2020. 01. 17.

Brittainy C. Cherry A ​szív ritmusa

Író: Brittainy C. Cherry
Cím:
A szív ritmusa 

Kiadó: Libri 
Kiadás éve: 2019. 
Terjedelem: 440 oldal 
Fülszöveg: 
Amikor először pillantottam meg Jasmine Greene-t, olyan hatással volt rám, mint a hűs, simogató esőcseppek egy forró napon. Én voltam a félénk, visszahúzódó zenész, ő az iskola koronázatlan királynőjeként tündökölt. Nem volt bennünk semmi közös, csak a zenénk és a szívünket gyötrő magány.
Volt valami a szemében, ami azt sugallta, hogy a mosolya nem mindig őszinte. Volt valami a hangjában, ami megadta nekem a reményt valamire, amire mindig is vágytam.
Aztán egyszer csak eltűnt az életemből. Gyorsan és váratlanul, akár egy villanás.

Egy örökkévalóság után újra találkoztunk. Ott állt előttem a New Orleans-i utcán.
Megváltozott. Akárcsak én. Hideggé tett bennünket az élet. Keménnyé. Elszigeteltté.
De bármennyire is különböztünk egymástól, a darabokra tört lényem meglátta benne a magányosságot. Visszajött, és én tudtam, hogy többé nem engedem el magam mellől.


„Ha választanom kellett az emberek és a zene között, mindig a zene győzött.” 

Biztos választásnak tűnt ez a regény az írónő és a remek zenei témájú könyvek miatt. A borítóval viszont sokan nem voltak elégedettek. Nekünk hogy tetszett? 
P: Mivel számomra újdonság volt a történet, a belső ismerete nélkül tudtam csak megítélni a borítót. Nem volt szerelem első látásra, de az egyből látszik rajta, hogy mennyire központi
Forrás
elem a zene és annak szeretete. És végül is olvasás után se mondanám, hogy annyira rossz választás lett volna. Sajnálom, hogy nem találtak Elliott-nak egy sötétebb bőrű modellt, de azt leszámítva egészen el tudom így képzelni én is a főhőst. 
I: Amikor megláttam, hogy az Írónőnek újabb könyve fog megjelenni hazánkban, nagyon megörültem. Brittainy nagyon ért ahhoz, hogy elvarázsoljon, közben meg jól földbe is döngöljön, az érzelmi hullámvasút ilyenkor garantált. Mert ő is ugyanúgy, mint az élet nem csak a boldog pillanatokat hozza el a történeteiben, hanem a fájdalommal átszőtt részeket is ugyanúgy elénk tárja. Láttam, hogy volt a borító körül egy kis zűrzavar. Tény, hogy az eredeti nekem sokkal jobban tetszik, megértem azt is, miért nem tetszett sokaknak a hazai kiadáshoz készült. Elliot színes bőrű, ezt sajnos a magyar borító nem adja vissza, itt inkább a szaxofonozás miatt lehet mondani rá, hogy ehhez a könyvhöz készült. Mivel a zenének, a borítón lévő hangszernek fontos szerepe van a történetben. Sokszor van úgy, hogy nem azt kapjuk, amit várunk, bár a beltartalom nem okoz csalódást, de azért valljuk be, a külsőségek is számítanak.  

„Nekem a zene terápia volt, és néhány szám után mindig erősebbnek éreztem magam. Őrületes volt, ahogy a jazz a helyükre tudta illeszteni a szívem letört darabkáit, és ahogy a hangok mindig megtalálták a lelkemben azt a biztos pontot, ahová fájdalmas nélkül visszahúzódtam.” 

Főhősnőnk vállára az anyja helyez nyomást, lányával akarja elérni azt a sikert, amire ő nem volt képes. Hol a határ, amíg kénytelen vagy szüleid kérésének eleget tenni?  
P: Jasmine imádja a zenét, tehetsége is van hozzá, viszont anyja hatalmas nyomást gyakorol rá, hogy sikeressé is váljon. A lány lassan sorvad el mellette, önmagát háttérbe szorítva teljesíti minden kívánságát. Annyira nehéz lehet egy ilyen helyzet. A szülő az, aki eltart, szükség szerint terelgeti csemetéit a jó úton. Viszont szerintem az is fontos, hogy rossz döntéseket is hozhasson az ember, mert jobb erre is felkészülni, nem jobb, ha csak
Jasmine (Forrás)
felnőttként kapja valaki az első pofont. Semmiképp se jó ekkora szigor, amit Jasmine tapasztalt és szegény lány szinte a végsőkig teljesíti anyja kívánságait. Nagyon fáj érte a szívem. :(
I: Nem szabad a szülő megvalósítatlan álmát a gyerekére erőltetni, mert az csak összetöri őt egy idő után. Úgy gondolom, egy normális szülő mindig jót akar a gyerekének, ám még ők is tudnak hibázni. De vannak olyan szülők is, akik meg vannak arról győződve, hogy ők jól csinálnak mindent, nem veszik észre, hogy közben összetörik gyermekük lelkét, amelynek sebét egy életen át magukkal hordozzák. Vannak, akik rossz döntéseket hoztak az életük során, ezen nem változtatnak, beletörődnek abba, hogy nem is fog nekik sikerülni. Lemondanak az álmaikról, olyan életet élnek, amit a szívük mélyén maguk is utálnak. Aztán a későbbiek során megszületik egy új kis jövevény, aki lehetőséget nyújt arra, hogy most általa kompenzálni tudják a meg nem élt álmaikat. Ilyenkor inkább eszközzé teszik a gyermeküket. Jasmine édesanyja pont ezt tette vele, nem hallgatta meg mit is szeretne igazából csinálni az ő kislánya, csak is a saját érdekét vette figyelembe. Rossz anya, ezt el kell róla mondanom, neki még kis állatot se engednék tartani, nem ám egy gyereket. Szörnyű volt látni, ahogy Jasmine tényleg próbált a kedvére tenni, de még ez se volt neki elég. Szerintem, ha tehette volna élete végig basáskodott volna a lánya felett, szerencsére hősnőnk egy idő után nem tűrt tovább, végre a saját lábára állt. De addig is szemtanúi lehettünk miket is kellett elszenvednie, ez milyen hatással volt a viselkedésére. Kedves lányt ismerhetem meg a személyében. Ami még nagyon tetszett, hogy ő által kicsit jobban bele láthattam a zeneipar árnyoldalaiba. Bebizonyosodott ismét, nem minden csillogás valódi.   

„- Ki gondolta volna, hogy a fájdalmas lehet ennyire gyönyörű?” 

A történetet természetesen átszövi a szerelem is, hogyan tetszett a két fiatal, majd a két felnőtt kapcsolata?  
P: Két fiatal találkozik, akik más-más okból, de nem boldogok az életükben. A zene lesz a kapocs a két különbözőnek tűnő gyerek között. Csodálatra méltó, hogy Jasmine felülkerekedik a gimis sztereotípiákon és meglátta Elliott-ban az értéket és szoros barátság alakul ki közöttük. Nagyon tetszett, hogy hasonló hosszan vagyunk szereplőinkkel fiatalabb és idősebb korukban. Imádtam a folyamat, ahogy elmélyül közöttük a kapcsolat, és hogy utána később gyerekkori sérelmeiket feldolgozva újra közel kerülnek egymáshoz. Sőt nem is gondoltam az elején, hogy ilyen mély szakadék fog húzódni közöttük az évek elteltével.
I: A történet első felében kamaszként találkozunk velük. Jasmine a suli menő csaja, Elliott
Forrás
pedig az a srác, akit mindenki piszkál, és bánt. Különböző családi háttérrel rendelkeznek. Egyedül a zene szeretete az, ami összeköti őket, ez lesz az a kapocs, ami megalapozza a barátságukat is. Szépen lassan, ahogy kezdik jobban megismerni egymást az érzelmeik is kezdnek átalakulni. Amikor már azt hinnénk, hogy a boldog pillanatok örökké fognak tartani, jön egy fordulat, amely mindent összetör. Párosunk tagjai külön vállnak, nem találkoznak újra egy ideig. Nagyon sajnáltam, ami velük történt, hihetetlen milyen életszerűen ábrázolta a történteket az Írónő, az biztos, hogy még a lelkem is belesajdult. Ebben van az egyik legnagyobb erőssége, hogy nem csak a boldog pillanatokat tudja szépen átadni, hanem a fájdalmas részekhez is ért, nem gondolom róla, hogy mesterkélt, vagy hatásvadász. Sokat változtak az idő múlásával, újra találkozásuk nem olyanra sikerül, mint várnánk. A múlt mind a kettőjükre rá nyomta bélyegét. Idő kell ahhoz, hogy újra rátaláljanak a közös útra. A történet második része pedig pont erről szól. Hogyan is találnak újra egymásra. Ami ismét nehéznek bizonyul. Egy igazi érzelmes történet, amely önmagunk megtalálásáról, a fájdalmak elengedésére mutatott nekem példát. Sose féljük segítséget kérni, mert nem kell egyedül cipelni a terheket, az álmaink pedig fontosak, akárki akármit mond.
 

„És már megint ott volt… az a régi fiú.
A szívem.
Dobbant egy hatalmasat.  

Elliott szegény, de boldog családban élhetett, szeretteiért bármit megtett. Ugye önzetlenségével mi is könnyen megszerettük? 
P: Elliott szívatások céltáblája az iskolában. Csendben tűr, hogy a szeretteit ne érje fájdalom.
Elliott (Forrás)
Egyetlen öröme a zene, azzal tudja kifejezni magát. Gyakran érzem magamon, hogy nagy az igazságérzetem. Nehezen viselem, hogy valakit ok nélkül bántanak. Éppen emiatt szegény fiúért vérzett a szívem, nem értem az iskolatársaiból áradó gonoszságot, és nehéz tehetetlenül nézni/olvasni a helyzetről. Rajta látjuk később, hogy tényleg mennyire igaz, hogy a gyerekkor meghatározza a felnőtt éveket. Hiába tűrt bátran mindent, a sebek megmaradtak benne.
 
I: Elliott egy nagyon kedves fiú, sok bántalom éri, ő mégis ember tudott maradni ezek ellenére is. A kedvenc részeim azok voltak, amikor zenélt, mert ott ki tudta adni magából a valódi érzelmeit. Megértem amiért Jasmine bele szeretett, ő meglátta mi is rejlik ebben a fiúban valójában. Aztán elérkezett a szétvallás pillanata, amely teljes mértékben összetört. A felnőtt Elliott már más volt, a vele történtek megkeményítették, ami teljesen érthető. Egy tragédiát mindenki másképpen dolgoz fel, valaki könnyen meg tud nyílni ilyenkor, az segít rajta, ha kibeszélheti magából a történteket. De vannak olyanok is, akik ilyenkor magukba zárkóznak. Az Írónő megint remekelt azzal, ahogy megmutatta, hogy a szerelem még a legfájdalmasabb sebekre is gyógyír nyújt.

Megrepedt.
Ezer kis darabra hullt. 
Majd össze is forrtak a repedések.”  

Hatalmas kedvencünk lett az Az vagy nekem sorozat, ez a regény képest volt ugyanazt az élményt nyújtani? 
P: Maga a történet az, ami picit kevésbé fogott meg, az események alakulását szerettem, de valami még hiányzott, hogy az Az vagy nekem sorozathoz felérjen ez a regény is. Viszont
forrás
ennek ellenére ez is nagyon különleges történet volt, ami sokáig velem marad még, azt ismét bebizonyította az írónő, hogy nagyon ért ahhoz, hogy két fiatal egymásra találását gyönyörűen tálalja olvasóinak.
 

I: Van egy kép ilyenkor a fejembe, tudom, hogy miket kaptam Az vagy nekem sorozattól. Hatalmas kedvenccé váltak egyes részei, igazi érzelmi löketett nyújtottak számomra. Önkéntelenül is összehasonlítottam a végén az érzéseket, amelyek bennem voltak a könyv elolvasása után, amit nem lenne szabad, de mégis megtettem. Minden történet más, és más. A szív ritmusa is egy gyönyörűen meg írt történet, de valamiért még se tudtam teljes mértékben bele szeretni. Még mindig a Lebegés nálam a legkedvencebb az Írónőtől.  

„Te vagy a zene egy süket világban, és a szívem azóta dobog újra, hogy te itt vagy, velem.”

Kedvenc jelenetem:
P: Amikor Jasmine hallgatja Elliot-ot játszani.
I: Amikor felnőttként újra találkoznak.
Kedvenc szereplőm: 
P: Elliot, Jasmine
I: TJ, Elliott
Hasonló könyv:
P: Most az érdekességből loptam hasonló könyvet, Emma Scott All In regényét ajánlom. :)
Kinek ajánlom:
I: Ha egy érzelmes történtre vágysz bátran ajánlom.
Értékelésem: 
P: Megkapja az öt szaxofont, annak ellenére, hogy az eddig olvasott Brittany C. Cherry regények picit jobban megfogtak, mert szerettem nagyon.
I: Egy újabb különleges történet Brittainy tollából, megérdemli a 4,5 soul éneket. 
Érdekesség: New Orleans-t a jazz őshazájaként szokták emlegetni, ezért nem csoda, hogy a ezt választotta Brittainy a könyv színhelyéül. Kerestünk még pár ebben a városban játszódó regényt.

Író: Emma Scott
Cím:
All In

Sorozat: Full Tilt 2.
Műfaj: new adult
Megjelenés: 2016. 
Megjegyzés: A sorozat első része még nem, de a második már New Orleans-ban játszódik, és ebben a történetben is nagy hangsúlyt kap a zene. 
Fülszöveg: 
Kacey Dawson próbál talpra állni a gyászból, a szívfájdalomból, démonjai visszahúzzák az alkoholos kábultság áhított mélységébe, ahonnan keményen dolgozott, hogy kijusson. Kacey feledni szeretne, és küzdenie kell, hogy túljusson a fájdalmon és új életet építsen magának a zenével és valahogy teljesítenie kell a Jonah-nak tett ígéretet is... amiről úgy érzi, képtelen betartani.
Theo Fletcher-nek rejtett titok lapul a szívében, ami szorosan tart, miközben próbál erős maradni széteső családjában. Anyja egészsége törékeny, és apja rosszallása a földbe tiporja. Theo attól fél, ha követi a szívét, elbukik, és ezzel nem csak magának okoz csalódást, hanem a bátyjának is, aki hitt benne, amikor senki más. 
Theo-t és Kacey-t összeköti a fájdalom és lassan barátság épül közöttük, összefoltozva régi kapcsolatokat, együtt gyógyulnak és bátorságot merítenek egymásból álmaik eléréséhez. A gyász és a bűntudat mélységéből együtt megtanulnak újra nevetni, megbízni, és valószínűleg valami gyönyörűre és tartósra találnak összetört szívük darabjai között.

Író: Jeaniene Frost
Cím:
Sírig hű szerelmed

Sorozat: Cat és Bones 4.
Műfaj: paranormális romantikus
Megjelenés: 2011.
Megjegyzés: Ebben a részben New Orleans-ba sodorja a sors szereplőinket.
Fülszöveg: 
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A ​félvámpír Catherine Crawfield és élőhalott szerelme, Bones az izgalmakban és véres csatákban bővelkedő évek után némi pihenésre vágyik. Párizsba utaznak, hogy végre gondtalanul élvezhessék egymás társaságát, ám közbeszól a múlt…
Cat egy éjjel lidérces álomból ébred. Egy nagy hatalmú vámpír, Gregor furakszik be az álmaiba, olvas a gondolataiban, s ami a legijesztőbb: azt állítja, Cat az ő felesége, s Bones elrabolta tőle.
A vámpírtörvények rendkívül szigorúak. Ha egy házasság megköttetett, az immár felbonthatatlan. De hogyhogy Cat nem emlékszik semmire? Mi ez a nyomasztó őrület? Gregor hajthatatlan, és semmi sem tántoríthatja el, hogy visszaszerezze, ami az övé…
Őrületes hajsza veszi kezdetét, s persze Cat nem tagadja meg önmagát – jó szándékú, ám gyakran hebehurgya akcióival végveszélybe sodorja mindkettejüket…

Író: Ruta Sepetys
Cím:
Kalitkába zárt álmok

Műfaj: krimi
Megjelenés: 2013.
Megjegyzés: Főhősnőnk New Orleans francia negyedéből szeretne kitörni és új életet kezdeni.
Fülszöveg:
1950-et írunk, és miközben New Orleans francia negyedében titkok fortyognak, a tizenhét éves Josie Moraine csendben szövögeti álmait. A helyiek között csak a bordélyban dolgozó prostituált anyjáról ismert Josie többet szeretne kicsikarni az életből, mint amit New Orleans kínálhat. Tervet kovácsol hát, hogy maga mögött hagyhassa a várost, de a negyedben történt rejtélyes haláleset olyan nyomozásba sodorja, ami próbára teszi az anyja, a lelkiismerete és a Conti Street rideg madámja, Willie Woodley iránti hűségét.
Ruta Sepetys magával ragadó jellemeket teremt, akárcsak a világon mindenütt nagy sikert aratott Árnyalatnyi remény című első regényében. A gazdag cselekményben titkok és hazugságok hálója szövődik, és a kísértő emlékeztető, hogy döntéseink sorsunkat alakítják.

Író: Meghan March
Cím:
Téged akarlak

Sorozat: Mr. Mount bűnös élete 1.
Műfaj: felnőtt erotikus
Megjelenés: 2018.
Megjegyzés: A teljes trilógiának New Orleans ad helyszínt.
Fülszöveg:
New Orleans az enyém.
Nem ismersz, de én irányítok mindent, amit csak látsz, vagy éppenséggel nem látsz.
A kapcsolataim nem ismernek határt és a vágyaim mindig teljesülnek.
Sosem kellett kölcsönkérnem, sőt egy éppen hanyatló családi vállalkozás tartozik is nekem.
Lenyűgöz, hogy pont ő tartozik nekem.
Nem is sejti, hogy felkeltette az érdeklődésemet.
Nem is lehetett volna körültekintőbb.
Ő is az enyém lesz. A részemmé fog válni. Talán meg is tartom örökre.
Ideje, hogy begyűjtsem, ami az enyém.
Keira Kilgore, mostantól Lachlan Mount tulajdona vagy.


Író: Sherrilyn Kenyon
Cím:
Álomszerető

Sorozat: Sötét vadászok 1.
Műfaj: paranormális romantikus
Megjelenés: 2009.
Megjegyzés: A sorozat sokszor visszatér ebbe a városba, sőt talán mondható, hogy a legtöbb rész itt játszódik.
Fülszöveg: 
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Egy ​férfi, akit arra kárhoztattak, hogy örök élete során több ezer asszony szeretője legyen. Julian mindent tud a nőkről; miként szóljon hozzájuk, mi a lelkük kulcsa és legfőképpen, hogyan tüzelje fel a testüket. Ám Julian átkozza azt a napot, amikor büszke spártai katonából szerelmi rabszolga, dicsőséges hadvezérből vágyakozó nők szexuális játékszere lett. Másnak a gyönyörű testek, a kéjes női sikolyok elérhetetlennek tűnő vágyak, neki véget nem érő kínok. Egy napon Grace Alexander hívatja a szexrabszolgát, hogy kielégítse vágyait, de a fenséges asszony – oly sok nő közül először – felfigyel a büszke férfira, és kettőjük szerelme talán még a szörnyű átkot is megtörheti…

Író: Colleen Hoover, Tarryn Fisher
Cím:
Soha, de soha

Sorozat: Soha, de soha 1.
Műfaj: misztikus romantikus
Megjelenés: 20116
Megjegyzés: A két főszereplő New Orleans-ban él és itt próbálják kideríteni, mi is történt velük.
Fülszöveg: 
Soha ne hagyd abba! Soha ne felejts!
Jó barátok voltak, amióta csak megtanultak járni.
Ma délelőtt óta vadidegenek.
A fiú bármit megtesz, hogy emlékezzen. A lány bármit megtesz, hogy felejtsen.

Ne habozz! Imádni fogod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése