2020. 02. 03.

Könyvjelző TBR Jar Challenge 2020 - Február

Most már szokásunkhoz híven kiválasztottunk 12 közösen és 12-12 külön olvasandó regényt, és a szerencsén múlik, melyik hónapban fogjuk olvasni.
Még csak most kezdődött szinte az év, de már máris egy újabb hónapba léptünk. A januárt sikeresen teljesítettük, még az év eleji hajrá mind a kettőnket tolta előrefelé :) Reméljük a februári húzottjainkkal is hasonló pozitív élményben lesz részünk.

Közös lista: 
I: Szívembe zártam Blanca és Marco történetét :) pont ez miatt vagyok még inkább kíváncsi erre a könyvre. Vajon miként folytatódik kedvenc párosom élete? Remélem jó kis izgalmakban lesz részem.
P: Angelika ezen sorozata sokkal jobban megfogott, mint a másik, ezért nagyon örültem, hogy olvashatok még a Riva nővérekkel. 
Író: R. Kelényi Angelika
Cím: Lánynevelde 1. 
Sorozat: Lánynevelde 1.
Műfaj: történelmi romantikus
Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2019. 
Terjedelem: 360. oldal 
Fülszöveg:   
Szövevényes ​bűntény Róma fényűző poklában…
Öt évvel a Sant'Ambrogio zárdában történtek után…
Schillingfürst hercegnő támogatásával Blanca Riva, azaz új nevén Christina Rivera a húgaival együtt egy lányiskolát hoz létre. A Sorores nevet viselő iskola árvák, meggyalázottak, kitaszítottak menedéke lesz.
Marco Fiore magánnyomozó irodát nyit, és az évek során egyre több sikeres bűnügyet old meg. Egy nap bekopogtat hozzá egy kétségbeesett nő, és a segítségét kéri eltűnt férje ügyében. A szálak egy hírhedt báróhoz és egy úri szajhához vezetnek… Ugyanebben az időben az egyik, Christina által megmentett gyermek apját brutálisan meggyilkolják.
Vajon mi köze az eltűnt férj és a meggyilkolt apa esetének egymáshoz?
Marco és Christina újra együtt nyomoz. Lehetséges, hogy nem csak a két bűntény szálai fonódnak össze?


Indie listája: Eddig még nem olvastam sok olyan könyvet amelyek a háborúk korába repítettek vissza. De amit eddig sikerült megismernem mindegyik hatással volt rám. Szörnyű belegondolni, hogy mennyi fájdalmat szült az értelmetlen hatalomért vívás :(
Író: Eoin Dempsey
Cím: Fehér rózsa
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2019.
Terjedelem: 288 oldal 
Fülszöveg:
A ​második világháború árnyékába két idegen számára a legnagyobb kockázat: megbízni egymásban…
1943 decembere. Hitler hatalomra kerülése előtt a Gerber-család nyári lakja visszhangzott a nevetéstől. Most, hogy mély hótakaró borítja a Fekete-erdőt, a német másként gondolkodó, Franka Gerber egyedül van, és úgy érzi, hogy kilátástalan az élete. A hazájában tomboló a fanatizmus és a brutalitás miatt elvesztette az édesapját valamint az öccsét, így már nincs miért élnie.
Ekkor észrevesz egy eszméletlen pilótát a hóban, aki Luftwaffe-egyenruhát visel, és az ejtőernyője libeg a szélben. Franka nem akarja, hogy a férfi ott haljon meg, így elviszi a családja mindentől távol lévő faházába – annak ellenére, hogy gyűlöli a rezsimet, amit a katona képvisel. De amikor kiderül, hogy nem az, akinek tűnik, Franka versenyfutásba kezd az idővel, hogy felfedje a pilóta valódi személyazonosságát. A gyenge kötelékük nagyon megszilárdul, de roppant veszélyessé is válik. Miközben nyomukban a Gestapo, vajon megbízhatnak-e egymásban annyira, hogy erőiket egyesítve végrehajtsanak egy küldetést – ami pedig nem csak a háború kimenetelét, de az életüket is örökre megváltoztatja?

Perpetua listája: Nem gondoltam volna, hogy plusz ösztönzés kell ennek a könyvnek az elolvasásához, mégis kicsit halogattam. Viszont tényleg nem értem magam, mert Layla-ra már sok rész óta kíváncsi voltam. :D
Író: J. R. Ward
Cím: A Kiválasztott 
Sorozat: Fekete Tőr Testvériség 16.   
Műfaj: paranormális romantikus
Kiadó: Alexandra
Kiadás éve: 2019. 
Terjedelem: 622 oldal 
Fülszöveg: 
A ​Fekete Tőr Testvériség nagyszabású győzelmet aratott az Alantasok Társasága fölött, ám az életmódjukat továbbra is veszély fenyegeti. Egy ősi ellenség érkezik Caldwellbe, és ahogy egyre több titokra derül fény, hirtelen már semmi sem az, aminek látszik… A testvériség mindennapjai most is ugyanolyan zavarosak, mint korábban.
A meggyötört lelkű Xcor, a testvériség rivális bandájának tagja a testvérek fogságába esik, és mivel fenyegetést látnak benne, brutális kihallgatás és gyötrelmes kínhalál vár rá. A férfit egész életében kegyetlenség és erőszak vette körül, így egy igazi harcoshoz méltóan elfogadja végzetét. Egyetlen dolog miatt érez megbánást csupán: hogy elveszíti a csodálatos nőt, aki igazán soha nem volt az övé.
Layla, a Kiválasztott az egyetlen, aki tudja, kicsoda Xcor valójában. De ha felfedné a férfi sötét múltját és elárulná, milyen örökség birtokosa, azzal veszélybe sodorna mindent, még gyermekei életét is. A szerelem és a hűség között őrlődve Layla egyre biztosabb abban, hogy szembe kell szegülnie családjával, hogy megmenthesse az egyetlen férfit, akit valaha képes lenne szeretni. De ha a testvériség lehetőséget is ad Xcornak, hogy bebizonyítsa igazát, kettejük szerelmének át kell hidalnia a világaik közötti ellentéteket – máskülönben újabb háborúkat és tragédiákat szabadítanak a földre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése