2020. 02. 26.

Sorozatismertető - Az Alvilág urai 4. rész


Számos sorozat közül lehet válogatni, amik nem csak pár résszel büszkélkedhetnek. Ezekből szemezgetnénk új rovatunkban, és részletesebben bemutatnánk őket. :)

Az előző rész itt elérhető: 1 | 2 | 3

Feltett szándékom, hogy népszerűsítem a paranormális romantikusokat, ezért a rovat újabb sorozata is ebből a műfajból kerül ki. Halovány reménysugárként a Libri felkarolta a kiadást, de úgy néz ki ez is zsákutcának bizonyult. :( Azért pár újabb részt a polcunkon tudhatunk. :)


7, The Darkest Secret– Éjsötét titkok (2011/2018)
Hiába egyre szerte ágazóbb a történet, nem lehet megfeledkezni a vadászokról. Továbbra is fő szándékuk a Lordok elpusztítása és Haidee az egyik leginkább motivált közöttük. Ebben a részben egy igen érdekes múltbeli esemény kerül más megvilágításra.
Amun/Titkok – Sötét barna hajú sötét szemű és bőrű Lord. Démonának igen hasznos és egyben fájdalmas adottsága van, érzékeli a körülötte élők titkait, és mások gondolatait is hallja. Ahogy megszólal mások is hallják ezeket a titkokat, ezért mindig hallgat. Tetoválása a jobb lábikráján látható.
Haidee ’Baki’ Alexander – Vállig érő szőke haja van rózsaszín csíkokkal és szürkés zöld szeme.  Halhatatlan vadász, halála után újra és újra reinkarnálódik és hordozza korábbi életeinek az emlékét. Fontos szerepet játszott a Lordok múltjában.

8, The Darkest Surrender– Éjsötét játszmák (2011/2018)
A történet szempontjából egy kisebb mellékvágányra hajtunk most, mert a fő cselekmény a kétszáz évente megrendezésre kerülő hárpijátékok körül zajlik.
Strider/Vereség – Igazi csábító szőke hajával és kék szemével. Démonának köszönhetően, ha vereséget szenved, szörnyű kínókat kell átélnie, amennyire lehet kerüli a kihívásokat, de ha már megtörtént, fűti a versenyszellem és az hat a győzelemért. Érdekesség, hogy a Red Hots fahéjas drazsé a kedvenc édekessége. Tetoválása a csípője bal oldalán található.
Kaia Skyhawk a ’Csalódás’ – Nevéből is látszódik, hogy családja számára nagy csalódás a lány, nem szolgált rá a hárpia névre. Éppen ezért egész életét annak szentelte, hogy a legjobb harcos váljon belőle, aki kiérdemli anyja elismerését. Bianka ikertestvére, Gwen nővére. Hosszú vörös haja, és borostyán szürke szeme van. 

9, The Darkest Seduction (2012)
Innentől a magyarul nem megjelent részek következnek és hatalmas bánatomra nagyon úgy néz ki, hogy nem is lesz ennél több. :(  Viszont egy régóta húzódó ügy végére kerül pont. Paris és Sienna már a második részben találkoztak. A lányt csalinak használták a vadászok, de meghalt a küldetés során a férfi karjaiben. Paris azóta is próbálja újra feltámasztani szerelmét.  
Paris/Paráznaság– Minden adottsága megvan, hogy a Paráznaság Démonát őrizze, halvány bőre, élénk kék szeme és sötét haja van, ő a legjóképűbb a Lordok között. A szex erősíti, és ha nem jut hozzá hosszabb ideig, egyre gyengül, viszont nem lehet kétszer ugyanazzal a nővel. Tetoválása derekán található.
Sienna Blackstone – Nagy mogyoróbarna szeme van, szeplős bőre és hullámos barna haja. Ekkorra már nem nagy meglepetés, hogy halála után Kronosz szolgálatába került, és - csak azért merem leírni, mert már a fülszövegből is kiderül - Aeron után ő lett Harag démonának őrzője.

9.25, Wicked Nights (2012)
Ez a rész amellett, hogy folytatja az Alvilág urai sorozatot egy spin-off trilógia, az Angel of the Dark első kötete is. Többször találkozhattunk már az angyalokkal Olivia felbukkanása óta, és azok a harcosok is kapnak saját történetet. Elsőként Zachariel, aki Amun könyvében játszott fontos szerepet.
Zachariel – A legerősebb mennyei sereg vezetője, jégszívű, kegyetlen és veszélyes. Semmi sem tántoríthatja el küldetése teljesítésétől.
Annabelle Miller – 18 éves korában megtámadta egy démon, majd megölte szüleit. Nem hitték el neki, hogy egy szörny végzett velük, ezért őrültnek bélyegezték, és négy évet töltött egy nevelőintézetben egy olyan bűncselekményért, amit nem is ő követett el. Félig amerikai és félig japán.

9.5, Beauty Awakened (2013)
Az Angel of the Dark trilógia következő kötete, ahol egy újabb harcost ismerhetünk meg. Nem kapcsolódik sorosan a sorozathoz, de fel-fel bukkan itt is egy már ismert szereplő. Koldo egy nap a kórháznál meglátja a démont, aki mérgezi a lányokat, halálfélelmükből táplálkozik és onnantól összefonódik sorsuk.
Koldo – Sebesült, erős harcos, akinek legendás az önuralma. A bosszú élteti, hogy megtalálja azt az angyalt, aki megfosztotta szárnyaitól – aki a saját szadista anyja, azonban ha eluralkodik a gyűlölet, nem maradhat a menyekben.
Nicola Lane – Beteg szívvel született ő és az ikertestvére Laila is, mégis meglepő küzdőszellemmel bír. Ő lehet a kulcs Koldo bosszújához.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése