2020. 02. 12.

Netflix Book Tag


A Netflix igaz már régebb óta elérhető hazánkban is, de talán a tavalyi év volt a nagy áttörés és még több emberhez ért el, és egyre többen keresik. Nem is lehet jobb témánk az új book tag bejegyzéshez.


Legutóbb nézett: Az utolsó könyv, amit befejeztél
I: Eoin Dempsey: Fehér rózsa Valamiért mostanában egyre több világháborús történettel kezdek szemezni, a Fehér rózsa megjelenését is nagyon vártam. Minden egyes ehhez hasonló történet elolvasása után hálát adok az égnek, hogy nem abban az időben éltem.
P: J. R. Ward: A kiválasztott Nem ugrottam neki azonnal, de már nagyon vártam, hogy újra a testvérek között lehessek, és Leyla már nagyon megérdemelte, hogy meglelje saját boldogságát. 

Tuti választás: Olyan könyv, amit egy korábban olvasott könyved alapján ajánlottak neked 
I: Sarah J. Maas: Throne ​of Glass – Üvegtrón Perpetua ajánlotta nekem a sorozatot, mert úgy gondolta tetszene nekem. Milyen jól gondolta :) 
P: Leylah Attar: A Serengeti köde Imádom az ilyen szomorú, szerelmes történeteket, biztos voltam benne, hogy imádni fogom.

Legutóbb hozzáadott: Az utolsó könyv, amit vettél 
I: Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábítása A kedvenc részem a Bridgerton sorozatból, nagyon örültem, amikor rá akadtam, mert szinte a beszerezhetetlen kategóriába esik. 
P: J. R. Ward: A tolvaj Lehet pont ez motivált, hogy végre elolvassam az ez előtti részt.

Népszerű a Netflix-en: Könyvek, amiket mindenki ismer (2 olyan, amit olvastál és 2, amit még nem vagy nem is érdekel)
I: Vi Keeland: Csak szex Az Írónő igazán nagy népszerűségnek örvend, ezzel egyet is tudok érteni, mert a maga műfajában jó kis történetet ismerhettem meg általa.
Lisa Kleypas: Apja lánya Annyira vártam már ennek a résznek az itthoni megjelenését, megértem, amiért ilyen sokan szeretik az Írónő munkásságát.
Cassandra Clare: Éjsötét Királynő Nagy tábora van az Árnyvadász univerzumának, valamiért én még eddig nem éreztem késztetést arra, hogy beletekintsek.
Kresley Cole: Égsötét Egy újabb Írónő, akit nagyon sokan szeretnek, de én úgy gondolom nem fogok tőle mostanában olvasni.
P: Mariana Zapata: Szívvel a falnak Úgy látom igen népszerű ez a new adult történet, és olvasás után én is teljesen értem, hogy miért. 
Sarah J. Maas: Fagy és csillagfény udvara Nagyon sokan várták már, hogy ha csak egy rövid időre is, de újra Feyre és Rhysand világába csöppenjenek, így nem meglepő, hogy ennyien olvastuk ezt a novellát.
Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság Az adaptációt imádom, mégis úgy érzem, hogy a könyveket nem fogom elkezdeni. Eddigi informálódásaim alapján a nyelvezetével nem boldogulnék, a sokkal pörgősebb regényeket szeretem.
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó Az érkezi film miatt kap most nagy figyelmet, de valamiért eddig se éreztem vágyat az olvasásra, és szerintem nem is fog rá sor kerülni. 

Komédia: Egy vicces könyv
I: Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám Az Írónő nagyon ért ahhoz, hogy a humorral fűszerezze meg a történeteit, sokat nevettem ennek a banánnak az elfogyasztása során. 
P: Jennifer L. Armentrout: A legsötétebb csillag Rajta van a humoros címke, de azért ez nem egy tipikus vicces könyv, még ha tényleg sok megmosolyogtató szócsata volt benne.

Dráma: Egy dráma király/királynő szereplő
I: Borbás Edina: A ​szeráj - Vera Ő az egyik varrónő a történetben, elég sokszor sikerült az idegeimen táncolnia.
P: Colleen Hoover: November 9 – Benton James Kessler Ez a pasi borzolta a kedélyeket az egész könyvben, és a végére hagyta a nagy csattanót.

Animált: Egy rajzolt könyvborító 
I: Sarah J. Maas: Felperzselt királyság Az én fejemben nem így néz ki Aelin, de azért mindig megcsodáltam milyen jó borítókat készítettek a sorozathoz.
P: On Sai: Álruhában Nagyon tetszik a borítóra került minta, alig várom, hogy lássam, a következő kötetre milyen szépség kerül. Meg hát már a következő kötete is. :D 

Újranézés: Olyan könyv vagy sorozat, amit újra akarsz olvasni
I: Lisa Kleypas: Hathawayek Amikor újra kiadják nálunk a sorozat összes részét, biztos, hogy újra el fogom olvasni mindegyik részt.
P: Sarah J. Maas: Felperzselt királyság Ha nem is mostanában lesz, de előbb utóbb biztos újra fogom olvasni az egész sorozatot, az egyik kedvencem. 

Dokumentumfilm: Ismeretközlő irodalom, nem fikció, amit mindenkinek ajánlanál
I: Még nem volt szerencsém ilyet olvasni :D 
P: Amúgy is gyanús volt, de bebizonyosodott, hogy ilyet még nem olvastam. :D

Akció és kaland: Egy akció dús könyv
I: Sarah J. Maas: Felperzselt királyság Ismét több szálon futott a cselekmény, lerágtam mind a tíz körmömet, annyira izgultam, hogy kivel éppen mi is történik.
P: Holly Black: A gonosz király Fordulatokból, eseményekből itt se volt hiány, sokszor csak kapkodtam jobbra balra a fejem.

Új megjelenés: Egy éppen megjelent vagy hamarosan érkező könyv, amit már alig vársz, hogy olvasd
I: Lucinda Riley: Napnővér Igaz még picit odébb van, de nagyon várom, hogy megismerhessem Electra történetét. 
P: Vi Keeland: A vetélytárs Még bennem ég a Vi Keeland láz, ezért nagyon várom az újabb és újabb megjelenő regényeit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése