2019. 11. 11.

Lexi Ryan: Unbreak Me – Gyógyíts meg!

Író: Lexi Ryan 
Cím: Unbreak Me – Gyógyíts meg!
Kiadó:
Pioneer Books 
Kiadás éve: 2019.
Terjedelem: 256 oldal  
Fülszöveg: 
„Ha összetörsz, megmentelek…”
Még csak huszonegy éves vagyok, de már selejtes áru lettem. Mindenki ribancnak tart. Csődtömeg vagyok. Amióta az eszemet tudom, én vagyok a tökéletes családom fekete báránya. Lefújtam az esküvőmet William Bailey-vel, az egyetlen férfival, aki úgy gondolta, hogy érdemes törődni velem. Egy év telt el azóta, és most arra készül, hogy feleségül vegye a testvéremet. Amíg meg nem kérem, hogy ne tegye… „Ha összetörsz, megtalállak…” Asher Logan olyan férfi, aki látja a repedéseket az álarcomon, és egyáltalán nem akarja helyrehozni az életemet. Asher azt szeretné, hogy hagyjam abba a bujkálást, és ne színleljek tovább. Asher le akarja rombolni a védőfalaimat. De akkor el kell árulnom neki a mocskos titkaimat, és meg kell bocsátanom a vétkeit. A múlt mázsás teherként nehezedik rám, nekem pedig el kell döntenem, melyik férfit választom: azt, amelyik egyben tart, vagy azt, amelyik megengedi, hogy összetörjek? „- Mellettem nem kell úgy csinálnod, mintha erős lennél Maggie. Csak legyél.”

Egy újabb könyv, amivel sokszor szembetaláltam magam a molyon. A fülszövege egy nagyon érdekes szituációt vázolt fel, ami tényleg beindította a fantáziámat. Nagyon kíváncsi voltam, mit hoz ki ebből az Írónő, így nem volt mit tennem, egy idő után beadtam a derekam.
forrás
Olvastam már pár new adult könyvet, elmondhatom, hogy mindegyikben közös elem a szenvedély, és a fájdalommal terhes múlt. Mégis van ebben a kategóriában valami, ami magához vonz, még ennyi idő után se tudtam megunni. Mindenki cipel valamit magával a múltjából, amely nem mindig szép emlékeket tartalmaz, ez Maggie-re nagyon is igaz. Ennyi titokkal még egyetlen, ehhez hasonló könyvben sem találkoztam, mindegyik szereplő szenvedett valami miatt.
A fülszövegében megtudtam, hogy Maggie-t valami oknál fogva megbélyegezték, nem igazán szép jelzőt akasztottak rá. Fiatalon próbálgatjuk a határainkat, ami szerintem természetes dolog, de van amikor a körülöttünk lévő emberek kihasználják a naivságunkat, a jóhiszeműségünket. Maggie-vel kapcsolatban igazán vegyes benyomások értek, próbáltam tényleg a lelke mélyére nézni, a bélyegei nélkül szeretem volna megismerni őt. Az biztos, hogy nincs könnyű helyzetben, azért valljuk be elég kényes helyzetbe csöppent bele. A volt vőlegénye, most a nővére vőlegénye, azért ez eléggé meredek szituáció. Én nem tudom képes lennék-e jó pofát vágni az egészhez, mindenki megérdemli a boldogságot, de azért ezek után családon belül valakivel kapcsolatba kezdeni nekem nem tűnik fer dolognak.

Hősnőnk álarcot viselt, amellyel magát védte, Asher lesz az a férfi, aki felismeri a lányban a
Maggie (forrás)
megbújó fájdalmat, a repedések alá tud nézni. Mind a kettőjüknek meg vannak a hibáik, de néha két sérült félből tud kialakulni valami új, amely lehetőséget ad arra, hogy együtt túl tudjanak lépni a múlton, a jövő felé bizalommal tekintsenek. De ez nem is olyan egyszerű mint azt én az előbb itt leírtam. Már az első találkozásuk nagyon jól sikerült, az esküvőn egymás útjába sodrodnak, a kémia azonnal érezhető kettőjük között. Tényleg ért az Írónő kettőjük érzelmeinek átadáshoz, szépen megfogalmazott gondolatokkal találkoztam.


"Amikor legközelebb levetkőzöl előttem, nem csak a ruháidtól fogsz megszabadulni."

Asher lehet, hogy kinézetileg egy igazi rossz fiú, de sokkal több van benne, ez bizonyítja azt is, amikor ellenáll a csábításnak, nem fekteti meg egyből Maggie-t. Szeretné megismerni őt, megérteni ezt az ellenmondásos vonzó lányt, mielőtt az ágyába viszi őt. Nem hiába a rosszfiúk a gyengéim, Asher egy újabb könyves álompasi, aki megállja a helyét. Ő is csinált hülyeségeket, de azóta már másképpen éli az életét. Nem csak Maggie-nek volt szüksége Asher-re, ez fordítva is igaz. Igazán megszeretem a párosukat. 

Belecsöppenünk egy szerelmi háromszögbe, mert érezhető, hogy a múltja Will-hez köti Maggie-t, de itt van Asher is, aki új érzéseket ébreszt benne. Addig nem is tud tisztán látni, még nem szabadul fel a titkai alól. Asher lesz segítségére ebben, neki tud először igazán megnyílni, olyan titkokat mesél el neki, amelyeket Will-el sohasem osztott meg. Asher megérti őt, nem ítéli el a múltja miatt. A lelki társunk akkor talál ránk, amikor nem is várnánk. Will-t nem tudtam hova tenni. Neki is megvannak a maga titkai, amivel sikerült meglepnie az Írónőnek. Maggie fontos volt neki, a szakítás után, se tudta kiverni a lányt a fejéből. Megpróbál új életet kezdeni, ez addig sikerül is míg hősnőnk vissza nem tér. Nem
Asher (forrás)
könnyíti meg a helyzetüket, mert igen is hatással van, azért Maggie érzéseire, próbálja visszaszerezni őt. Nem könnyű elengedni valakit, aki fontos számunkra, ezt Will szála nagyon jól be mutatja.
 

Összességében elmondhatom, hogy gyorsan tudtam vele haladni, mert szerettem volna minél előbb megtudni Maggie titkait. Tetszett, hogy három szemszögön keresztül ismerhettem meg a történetet, azt hittem először, hogy nem tudom majd követni az események folyamát, de ez cseppent sem zavart, sőt inkább különlegesé tette, ahogy mindegyikükből múltjába kaptam betekintést. Az biztos, hogy ennyi fájdalomra nem számítottam, mindig képes volt újra és újra meglepni az Írónő. Tetszett, ahogy csavarta a szálakat. Egyedül a végén történt események miatt neheztelek rá egy kicsit, mert ott más soknak éreztem a feszültség keltést. Anélkül is eléggé pörgősek voltak az események. Maggie bebizonyította mennyire erős nő, ítélkezni senki felett nem szabad, volt amikor rossz döntéseket hozott, de emberek vagyunk, ezekből a hibákból tanulunk csak igazán. Sokszorosan megfizette ennek a árát. A new adult történetek között úgy gondolom megállja a helyét, örülök, hogy ismét hallgattam a megérzésemre, adtam neki egy esélyt.

"Megtaláltalak, édesem. Már nem kell összeszedettnek lenned. Megtaláltalak"

Kedvenc jelenetem: Amikor Maggie elmondja a legféltettebb titkát Asher-nek.
Kedvenc szereplőm: Asher, a rosszfiúk a gyengéim ;)
Kinek ajánlom: Igazi new adult történet, tele titokkal, szenvedéllyel ;) szereted ezen elemeket olvasásaid során akkor bátran ajánlom.
Értékelésem: Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog, egyedül az utolsó bonyodalmat már soknak éreztem, ezért 4,5 mozaikot tudok adni.
Érdekesség: Egy interjút fordítást hoztam most nektek. 

Hol nőttél fel? 
forrás
Az Unbreak me szereplőjéhez, Maggie-hez hasonlóan, egy halom mező közepéből, Indiána-ból származom. Még most is itt élek, tehát vagy szeretem, vagy egy nagy fekete lyuknak tartom, mint sok tini a városban. <vigyor> Tulajdonképpen, ugyanabban a szomszédságban lakom, ahol felnőttem, a gyerekeim ugyanabban az erdőben játszanak, ahol én is. 

Mindig tudtad, hogy írni akarsz? 
Másodikos koromban, úgy döntöttem, hogy „író” akarok lenni. Nem hiszem, hogy akkor tudtam, mit is jelent ez, de tetszett a hangzása. 
Az első történetemet egy naplóba írtam, amit a nővérem ágya alatt találtam. Szerettem kitölteni azokat az üres lapokat a kicsi menekült, „Spam”, kalandjaival. Persze, amikor megmutattam a remekművemet anyukámnak és a nővéremnek, anyukám szerint a legjobb dolog benne a kislány neve volt, a nővérem pedig csak mérges volt a naplója miatt. 
Középiskolás koromra, szappanoperákat írtam. Angol órán adtuk elő őket. A barátaim olvasták és többért könyörögtek. Volt egy történetem és közönségem is. Onnan már nem volt visszaút. 

Melyik írók befolyásoltak legjobban? 
Nagyon sokan vannak! Kiskorom óta tudtam, hogy írni akarok, de amikor tiniként anyukámtól kaptam egy példányt Jude Deveraux Fénylő lovagjából, jöttem rá, hogy romantikus történeteket akarok írni. Középiskolában kaptam meg Sandra Cisneros verseskötetét, a Loose Woman-t. A hangja lenyűgöző volt, ahogy a szexualitásról beszél, az frissítő és útmutató. Persze sokan mások is voltak, például Susan Elizabeth Phillips, Kristan Higgins, Kristin Hannah és még másik. 

Melyik regény volt utoljára, amit olvastál és nagyon szerettél? 
Most fejeztem meg Tammara Webber Egyszeregy könyvét és imádtam. Megtestesíti mindazt, amit szeretek olvasni és írni a new adult műfajban. 

Korábban felnőtt romantikusokat írtál, miért döntöttél úgy, hogy váltasz a new adult műfajra? 
Mindig akartam huszonévesekről írni, de néhány kivételt leszámítva nem volt kereslet erre. Nem igazán tudom, miért. A főiskolai éveim meghatározóak voltak. Szerelembe estem és összetörték a szívemet, ki kellett találnom hogyan legyen az, aki akarok lenni, és jól szórakoztam. Amikor elkezdtek felfigyelni a new adult könyvekre, máris tudtam, hogy én is akarok egyet írni, csak nem tudtam, hogy illik bele a terveimbe. Majd egyszer csak megjelent a Gyógyíts meg! ötlete a fejemben, és nem akart eltűnni. Minden más projektemet félre kellett tennem. Meg kellett írnom ezt a könyvet, és nagyon örülök, hogy megtettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése