2020. 01. 11.

Könyjelző Top 10 - 58. rész

Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :)


10 kedvenc könyv az elmúlt tíz évből – minden évben egy (58)

I: Nagyon érdekes volt visszakeresni melyikek is voltak az aktuális kedvenceim, hogyan változott az ízlésem ezen a téren. 
P: Pont aktuális ez a lista az új évtized elején. :) 

2010.
I: Diana Gabaldon: Az ​idegen Emlékszem amikor kezembe vetett ezt a vastag könyvet :) Picit féltem először tőle, de pár oldal után teljesen magába szippantott. Jamie és Claire szerelme hihetetlen volt számomra, sok izgalomban volt részem, ez mellett volt ami el is borzasztott.   
P: Kresley Cole: Vámpírharc Csak 2008-ban kezdtem kicsit többet olvasni, de a mai mennyiséghez képest itt még nem olvastam sokat, ennyiből nem nehéz kedvencet választani. Viszont ez annyira kedvenc, hogy még a mai napig a legek között van. :)
2011.
I: Stephenie Meyer: A ​burok Nagyon tetszett az Alkonyat után Stephenie ezen oldala is, mert ez sokkal másabb volt, de ebben a közegben jól működött szerintem. Nagyon sokszor újra olvastam Wanda és Ian miatt, sok kedvenc részem volt róluk. 
P: Kresley Cole: Vámpírzóna Ahogy néztem, ebben az évben nem sok jót olvastam. Megpróbálkoztam a Vámpírnaplókkal, ami eléggé elvette a kedvemet, kellett kis idő a visszatéréshez. A HAU sorozat viszont nem okozott csalódást.       
2012.
I: Benina: Megsebzett ​szabadság Beninaval a Bíborhajú kapcsán ismerkedtem meg, de amikor olvastam tőle Flavia és Daval történetét teljesen a rajongója lettem. Nagyon sajnálom, hogy nem folytatta a sorozatot.
P: Richelle Mead: A végső áldozat Ezt az évet a Vámpírakadémia uralta. Nagyon élveztem a sorozatot, de nem meglepő módon az utolsó rész volt a legnagyobb élmény.

2013.
I: J. A. Redmerski: A ​soha határa Camryn és Andrew történetét abban az időben nem tudtam nem szeretni. Igazán tudott hatni az érzelmeimre.  
P: Karen Marie Moning: Új nap virrad Itt kezdtem végre kicsit más műfajok felé is nyitni (bár pont ez a választás nem támasztja alá ezt :D ) és innentől már nagyobb mennyiségben fogyasztottam a könyveket, most már sokkal nehezebb a választás. :D Több regény is kedvenccé vált, de a listát böngészve ezt kellett írnom. Zseniális volt ez a rész (amiről akkor még azt hittem lezáró kötet), igazi érzelmi hullámvasút volt.
2014.
I: John Green: Csillagainkban ​a hiba A filmet láttam először, csak utána olvastam el a könyvet. A filmvásznon is hatással volt rám, de a lapokon még inkább magával ragadott Hazel és Augustus története. Azt kívánom bár sose kellene senkinek se megtapasztalnia ilyen betegséget :(
P: Colleen Hoover: Reménytelen Sok kedvencem ebből az évből származik, nagy nehezen három jelöltre szűkítettem a listát, de nem választhattam mást. Az Angyalárny és a Kihasznált alkalom is, ah… <3 Viszont ez mégiscsak a Reménytelen, a legkedvencebb CoHo regénye.   
2015.
I: Mary E. Pearson: Az ​árulás csókja Lia története mindig is kedves lesz a szívemnek. Szuper karaktereket ismerhetem meg, nem volt kiszámítható a történet. A szerelmi háromszög pedig teljesen megkavart, de élveztem a rejtély megoldását ebben az ügyben.
P: Tiffany Reisz: A szent Ebben az évben fedeztem fel az Eredendő bűnösök sorozatot. Hiába megosztó a történet, szerintem zseniális. A mai napig szurkolok, hátha megjelennek még a hiányzó kötetek.    
2016.
I: Brittainy C. Cherry: Lebegés Nekem szükségem van az ehhez hasonló történetekhez, amely megmutatja, hogy sosem szabad feladni a remény, még a legösszetörtebb szív is képes a gyógyulásra <3
P: Kim Holden: Bright Side Ha már a jövő nemzetségének is megmenteném ezt a könyvet, az olvasás évében kedvencként is ki kell emelnem. :)    
2017.
I: Colleen Hoover: Velünk véget ér Egyik legmeghatározóbb könyvem CoHo-tól, gyönyörű történet, örök kedvenc marad számomra.
P: Sarah J. Maas: Viharok birodalma Imádtam minden részt, de valahogy mégis ez hagyott bennem legmélyebb nyomot. Kétségtelenül az év kedvence.
2018.
I: Lisa Kleypas: Ördöngös ​tavasz Itt a páros miatt került a kedvenceim közé. Nem gondoltam volna, hogy Pandora története ennyire magába szippant majd :)
P: Sarah J. Maas: Köd és harag udvara Itt is mindenképp SJM könyvet írnom. Hiába volt izgalmas az utolsó rész is, határozottan a második kötet a sorozat csúcspontja.  
2019.
I: Leylah Attar: A Serengeti köde Egy igazán érzelmes, gyönyörűen megírt fájdalmas történet, veszteségről, és újrakezdésről. Egyszerűen imádtam.
P: Böszörményi Gyula: Szer’usz világ A korábbi részeket is könnyen ki lehetett volna emelni, de ahogy Márika mesélővé lépett elő, az zseniális volt.     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése