2019. 10. 14.

Little Fires Candles - Austen Fandom Box

Történelmi romantikából sosem elég. Most bemutathatom nektek az első ilyen fandom box-ot amit a Little Fires Candles álmodott meg, és valósított meg.


Már biztos tudjátok rólam, hogy nagy rajongója vagyok a történelmi romantikus könyveknek. Valahogy abban a közegben érzem magam igazán otthon, tudom, a valóságban nem lenne olyan szép, mint ahogy a lapokon történik, de romantikus lelkemnek örömet okoz, ha egy ilyen könyvet olvashatok. Nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy Little Fires Candles megalkotta rajongásom tárgyához illő fandom box-ot. Pont beszéltünk is
egyszer erről Perpetua-val, hogy menyire kár, hogy a könyves gyertyák között nem igazán kaptak eddig hangsúlyt a műfaj koronázatlan királynői, például gondolok Lisa Kleypas-ra, vagy Julia Queen-re. Tudtam, hogy nekem meg kell rendelnem az Austin Fandom Box-ot, amelyben Jane Austen mellett helyet kap Lisa Kleypas, és Julia Quinn is. Korábban már szereztem be LFC-től gyertyát, amelyekkel meg voltam elégedve, szép színüek, igazán kellemes illatuk van. Nagyon vártam, hogy végre a kezeim közé kaphassam a dobozkát, megtudjam miket is rejt.

Kezdeném magával a dobozzal, amely igazán ötletes megoldást kapott. Mert többszöri felhasználásra készült, mivel a papírcsomagolás lebontása után egyből feltűnt, hogy egy pillangós papírtárolós dobozt tartok a kezemben. 


Szerintem ilyenkor az egyik kötelező elem a könyvjelző, amelynek mindig nagyon
örülök. Itt sem feledkeztek meg erről, sőt nagyon kis aranyosakat sikerült belecsempészni a dobozkába. Jane Austen leghíresebb párosát kaptuk meg, Lizzie-t és Mr. Darcy-t mágneses könyvjelzők formájában, amik ha jól tudom chibi alakban lettek megjelenítve számunkra. Szerintem nagyon ötletes dolog volt ilyen formában belecsempészni őket. Lapult még egy hagyományosnak mondható könyvjelző is dobozban, amin a Bridgerton család tagja láthatóak. A könyvjelzőn lévő párosok követik a részek sorrendjét. Az idén sikerül megismerkednem a sorozattal, nagy kedvencet avathattam, mindegyik rész a szívemhez nőt. A könyvjelző készítőjének itt megnézhetitek a többi munkáját is.

Az egyik legkedvencebb elemem a kitűző, szeretem őket, ez pedig tökéletes ajándék egy könyvmoly számára. Nagyon is igaz a
rajta lévő szöveg, miszerint A good book is always too short. Tetszik, hogy a kis kiegészítők azonos mintájú tartott kaptak, a rajta lévő kép még inkább megidézi a történelmi romantikus hangulatot. 

Szeretek teázni, főleg az ilyen őszies időben aktuális kézbe venni egy forró illatos bögrét. A csomag egy igazán különleges teát tartalmaz amely a "Pünkösdi rózsa" virágzó tea nevet viseli. Gyorsan utána is kerestem a neten, a leírása alapján, ebből a tojásdad alakúra formázott teából csodás élénk színű virág bukkan elő. Összetevői a zöld tea és szegfű. Egy gumóból kb. 1- 1,5 liter tea készíthető. Amennyiben a tea szépségét hosszabb ideig szeretnék csodálni, azt javasolják tegyük át egy formás üvegedénybe, és öntsünk rá hideg vizet. A legfiatalabb tea leveleket és virágokat pl. jázmin, lótuszvirág, liliom, jázmin, rózsa, amarant, trombitavirág, kínai boglárka fonják össze többnyire gömbhöz hasonló formára. Több óráig áztatják jázminesszenciában, amitől az íze még különlegesebb lesz. 
forrás
Elkészítése: Meleg víz (nem forró) hatására a tea levelek lassan kibomlanak, és láthatóvá válnak a bennük rejlő virágok is. A felforralt vizet bele kell önteni a kannába, majd bele kell helyezni a teagömböcskét.  Ha szeretnétek ti is megkóstolni ezt a különlegességet itt meg is tudjátok rendelni. 

Nagyon megörültem, amikor megláttam a doboz alján a könyvvásznat, gyönyörű színátmenetes, ráadásul a Büszkeség és balítéletből  találhattunk rajta részletet. Nagyon ötletes. :) Egyedül azt sajnálom, hogy nincs rajta lezáró fül, az eddigi könyvvásznaimon van, már megszoktam, hogy amikor belerakom a könyvet lezárom a tetejét. 

Végül jöjjenek a gyertyák. Három darab is helyet kapott a dobozban. Az első amit a kezembe vettem egy arany tégely, amelyben a gyertya maga is arany színben pompázik.
Lady Whistledown társasági lapja fantázia nevet kapta. Pletyka, vintage gardénia a jellemzője. Szerintem ennek van a legjobb illata, igazán kellemes, nőies. Ez a gyertya Julia Quinn: Bridgerton család sorozatához készült. Lady Whistledown személyét sokáig titok övezi, egy különleges pletyka lapba jelenek meg a hírei, amelynek kedvenc céltáblája a Bridgerton család tagjai. A címkén lévő grafika is nagyon illik a gyertyához, szép kivitelezés, amely egy legyezős hölgyet ábrázol.

A második gyertya amely a Báli szezon Bathban nevet kapta.  Muszlinruha, gyertyafény, és tearózsa szerepel a címkéjén. Ez a gyertya Jane Austen-hoz kapcsolódik. Bath nem csak két regényének fontos helyszíne, de családjához is köthető. LFC jellemző üveg rejti a lila szójaviaszgyertyát, amelynek az illata első szimatolásra kissé erős, de pár szippantás után már nagyon tetszetősé válik. A címkén lévő kép részlet itt is nagyon illik a gyertyához, egy báli részlet, ahogy a
hölgyek báli ruhában ülnek, úgy gondolom biztos táncpartnerre várnak. 

Az utolsó gyertya nagyon ötlettesre sikerült. Ami az Ötórai tea a szalonban nevet viseli,  egy valódi kis teáscsészében lapul, az én csészémen kis rózsák találhatóak. Ennek a címkéje külön volt rákötve a csomagolásra, megtalálható rajta a vizitelés és a fekete tea szó. A színe barackos, nagyon finom az illata. Itt csak tippelni merek, de úgy gondolom Lisa Kleypashoz kapcsolódik, mert a Hathawayek sorozatában sokszor teáznak. (javítsatok ki ha rosszul gondolom)

Összességében elmondhatom, hogy nagyon örülök, hogy beszereztem ezt a Fandom box-ot, mert tényleg tartalmazta mindazt amit egy magamfajta könyvmoly szeret. Szép, igényes kivitelezés, ötlettes megoldások. Úgy gondolom jó úton indult a LFC, további sok sikert kívánok Livinek a további Fandom boxok megvalósításához.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése