnő kalandom, ami úgy tűnt ok nélkül véget ér. De én nem voltam hajlandó tovább lépni hónapokkal később.
 
10,
I: Amy életében fontos szerepet játszanak a lovak, én is gyerekorom óta oda vagyok értük. 6 évig fogathajtóztam, nagyon szeretem csinálni. Annyira profi szinten nem értettem a lovak nyelvén, mint Amy, de valahogy társra és barátra leltem bennük.  
P: Katy Swartz Nem lehet kihagyni egy olyan lányt a felsorolásból, aki ennyire szereti a könyveket és még blogot is ír. :D
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése