2020. 05. 12.

Harry Potter varázsigék Book Tag


Merüljünk el sokak kedvencében a Harry Potter világában, és nézzünk meg egy book tag-ot hozzá kapcsolódóan. :)

Accio – Begyűjtő bűbáj: Egy könyv, ami már bárcsak a kezedben lenne 
I: Lisa Kleypas: Chasing ​Cassandra Nagyon várom már a hazai megjelenést. Ez a sorozat a szívemhez nőt :) annyira kíváncsi vagyok miként találja meg a saját "hercegét". Azt már tudjuk kivel fogja összehozni az Írónő, égek a vágytól, hogy megismerjem a történetüket. 

P: Kresley Cole: A tél halottai Eddig is nagyon vártam, hogy megjelenjen, de most már nagyon szurkolok, hogy idén megjelenjen. Annyira szeretem az írónő könyveit, és úgy szeretnék már újra belemerülni az egyik általa kreált világba. 

Aguamenti – Vízbűbáj: Egy könyv, ami megsiratott 

I: Jessica Koch: Közel ​a horizonthoz Nagy hatással volt az érzelmeimre ez a könyv. Az igaz történet alapján íródott történetek mindig sokkal jobban magukba tudnak szippantani. Danny-ért pedig vérzett a szívem, annyira sajnálom, hogy ennyi fájdalmat kellett átélnie. Megkönnyeztem rendesen a végét. 

P: Sarah J. Maas: Felperzselt királyság Persze nem ez az egyetlen, de ő a legutóbbi. Még számos ponthoz tudnám ezt a csodás művet írni, viszont ide választottam végül. Készültem arra, hogy lesznek itt fájdalmas veszteségek, mégis képes volt meglepni az írónő. 

Alohomora – Nyitóvarázs: Egy sorozatindító kötet, ami beszippantott 

I: Julia Quinn: A ​herceg és én Hihetetlen, hogy én még csak tavaly ismerkedtem meg ezzel a sorozattal. Egyből beszippantott, addig nem is eresztett amíg el nem olvastam az összes részt. Szinte egymás után faltam fel őket.  

P: Tomi Adeyemi: Vér és csont gyermekei Annyira szuper volt, mágia, erős hősnő, sok-sok rejtély, alig várom a folytatást. Ritka, amikor ennyire jól indul egy sorozat. 

Anapneo – Légúttisztító varázslat: Egy alkotó, akinek könyvei mindig kirángatnak a válságból

I: Julia Quinn Amikor kicsit bánatosnak érzem magam mostanában csak is Julia az akitől azonnal le emelek egy könyvet a polcomról. Ahogy bele lendülök az olvasásba, már is pajkos mosollyal az arcomon követem az eseményeket.  

P: Colleen Hoover Közte és Kresley Cole között vacilláltam, mindketten ide illenek, de Cole-t már írtam máshova, ezért választottam a romantikus gyöngyszemeket alkotó Colleen-t. 

Arresto Momentum – Megállító bűbáj: Egy könyv, aminek hatására mindent félretettél, amíg be nem fejezted

I: Julia Quinn: Sir ​Richard Kenworthy titkai Még azután se tudtam letenni miután lefeküdtem aludni. Annyira kíváncsi voltam a végére, hogy muszáj volt még az nap éjjel befejeznem. 

P: Tiffany Reisz: A kastély Nagyon ki voltam már éhezve egy szuper Eredendő bűnösök regényre. Igaz nem ezt a részt vártam, de letenni se tudtam, úgy beszippantott Kingsley története. 

Avada Kedavra – Gyilkos átok: Egy gyilkos könyv 

I: Abbi Glines: A ​jövőm Ez a sorozat volt a "halálom". Egyszerűen nem nekem íródott.  

P: Nalini Singh: Archangel’s Viper Rossz értelemben véve esett erre a választásom. Nagyon szeretem az Angyali vadász sorozatot, és eddig azok a részek voltak a legkiemelkedőbbek, ahol elszakadunk a főszereplő párostól, de Méreg hatalmas csalódás volt. 

Confundo – Konfúziós bűbáj: Egy könyv, amit zavarba ejtőnek találtál 

I: Jessica Koch: Közel ​a horizonthoz Több tabu témával is szolgál a könyv, hihetetlen volt amit szegény Danny-nek át kellett élnie. Nagy sokkolt amikor kiderült a titka. 

P: Bryn Greenwood: Minden csúf és csodálatos dolog Kemény témát boncolgat a könyv és picit furcsa, hogy egy ilyen történet tetszik, a tálalása mégis olyan volt, hogy szinte együtt tudsz érezni a szereplőkkel. Vérbeli rázós regény. 

Crucio – Kínzó átok: Egy könyv, amit fájdalmas volt olvasni 

I: Szvetlana Alekszijevics: Csernobili ​ima A történelem egyik megrázó eseménye :( Fájt a szívem az ott élő emberekért, amit neki át kellett élniük arra nincsenek szavak. 
P: Tahereh Mafi: Ne félts Hatalmas csalódás volt, hiszen remekül kezdődött a sorozat. Olyan volt, mintha elvesztette volna az erejét, kifordultak önmagukból a szereplők. Áh, szörnyű. 
Diffindo – Metszőbűbáj: Egy könyv, amit bárcsak el tudnál különíteni a sorozattól 
I: Tahereh Mafi: Ne ​érints Az első rész tetszett, de sajnos a második már nem tudta számomra ugyan azt nyújtani. Azóta nem is kaptam kedvet a további részek megismeréséhez. 
P: Erin Watt: Papír hercegnő Egyszerűen imádtam ezt a részt, utána viszont folyamatosan esett a színvonal. Utólag belegondolva nem lett volna rossz még pár fejezetet hozzácsapni és úgy lezárni a történetet és akkor nincs a plusz szenvedés. 
Engorgio – Növesztő bűbáj:  Egy     könyv vagy egy sorozat, ami bárcsak sose érne véget 
I: Böszörményi Gyula: Ambrózy báró esetei Mili és az ő morc Bárójának történetei nagyon a szívemhez nőttek. Remélem Gyula úrnak még jó pár részre való bűntény lapul a fejében :) 

P: Kresley Cole: Halhatatlanok Alkonyat Után Ismét Cole kerül elő, de imádom ezt a világot, és amilyen szerteágazó rengeteg történet rejtőzne még benne. 

Expecto Patronum – Patrónus bűbáj: Egy könyv, ami mintha te magad lennél 

I: Lucinda Riley: Árnyéknővér Csillag és köztem nagyon sok hasonlóságot véltem felfedezni. Ő is az a csendes megfigyelő típus akárcsak én.  

P: Naomi Novik: Ezüstfonás Nehéz olyat találni, ami tényleg egy az egyben én lennék, de rá esett a választásom. Olvasás közben még kicsit idegenkedtem Mirjem-től, de utólag rájöttem, hogy elég sok közös vonásunk van, nagyon is tudok vele azonosulni. 

Expelliarmus – Lefegyverző bűbáj: Egy könyv, ami meglepett

I: Penelope Bloom: Bekapnám Olvastam én már ennél sokkal erotikusabb könyvet. A címe, és a fülszöveg kicsit becsapott, de ezek ellenére is örülök, hogy elolvastam, mert nagyon sokat nevettem rajta. 

P: On Sai: Vágymágusok Egy nem túl sikeres kitérő miatt kicsit féltem ettől a könyvtől, de lefegyverző volt. Az írónő ismét bebizonyította, milyen szuper történetet tud alkotni.

Flagrate – Írás varázslat: Egy könyv, amit érdekesnek találtál, de legszívesebben átírnád 
I: Elle Kennedy: A hajsza Annyira örültem, hogy nem kell lemondanom a hokis fiúkról :) ám valamiért ez a rész nem nyerte el a tetszésemet. Nekem túl sok volt Summer-ből. 
P: Cassandra Clare: Éjsötét királynő Sok érdekes eseményt zsúfolt a lezárásba Cassie, de valahogy mégse lett az igazi. Maradtak kiaknázatlan lehetőségek, és főleg Julian és Emma kapcsolatát szeretném máshogy alakítani. 
Flipendo Toló bűbáj – Egy könyv, amit taszít 
I: E. L. James: Grey Nem mondanám rá azt, hogy taszít, csak egyszerűen nem érzek rá késztetést, hogy Christian Grey szemén keresztül is megismerjem a történetet.  
P: E. L. James: A szürke ötven árnyalata Sokszor mondtam már, hogy nem vagyok hajlandó elolvasni, és még csak kézbe se venni ezt a könyvet. 
Finite Incantatem – Ellen-bűbáj: A legjobb sorozatlezárás 
I: Julia Quinn: És ​boldogan éltek Sokszor van úgy, hogy nem tudok könnyen elengedni egyes szereplőket akiket megkedveltem az olvasás során. Nagyon boldoggá tett az Írónő ezzel a plusz résszel, amely betekintést enged kedvenceim további életébe egy kicsit. 
P: Mary E. Pearson: Az árulás szépsége A Felperzselt királyság is tökéletesen ideillik, de nem akartam még egyszer írni. Egy régebbire esett így a választásom, ami szintén igazán tökéletes volt.
Imperio – Hipnotizáló-átok: Egy könyv, amit az iskolában kellett olvasnod 
I: Mikszáth Kálmán: Szent ​Péter esernyője Hirtelen most ez jutott az eszembe. Arra emlékszem, hogy tetszett, de leginkább a filmre tudok inkább vissza emlékezni.  

P: Balzac: Goriot apó Általános iskolában még szorgalmasan olvastam a kötelezőket, gimiben már csak egy-kettőt. Ez is közöttük volt, és még ez volt, ami legkevésbé untatott. 

Lumos – Világító varázslat: Egy könyvélmény, amit szándékosan elrontottál magadnak spoiler olvasásával

I: Hu nem szoktam ilyet csinálni, csak nagyon ritka esett, hogy nem bírom kordában tartani a kíváncsiságomat.  

P: Ha esetleg elolvasok egy-egy spoiler-t azt tényleg tudatosan teszem, és nem érzem úgy hogy elrontom vele az élményt. De nem is igazán rémlik, hogy mostanában csináltam ilyet. 

 

Obliviate – Felejtésátok: Egy könyv vagy egy spoiler, aminek olvasását szeretnéd elfelejteni 

I: Kirsty Moseley: Álmaim őrzője nagyon nagy csalódásként éltem meg ezt a könyvet, sokkal jobbra számítottam.  

P: L. J. Shen: Sparrow Ez is nagy csalódás volt tavaly, sokkal többet vártam az írónőtől, főleg a kategória miatt. Viszont ez minden volt, csak nem egy vérbeli rázós történet. 

Portus – Zsupszkulcs-készítő varázslat: Egy könyves világ, amit meglátogatnál 

I: Christelle Dabos: A ​tél jegyesei Szívesen elmennék pár napra Anima-ba. megnézném vajon nekem milyen képességem lenne ott.  

P: Stephanie Garber: Caraval Örülnék, ha rövid időre engem is elvarázsolna személyesen is a Caraval világa. 

Prior Incantatum – Fordító varázslat: A legutóbb olvasott könyved 

I: Penelope Ward: A legkedvesebb szomszéd Annyira jó volt, nekem sokkal jobban tetszett mint az első rész. Vicces volt, aranyos :) 

P: R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1. Örültem, hogy nem ért még teljesen véget a Mennyei bűnök sorozat, és vágytam hasonlóan izgalmas nyomozásra. 

Riddikulus – Mumus elleni varázslat: Egy vicces könyv 

I: Penelope Bloom: Megnyalnám Az Írónő szereti vicces jelenetekkel megtölteni a könyveit. Itt is adott volt ez a dolog, fogtam is jó párszor a hasam nevetés közben. 

P: Helen Hoang: Menyasszony rendelésre Nem tipikus vicces könyv, de rengeteget mosolyogtam olvasás közben. Remekül csempész az írónő az értelmek mellett humort is a lapokra. 

Sectumsempra – Vágás átok: Egy sötét, csavarokkal teli könyv

I: Sarah J. Maas: Felperzselt királyság Az ellenséget sosem szabad lebecsülni, sajnos itt is megkeserítették kedvenceim életét. 

P: Holly Black: A gonosz király Ez a pár szó tökéletesen jellemzi ezt a könyvet és pont ezt szerettem leginkább benne. 

Sonorus – Hangerősítő bűbáj: Egy könyv, amit mindenkinek ismernie kellene

I: Mary E. Pearson: Az ​árulás csókja Egy bátor hősnő, izgalmas történet, egy kis romantika. Szerintem sokaknak tetszene ez a könyv. 

P: Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten Azért szeretem ezt ajánlani, mert szerintem szélesebb körben is tudják értékelni. Szuper a krimi vonal, és egészen pici romantika is felbukkan benne, ami a cukormázas sztorikat kedvelő olvasókat is lebilincselhet. 

Stupor – Kábító átok: Egy könyv, ami úgy elkábított, hogy szavaid sincsenek rá

I: Leylah Attar: A Serengeti köde Egy gyönyörű szerelemi történet, amelyben a fájdalomnak, és az elengedésnek is nagy szerepe van. Meg melengette a szívemet,  hittem benne, mert kellenek az ilyen történetek, ilyen párosok, akik megmutatják, hogy van esély az igazi megtalálására. 

P: Leylah Attar: A Serengeti köde Régen olvastam ennyire csodás, vérbeli romantikus és szomorkás történetet. Az epilógussal tette tökéletessé az egészet az írónő. 

Wingardium Leviosa – Lebegtető bűbáj: Egy könyv felvillanyozó befejezéssel, üzenettel 

I: Penelope Ward: A legkedvesebb szomszéd Annyira örültem, hogy a végén mindenki megkapta a maga boldogságát. 

P: Mariana Zapata: Szívvel a falnak Jó volt látni egy kicsit más romantikus kapcsolatot és hogy nem csak instant szerelem létezik. Közelebb éreztem ezt a valósághoz.


Forrás 1 | 2
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése