2020. 02. 06.

Julie Klassen: A ​társalkodónő titka

Író: Julie Klassen
Cím: A társalkodónő titka
Kiadó:
General Press

Kiadás éve: 2019.
Terjedelem: 360
oldal
Fülszöveg:
Lady ​Marianna Mayfieldet hatalmas meglepetésként éri, amikor a férje bejelenti: még aznap elhagyják bathi házukat, és egy távoli vidékre költöznek. A féltékeny férfi így akarja megszakítani a csalfa neje és annak szeretője közötti viszonyt. Mariannának nehezére esik a gyors váltás, ráadásul hites ura parancsa szerint senkit sem vihet magával a személyzetből. Ez a nap azonban nem csak kellemetlen meglepetéseket tartogat számára: váratlanul betoppan az egykori társalkodónője, a zárkózott Hannah Rogers. Marianna mindig is kedvelte a lányt, aki korábban felmondás nélkül, titokban távozott; de az utolsó találkozásuk óta mintha megváltozott volna… Vajon miért kellett Hannah-nak elhagyni a házat? Talán csak nem ejtették rabul a szívét?
Lady Mayfieldnek kapóra jön az alkalom: rábeszéli Hannah-t, hogy szegődjön újra a szolgálatába, és kísérje el a nemkívánatos útra. Azt azonban egyikük sem gondolja, hogy ez az utazás örökre megváltoztatja és gyökeresen felforgatja mindannyiuk életét – és a kalandok végére két zaklatott szív is megnyugvásra talál.

"Igyekezett maga mögött hagyni az emlékeit, az érzéseit meg a hiú reményt is...Most azonban minden visszatért."

A fejembe vettem, hogy idén szeretnék minél több történelmi romantikus témájú könyvet elolvasni. Tavaly sikerült is pár újabbal bővítenem a gyűjteményem darabjait, így már csak teljesítenem kell a kitűzött célomat. Julie Klassen-től még nem olvastam ez idáig semmit se, de
Hannah (forrás)
valami oknál fogva úgy gondoltam ismerkedésünk megkezdéséhez tökéletes választás lesz A társalkodónő titka. A könyv fülszövege nagyon ígéretesnek hangzott, így reméltem, hogy a választásom jónak fog bizonyulni. Mint már oly sokszor említettem, de gondolom, nem csak én vagyok ilyen, azonnal beindul, a fantáziám miután elolvasok egy fülszöveget, azonnal előttem van egy képzeltbeli kép, hogy mire is számíthatok majd az adott könyv lapjain történő cselekmény során. Itt pedig sikerült egyből jól becsapnom magam, mert a fülszöveg alapján azt vártam, volna, hogy a nagyobb szerephez Marianna Mayfield fog jutni, neki köszönhetően derül majd fény a társalkodónője Hannah titkára. Ám mint kiderült szegény Hanna lesz az akinek helyt kell állnia ebben a szövevényes történetben. Nem csak neki vannak itt titkai kérem szépen, sok mindenkinek van mit takargatnia.


A történet elején megismertem Marianna-t, aki nem a hűség minta példánya, van egy szeretője akivel már régóta viszonyt folytat. A férje Sir John még bizakodik abban, hogy van lehetősége arra, hogy felesége ne kívánjon más férfit, a kettőjük házasságát még valami úton, módon meg lehet menteni. A fejébe veszi, hogy kiszakítja hűtlen aráját a gaz csábító karmaiból, úgy gondolja megoldást nyújthat, erre ha egy elhagyatott helyre költöznek. Marianna nem repes az örömtől, de szerencséjére feltűnik régi társalkodónője Hanna, akit sikerül rávennie arra, hogy utazzon el ő is velük, töltse be a régi állását. Látszik, hogy Hannah nagyon zavart, legszívesebben visszafordulna, nem venne részt ezen az utazáson, de valami mégis ott tartja őt. Már itt gondoltam, hogy sokkal nagyobb horderejű titok tartja őt fogva, ami miatt otthagyta Sir John háztartását. Itt jött egy csavar, egy baleset, amely mindenki
forrás
életében változást idéz elő, Hannah ott találja magát ennek az egésznek a közepében, nagyobb súly nehezedik a vállára, mint eddig gondolta volna.


"Velem marad, amíg így vagy úgy el nem tudjuk rendezni a dolgot?"

Szeretem az ilyen történeteket, amelyek tudnak meglepetést okozni, nem nevezhetőek teljesen kiszámíthatónak. Nagyon tetszett, ahogy az Írónő alakította a szálakat, szegény Hannah-t helyezte a középpontba. Eddig sem volt egyszerű az élete, de most még jobban beleragadt egy nem kívánt helyzetbe. A történet elején fény derül eltűnésének okára, amelyre megoldást nyújt ez az új helyzet, de nem érzi magát tőle jobban. Az események csak bonyolódtak szépen tovább. Hanna kedves nő, akinek sorsa jobbra fordulásáért végig szurkoltam, reméltem, hogy megtalálja majd azt a férfit, aki kimenekíti őt ebből a helyzetből, mellette végre teljesnek érezheti magát. Az Írónő itt újból csavart egyet a történeten, mert két férfi számára is lehetőséget nyújt arra, hogy elnyerjék a lány szívét. Az egyik a múltjának meghatározó része, a másik férfi pedig talán egy új szerelem ígéretét tartogatja a számára. Itt
Sir John (forrás)
felcsillant a szemem, gondoltam biztos elcsattan pár csók, tanúja lehetek jó pár romantikus résznek ennek köszönhetően. Meglepett az Írónő, mert ő nem fektetett erre akkora hangsúlyt, apró finom jelzéseket adott csak, ami egyszerre volt bájos, de néha számomra kevésnek bizonyult, ennél többet vártam volna. Hannah is bajban volt, mert nem tudta kinek is adja a szívét. Nekem meg volt a favoritom, végig egy férfinak drukkoltam, nagyon örültem, amikor bejött a számításom, és Hannah őt választotta végül. 


Amikor azt hittem végre megoldódik az ügy, jött egy újabb fordulat, amely megint jól összekuszálta a dolgokat. Tényleg mesterien szőtte a pókhálóját az Írónő, ezért nem lehetett okom panaszra. Hannah helyzetét nem könnyítette meg, amikor már azt vártam, volna, hogy szegény lány mentesüljön a terhei alól újabbakkal rukkolt elő. Azért valljuk bele előbb utóbb minden titokra fény derül, ezek leleplezése is nagyon izgalmasra sikerült. Összességében elmondhatom róla, hogy más volt, mint amit az olvasásaim során megszoktam, de mégis meg tudta szerettetni velem magát Julie Klassen, jó volt az elgondolás, talán picit több romantikus jelenetet tettem volna bele én, de az biztos, hogy nem ez volt az utolsó könyv amit olvastam tőle.

" És boldogok leszünk együtt?
Őszintén remélem."

Kedvenc jelenetem: Amikor kiderül Hannah titka.
Kedvenc szereplőm: Hannah, Sir John
Kinek ajánlom: Akik szeretik a könnyed romantikát amely sok titokkal van megtűzdelve.
Értékelésem: Nem erre számítottam, de szerintem egy nagyon jó kis történet kerekedett ki belőle. Megérdemli a 4 titkot.
Érdekesség: Az Írónő mesél arról miként is született meg az egyik legmeghatározóbb jelenete a könyvben.  

A szikla szélén by Julie Klassen

Viccesen, azt mondanám, hogy a valós ok, amiért könyveket írok, hogy megindokoljam
forrás
régóta tartó vágyamat, hogy Angliába utazzak. De valójában, a felfedező útjaim gazdagítják a regényeim helyszíneit és sok történelmi részletet ad hozzájuk. Eddig háromszor jutottam el.

Míg a Társalkodónő titkát írtam, ami a Régenskori Angliában játszódik, találnom kellett egy tengerre néző ösvényt veszélyesen közel a szikla széléhez. Kezdetben a kereséshez a Google Earth alkalmazást, régi térképeket és weboldalakat használtam. Végül rábukkantam az ideális helyszínre - egy pari sétányra Észak-Devonban, a Bristol csatorna mentén, közel a Lynton és Lynmouth településekhez. A két ikerfalu az Exmoor-i Nemzeti Park drámai tájainak közepén fészkel – ami Lorna Doone R. D. Blackmore regényének is a színtere.

Az első vázlatomat még az előtt írtam, mielőtt a környéken jártam. Aztán egy régi barátommal odautaztunk. Kanyargós, lélegzetelállítóan keskeny utakon haladtunk, ameddig tudtunk, majd gyalog folytattuk, sétálva az évszázados kocsiúton. A szél az arcunkba fújta a hajunkat, lehúzta a kapucnit a fejünkről, és elnyelte a hangunkat, ahogy a legmegfelelőbb
forrás
helyet kerestük a vízhez való lejutáshoz. Ennek a sziklának a szélén állva, a napfényes kék és szürke vizet szemléltük, a nyitó jelenet megelevenedett a fejemben, mint egy film: hölgytársaság, kocsi baleset, és egy kétségbeesett nő, aki próbálja megmenteni a gyerekét…

Egy korábbi angliai utazás során, a férjem és én meglátogattunk egy lovas kocsi múzeumot Devon-ban. Megtanultam a különbséget a különféle járművek között. Lenyűgöző volt látni közelről ezeket, a gazdag belsőket és elképzelni, ahogy a szereplőim elindulnak az életüket megváltoztató utazásra.

Remélem az olvasók is élvezik ezt az utazást!
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése