2019. 11. 02.

Könyvjelző TBR Jar Challenge 2019 - November

Az elmúlt évben sikeresnek könyveltük el a TBR Jar kihívást, ezért 2019-ben is belevágunk. :) Kiválasztottunk 12 közösen és 12-12 külön olvasandó regényt, és a szerencsén múlik, melyik hónapban fogjuk olvasni. Ezek fele már tényleg régóta hever olvasatlanul, másik fele friss megjelenés. 

Az utolsó előtti hónapnál tartunk, már nagyon kevés kis cetli van az üvegünkben. Mindig csodálkozunk azon mennyire gyorsan eltelik egy év :) Reméljük ebben az esős időben a novemberi húzottjainkkal be tudunk kuckózni, jó élményben lesz részünk az olvasásaik során.

Akkor most egyenként is bemutatnánk a szeptemberi húzottjainkat. Esetleg ti már olvastátok valamelyiket?

Közös lista: Egy new adult történet, amelyben fontos szerephez jut a színház, ez pedig nem más mint Leisa Rayven: Hitvány Rómeó.
I: Kicsit félek ettől a könyvtől, mert elég vegyes a megítélése.
P: Érdekes könyvek érkeznek a Libri Insomnia kötetei között, és erre is felfigyeltem, remélem jó is lesz.

Író: Leisa Rayven
Cím: Hitvány Rómeó
Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2018.
Terjedelem: 
498. oldal
Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Amikor Cassie és Ethan a színművészetin találkoznak, a levegő is felforr körülöttük.
Cassie igazi jó kislány, nehezen találja a helyét a folyton bulizó művészdiákok közt.
Ethan ezzel szemben vérbeli rosszfiú, vad, tüzes, félelmetes és mégis érzékeny.
Akár a Romeo és Júlia amiben címszerepet kapnak Cassie és Ethan szerelme is mintha a csillagokban lett volna megírva amíg Ethan össze nem törte Cassie szívét, mindörökre eljátszva a bizalmát.

Valami rejtélyes okból, olyan rád nézni, mint megtalálni valami értékeset, amiről nem is tudtam, hogy elvesztettem.
Évek múlva a szívtipró visszatér, hogy ismét felforgassa a lány életét érintésről érintésre. Fokozatosan újraélik titkos diákszerelmük minden felemelő és pusztító pillanatát, mígnem rájönnek, hogy a csillagokban írt szerelemnek nem kell tragédiával végződnie.
„Szerelmes vagyok Leisa Rayven történeteibe.” Colleen Hoover, a Reménytelen és a Szívcsapás sorozatok írónője

Indie listája: Ebben a könyvben nagyon is aktuális témákat mutat be, amely nem más mint Deirdre Riordan Hall: Sugar.
I: A bántalmazás legyen az verbális, vagy testi, senkinek sem szabadna meg tapasztalnia. Tudom, hogy Sugar története nem egy vidám olvasmány, de az élet sem az, nem szabad homokba dugni a fejünket pont ez miatt.
Író: Deirdre Riordan Hall
Cím: Sugar
Kiadó: KMK
Kiadás éve: 2016
Terjedelem: 320 oldal
Fülszöveg:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Én ​ vagyok az a kövér, félig Puerto Ricó-i, félig lengyel lány, aki úgy érzi, nem találja a helyét sem a saját bőrében, sem sehol máshol.
Sugar Legowski-Gracia nem volt mindig kövér, de tizenhét éves korára ez megváltozott. Ugyan nem annyira terebélyes, mint a mamája, aki hatalmas mérete miatt hónapok óta nem tudott kikelni az ágyból. Nem is annyira ormótlan, mint a bátyja, Görény, akibe több aljasság szorult, mint háj, és ez mindent elárul a természetéről. Sugar pont annyira túlsúlyos, hogy durva sértegetések céltáblája legyen, bármerre is jár: boltban, utcán vagy az iskolában.

Sugar találkozik Evennel – és nem Evannel, ahogy félig analfabéta apja helytelenül megadta a fia nevét a születési anyakönyvi kivonatán –, és megtapasztalja, milyen az, amikor valaki nem a testét, hanem őt magát látja. Valószínűtlen barátságuknak köszönhetően Sugar életében először megengedi magának azt a luxust, hogy a jövőre is gondoljon. A jövőre, amit nem árnyékol be a saját testéről alkotott képe, sem az anyja sértegetései. Sugar hamarosan válaszút elé kerül: döntenie kell, hogy azzá a lánnyá válik-e, akit Even segítségével felfedezett önmagában, vagy felhagy a küzdelemmel, és elfogadja azt a szerepet, amibe a családja és az eddigi élete kényszerítette.

Kövesd a sorsát!

Perpetua listája: Egy remek disztópia az utolsó húzott, Laini Taylor: A különös álmodozó.
P: Nem ez az első sorozat az írónőtől hazánkban, azt végül nem sikerült elkezdenem, de erre sokkal inkább kíváncsi vagyok.
Író: Laini Taylor  
Cím: A ​különös álmodozó
Sorozat: A ​különös álmodozó 1.
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2018.
Terjedelem: 544 oldal
Fülszöveg: 

Az ​álom választja az álmodót, nem fordítva – és az ifjú Lazlo Strange, a háborúban elárvult segédkönyvtáros mindig is attól tartott, hogy az ő álma bizony rosszul választott. Ötéves kora óta megszállottja egy rég elveszett, rejtélyes városnak, de a fiatalember nem elég vakmerő ahhoz, hogy nekiinduljon felkutatni a legendás helyet, átszelve a fél világot. Ám amikor döbbenetes lehetőséget kínál fel számára az Istenölő nevű hős és legendás harcosokból álló csapata, Lazlo úgy dönt, meg kell
ragadnia ezt az esélyt, különben örökre elveszíti az álmát. Mi történt a mitikus városban kétszáz évvel ezelőtt, ami elvágta a világtól? És ki lehet a kék bőrű istennő, aki újra meg újra felbukkan Lazlo álmaiban? A válaszokat az ősi város rejti…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése