2020. 04. 03.

Könyvjelző TBR Jar Challenge 2020 - Április

Most már szokásunkhoz híven kiválasztottunk 12 közösen és 12-12 külön olvasandó regényt, és a szerencsén múlik, melyik hónapban fogjuk olvasni.

Elérkezett egy újabb hónap, így ismét elővettük a kis üvegcsénket a húzáshoz. Nagyon szomorúak vagyunk a kialakult helyzet miatt, de talán most még inkább szükségünk van az olvasás erejére, hogy a vészterhes idők elől elmenekülhessünk, egy boldogabb világba érezhessük magunkat. Ismét jó kis könyveket kaptunk, amelyek egy része már régebb óta vár arra, hogy elolvassuk őket.

Közös lista: 
I: Sarah MacLean előző sorozata teljesen magával ragadt. Mindent megtaláltam benne, amit egy történelmi romantikus könyvtől várok. Nagyon kíváncsi vagyok, vajon milyen lesz visszatérni, és megismerni Penelope-t hősnőként.
P: Igaz 2010-ben kezdtem az első történelmi romantikus sorozatomat, de hosszabb kihagyás után a Csábítás kilenc szabálya volt az, ami ráébresztett, mennyire jó ez a műfaj. Nagyon örültem, hogy újabb regényt olvashatunk magyarul az írónőtől. 
Író: Sarah MacLean
Cím: Hozományvadászok kíméljenek

Sorozat: A szerencsejáték szabályai 1.

Műfaj: történelmi romantikus
Kiadó: KMK 
Kiadás éve: 2019. 
Terjedelem: 480. oldal 
Fülszöveg:   
Egy hozományvadász bármire hajlandó, ha el akar érni valamit…
Tíz éve már, hogy Bourne márki a rangján kívül mindenét elveszítette. A rideg és könyörtelen férfi időközben London legelőkelőbb szerencsejáték-barlangjának társtulajdonosa lett, és bármire hajlandó, hogy visszaszerezze örökségét – még arra is, hogy feleségül vegye a feddhetetlen és karót nyelt Lady Penelope Marburyt.
A lady azonban felbontott jegyessége és az alkalmatlan kérőkben bővelkedő, hosszú évek után nem elégszik meg egy unalmas, kényelmes házassággal. Még szerencse, hogy újdonsült férje, a londoni alvilág hercege dúskál a hölgy számára eddig ismeretlen élvezetekben.
Bourne márki azonban megfogadja, hogy távol tartja feleségét a szerencsejáték bűnös világától – ami nehéz feladatnak bizonyul, ugyanis a lady pontosan tisztában van a saját vágyaival, amelyekért bármit hajlandó feláldozni… akár a szívét is.


Indie listája: Egyik kedvenc sorozatom, hihetetlen, hogy pont a befejező részt még mindig nem olvastam el. Most végre megtudom, milyen véget ér Flóra és Mariani kapcsolata.

Író: R. Kelényi Angelika
Cím: A párizsi nő
Sorozat: Az ártatlan 3.
Kiadó: Álomgyár kiadó
Kiadás éve: 2018
Terjedelem: 412 oldal 
Fülszöveg:
Nincs veszélyesebb egy féltékeny asszonyál…
1610 áprilisában Fabricius Flóra és szerelme, a jóképű, de cseppet sem makulátlan múltú Lorenzo Mariani Párizsba érkezik.
Nem jószántukból utaznak, a biztos halál elől menekülnek a francia fővárosba.
Egy gyönyörű, nagyvilági hölgy segíti őket, akinek gyökerei a velencei Mariani házhoz kötődnek.
Flóra hamarosan megismeri a féltékenység, és az asszonyi cselszövés legmélyebb bugyrait.
Gyilkosság, vágy és gyűlölet kíséri minden léptét, és rájön, hogy még a Tuileriák palotájában sincs biztonságban.

R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas írónő 17. század elején játszódó regénye kalandos, izgalmas, és vérfagyasztó történetet mesél el, mely szokás szerint nem nélkülözi a romantikát, a cselszövést és a korhű történelmi hátteret sem.

Perpetua listája: Nagyon élveztem, hogy az arab világba kalauzolt az első rész, de most már folytatni kellene a sorozatot, hogy megtudjam mit tartogat még a számomra. 
Író: Alwyn Hamilton
Cím: A szultán foglya
Sorozat: A sivatag lázadója 2. 

Műfaj: high fantasy 
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2018. 
Terjedelem: 448 oldal 
Fülszöveg: 
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Hatalom. Szerelem. Árulás.
Amani, a Kékszemű Bandita több mint egy éve harcol a Lázadó Herceg mellett, és már az egész világon félik a nevét. Amikor egy váratlan támadás során elrabolják, erejétől megfosztva és szerelmétől elszakítva a szultán palotájában köt ki – ez pedig olyan hely, ahol minden sarok mögött veszély leselkedik. Intrika, gyanú és félelem érezhető a falak között, de Amani igazi sivatagi lányként hamar rálel a túlélés titkaira. Dacolva minden veszéllyel kémkedni kezd a lázadóknak, ám ahogyan egyre több időt tölt magával a szultánnal, ráadásul a múltja különös alakokban bukkan fel előtte, szívében kétségek merülnek fel, hogy vajon a jó oldalon áll-e. De ez itt még közel sem a vég, hiszen, mint tudjuk: „Az új hajnal új sivatagra köszönt.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése