2020. 01. 05.

Könyvjelző TBR Jar Challenge 2020 - Bevezető és Január

Most már szokásunkhoz híven kiválasztottunk 12 közösen és 12-12 külön olvasandó regényt, és a szerencsén múlik, melyik hónapban fogjuk olvasni.
Újabb év, újabb lista :) Nehéz volt kiválasztani melyikek is kerüljenek be végül az üvegcsébe, de most szeretnénk megmutatni melyikek is lettek a végső befutók. 

Közös lista: Mindig nagyon átgondoljuk, mik azok a könyvek amelyek erre a listára kerüljenek. Ez idén se volt másképpen, osztottunk-szoroztunk végül meghoztuk a döntést. Ismét egy vegyes felvágott készült. Vannak friss kiszemeltek, de olyanok is, amiket már ideje lenne elolvasni. :)
Indie listája: Ebben az évben a törtélnemi romantikusok kerekedtek felül, ez az egyik kedvenc műfajom, az utóbbi időben egyre többet sikerült beszereznem belőlük. Persze a listán szereplő többi könyvre is nagyon kíváncsi vagyok :) 
Perpetua listája: Most is a Könyvmolyképző uralja a listámat, de azért akadnak más ígéretes regények is. :)
Közös lista: 
I: Érdekes volt megismerni egy olyan tündéres történetet amelyben nem a kedves énjükre fektetik a hangsúlyt, sokkal inkább a romlottságukra. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a folytatás, mert az első rész elégé magasra tette nálam a lécet. Vajon képes lesz hozni ezt a szintet?
P: A tavalyi évem nagy meglepetése és kedvence volt az első rész, alig vártam, hogy kezemben legyen a folytatás. :)
Író: Holly Black 
Cím: A gonosz király 
Sorozat: A levegő népe 2. 
Műfaj: ifjúsági fantasy 
Kiadó: KMK 
Kiadás éve: 2019. 
Terjedelem: 360. oldal 
Fülszöveg:   
A ​New York Times bestseller The Cruel Prince – A kegyetlen herceg varázslattal és vérszomjjal teli folytatása.
Elég erősnek kell lenned, hogy fáradhatatlanul újra és újra lesújts.
Az első lecke az, hogy erősödj meg.
Miután kiderült a döbbenetes tény, miszerint Oak Tündérfölde örököse, Jude-nak meg kell védenie az öccsét. Ennek érdekében magához láncolta a gonosz királyt, Cardant, akit a háttérből irányít. Tündérfölde folyamatosan változó politikai szövetségei között még akkor is nehéz lenne lavíroznia, ha Cardan mindenben engedelmeskedne neki. Csakhogy a király mindent megtesz annak érdekében, hogy megszégyenítse Jude-ot, és aláássa a hatalmát, hiába nyűgözi le továbbra is a lány.
Amikor egyértelművé válik, hogy egy Jude-hoz közeli személy el akarja őt árulni, és ezáltal veszélybe sodorná nemcsak a saját, hanem az összes szerette életét, Jude kénytelen az áruló után nyomozni – miközben a Cardan iránt érzett bonyolult érzelmeivel is viaskodik –, hogy halandóként magánál tarthassa a hatalmat a tündérvilágban.
Azt hallottam, a halandók szerelme nagyon hasonlít a félelemre.

Indie listája: Egy történelmi romantikus kaptam így elsőre. A fülszövege nagyon jó kis kalandot tárt elém, remélem Hannah története kiragad kicsit a januári hidegből.
Író: Julia Klassen 
Cím: A társalkodónő titka 
Kiadó: General press 
Kiadás éve: 2019 
Terjedelem: 360 oldal 
Fülszöveg:
Lady ​Marianna Mayfieldet hatalmas meglepetésként éri, amikor a férje bejelenti: még aznap elhagyják bathi házukat, és egy távoli vidékre költöznek. A féltékeny férfi így akarja megszakítani a csalfa neje és annak szeretője közötti viszonyt. Mariannának nehezére esik a gyors váltás, ráadásul hites ura parancsa szerint senkit sem vihet magával a személyzetből. Ez a nap azonban nem csak kellemetlen meglepetéseket tartogat számára: váratlanul betoppan az egykori társalkodónője, a zárkózott Hannah Rogers. Marianna mindig is kedvelte a lányt, aki korábban felmondás nélkül, titokban távozott; de az utolsó találkozásuk óta mintha megváltozott volna… Vajon miért kellett Hannah-nak elhagyni a házat? Talán csak nem ejtették rabul a szívét?
Lady Mayfieldnek kapóra jön az alkalom: rábeszéli Hannah-t, hogy szegődjön újra a szolgálatába, és kísérje el a nemkívánatos útra. Azt azonban egyikük sem gondolja, hogy ez az utazás örökre megváltoztatja és gyökeresen felforgatja mindannyiuk életét – és a kalandok végére két zaklatott szív is megnyugvásra talál.

Perpetua listája: Van hatalmas kedvenc olvasmányom és csalódásom is az írónőtől. Ebben az új sorozatban nagy fantáziát látok, szeretném szeretni. :)
Író: On Sai 
Cím: Álruhában 
Sorozat: Vágymágusok 1.   
Műfaj: ifjúsági fantasy 
Kiadó: Könyvmolyképző 
Kiadás éve: 2019. 
Terjedelem: 300 oldal 
Fülszöveg: 
Lehet barátság férfi és nő között?
Szépvölgyi Rianna egy eldugott völgy grófkisasszonya, aki bogaras atyjával és zenész ikeröccsével él. Rianna férfiruhában van, amikor balszerencséjére találkozik Ras parancsnokkal, aki a hazaérkező hírhedt Kartal hercegnek gyűjt katonákat.
Riannát összecseréli az ikertestvérével, és magával viszi.
Ha rájönnek, hogy Rianna lány, kiirthatják felségárulásért a családját.
Vajon sikerül visszacserélnie magát, mielőtt lelepleződik?
De mit tegyen addig a férfiasan vonzó Ras, a magát mutogató jóképű Mort és a vad Lidérc közelében, ha a mágiája csalogatja a férfiakat?
Míg a hercegre várnak, valaki vadászni kezd a csapatra.
Rianna nem számíthat másra, csak az eszére, és egy hajmeresztő szövetségesre, miközben őket lesi a természet, ami hol a halálukat akarja, hol pedig illetlenül valami mást.

„…amikor reggelente álmosan felnézel a tornyokra vagy megcirógatod a falat, az ember azt kívánja, bárcsak ő lenne a kezed alatt.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése