2020. 02. 19.

Penelope Bloom: His ​Banana – Bekapnám (Bekapnám 1.)

Író: Penelope Bloom 
Cím: His Banana - Bekapnám
Sorozat: 
Bekapnám 1. 

Kiadó: Maxim 
Kiadás éve: 2019.
Terjedelem: 222
oldal

Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Az ​új főnököm szereti a szabályokat, és van egy, amit senki sem mer megszegni…
Senki sem érhet a banánjához.
Komolyan.
De én persze megérintettem.
Ha jobban bele akarunk menni, valójában a számba is vettem.
Megrágtam… és még le is nyeltem.
Tudom… Rossz, rossz lány vagyok.
Ezután vettem észre őt, és akár elhiszitek, akár nem, nem úgy lehet a legjobb első benyomást kelteni, ha épp a pasi banánjától fuldokolsz.
Egy kicsit visszamegyek az időben. Mielőtt még megérintettem egy billiomos banánját, végre megkaptam az első igazi kiküldetésemet üzleti riporterként. Ez nem a megszokott, béna munka volt, mint interjút készíteni egy kukással a kedvenc útvonaláról, vagy cikket írni arról, hogy milyen nagy dolog összeszedni a kutyaszart a kertekből.
Nem bizony. Az ilyenekből épp elég is volt.
Ez volt a nagy kitörési lehetőségem, hogy bebizonyítsam, több vagyok, mint egy két lábon járó katasztrófa. Be kellett épülnöm a Galleon Enterprise-ba, hogy bebizonyítsam a korrupciós gyanút.
Jöhet a James Bond-zene.
Csak annyit kellett tennem, hogy felvetetem magam gyakornoknak, és simán lenyomom az interjút Bruce Chambersonnal.
De fel kellett volna készülnöm rá, hogy a pasi úgy néz ki, mint akit direkt a női vágyak megtestesítésére faragtak. Viszont így is muszáj volt összehoznom. Semmi baki, semmi bénázás, semmi apró baleset. Csak kevesebb, mint egy óráig kellett összeszedettnek lennem.
Vissza a jelenbe, a konferenciaterembe, a banánjával a számban. A banánjával, amin még a neve is rajta volt nagy, fekete betűkkel. Pár perccel, miután ezt észrevettem, bejött, és rajtakapott. Pár perccel ezután már fel is vett.
Tudom… Nekem sem tűnt túl jó jelnek.


"Szerintem még soha nem láttam Bruce-t olyan komolynak, mint amikor a banán jellemzőit sorolta. Legalább 25 centi hosszú. Kemény. Semmi ütődés. Semmi zöld. Még a kezemet is össze kellett tennem, hogy le tudjam mérni a hosszt, és biztos legyek benne, hogy elég nagy, de nem túl nagy. Inkább olyan volt, mintha azt mondta volna el, hogy hogyan hatástalanítsak egy bombát egy óvoda alagsorában."

Néha egy komolyabb témájú könyv után szeretek elővenni egy sokkal könnyedebb hangvételűt. Így esett a választásom erre a csuda banános könyvre. Gondoltam, hogy egy pár órára majd elszórakoztat, kikapcsol, mosolyt csal az arcomra. Már a fülszövegnek sikerült elérnie ezt a hatást, ahogy Natasha ecseteli miként is került az a bizonyos banán a
Natasha (forrás)
szájába, milyen eseményekhez vezetett ez a baklövéses evés, tudtam, hogy jól fogok szórakozni. Tényleg azt nyújtja, amire gondoltam, sőt szerintem olvastam már ennél sokkal pikánsabb regényt, szóval a legnagyobb hangsúlyt nem az elpirulós szex jelenetek kapták, sokkal inkább a humor viszi itt a prímet. Ez nagyon tetszett az Írónő stílusában, hogy nem félt elővenni azt a humorzsákot, minden fajtájából cseppentett bele egy jó adagot. Azért az erotikus gondolatokról sem kell lemondani, szerintem pont kellő mennyiségben tartalmazta azt.

Kaptunk egy olyan hősnőt, aki szinte mágnesként vonzza a bajt, mindig sikerül szerencsétlenkednie vagy pedig elkésnie. Férfi példányunk pedig egy igazi rendmániás, aki nem tűri a káoszt az életében. Két teljesen ellentétes ember talál itt egymásra, amit igazán egyedi módon is tesznek meg. A fülszöveg elmeséli a lényeget. Natasha-nak be kell épülnie Bruce cégéhez, mint gyakornok. A célja, hogy kiderítse, milyen korrupt ügyek vannak a cégnél. Már itt bebizonyítja Natasha, hogy a szerencsétlenség olykor átcsap mázliba. Egy óriási hibát vét, kedves nagyfőnök monogramozott banánját sikeresen megeszi, ezzel teljes mértékben magára haragítja a mániákus Bruce-t, akinél a tízórai banán szent és sérthetetlen. Ennek köszönhetően kapja meg a gyakornoki állás hősnőnk, hogy Bruce bosszút állhasson rajta. Párosunk összecsap, sok vicces helyzetnek köszönhetően a kapcsolatuk kezd átalakulni.
forrás
Bruce egyszer már megégette magát, így még nehezebben enged közel magához akárkit is, de a gyakornokának sikerül őt kirángatnia a karót nyeltségéből, ezzel nem csak a banánjához, de a szívéhez is kezd közel kerülni. Pont ez adja majd a konfliktust kettőjük között, a titok, amelyet Natasha őriz, a sebzett szív, amely újra csalódást szimatol.


"És mióta eszel mást tökéletesen sárga banánokon kívül? Az az előbb inkább nézett ki uborkának.
– Mióta megérkezett a gyakornok a pokolból."

Egy kedves humoros történet, amely engem tényleg kikapcsolt, megnevetett. Tetszett, ahogy párosunk találkozik, igazán meghatározó jelenet volt számomra, utána se kellett lemondanom a banán nyújtotta örömökről, mert szegény Nat-nak meg kellett tanulni milyen is az a tökéltes banán, amelyet hajlandó megenni eme könyv alfa hímje. Az ellentétek általában vonzzák egymást szokták mondani, ez erre a párosra teljes mértékben igaz. Kedveltem Nat karakterét, mert egy kedves lány, sokan vannak olyanok, mint ő, akik
Bruce (forrás)
mindig elkésnek valahonnan, a baj a második keresztnevük, de ezek ellenére kedves, jószívű emberek, akiket nagyon lehet szeretni. Kellett ez a lány Bruce életébe, mert az ő szétszórtsága ellensúlyozta Bruce állandó szabálykövetését. Bruce is egy rendes fickó a maga rigolyáival együtt bebizonyítja, hogy tud ő több is lenni, mint egy morcos főnök. A szócsatáik pedig hab volt, azon a bizonyos banán splitnek a tetején. A konfliktus kiszámítható volt, de ismét jól megoldást talált arra az Írónő miként oldja meg ezt a helyzetet párosunk között. 


Ezt a könyvet az Írónő az olvasói szórakoztatására írta én úgy gondolom, ezt a célt teljes mértékben sikerült elérnie. Nem kell semmi eget verő dologra gondolni, megbélyegeznie sem kell, csak olvasni. ;) A folytatásban pedig Bruce ikertestvéréjé lesz a főszerep, aki teljes mértékben ellentéte a bátyjának. Nagyon kíváncsi vagyok, miként talál párra az ügyeletes szépfiú.  

"Az átkozott nőszemély képes volt rá, hogy egyszerre kiakasszon és érdekeljen."

Kedvenc jelenetem: Amikor Natasha beveti a Banán Split-et. 
Kedvenc szereplőm: Bruce, Natasha
Kinek ajánlom: Azoknak akik egy könnyed kis történetre vágynak. 
Értékelésem: Pont annyit nyújtott amennyit vártam tőle, kikapcsolódásnak tökéletesen megfelelt, így most tőlem 4 banánt kap.
Érdekesség: Bruce nem tud ellen állni a Banán Splitnek, ez kiderült a történet során. Én pedig kerestem is hozzá egy receptet, mert szívesen megkóstolnám :D


Hozzávalók:
-1 db banán
-1 gombóc vaníliafagyi
-1 gombóc eperfagyi
-1 gombóc csokifagyi
-tejszínhab
-csokoládészósz
-koktélcseresznye
-pár csepp rum

 Elkészítés 
A banánt hosszában kettévágjuk, majd egy hosszúkás tányérba helyezzük. A két fél közé jön a három gombóc fagylalt, meglocsolva egy kis rummal. A tetejét tejszínhabbal és csokiöntettel édesítjük, koktélcseresznyével és színes cukorkákkal díszíthetjük.

forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése