2020. 05. 14.

Könyjelző Top 10 - 61. rész


Minden részben összegyűjtünk nektek TOP 10 könyvet vagy csak egyszerűen 10 kedvencet hozunk különböző kategóriákban. Igyekszünk nagyon változatosak lenni. Az ötlet eredeti forrása a Broke and the Bookish blog. :)

10 borító újra tervezés, amit szerettem/nem szerette

I: Sok múlik egy könyv borítóján, mert van amikor már egy szép boritó is eltudja csavarni a fejünket, de egy rosszabbul sikerült el is veheti a kedvünket tőle.  
P: Szinte lehetetlenség olyan borítót tervezni, ami mindenkinek elnyeri a tetszését, de azért igyekeznek a kiadók. Egyszer így, egyszer úgy sikerül, ezekből szemezgettünk.

Szerettem 
1,
I: Amy Harmon: Homokból ​és hamuból Minden olyan fontos elem meg van rajta jelenítve ami megtalálható a könyvben. Van egy hangulata, ami arra sarkal, hogy ismerjem meg a borítón lévő pár történetét.  
P: Kresley Cole: Vámpírvér Nem hazánkban, de a 16. résztől új típusú borítókat kaptak a regények, visszamenőleg is. Egytől egyig szeretem az új terveket, de a kedvencem a magyarul Vámpírvér címet kapott Dark Needs at Night's Edge. 

2,
I: B. N. Toler: Lélekvesztők Az eredeti borítója is szép, de azzal amivel a WOW kiadó megjelenítette egyszerűen gyönyörű. Nagyon is illik a történethez, szerintem jól tették, hogy megalkották a sajátjukat.  
P: Tahereh Mafi: Ne érints Angolul és magyarul is kapott új borítót is sorozat, és mennyire jó döntés volt. A szemközpontú képek egyszerűen meseszépek. 

3,
I: Martha Hall Kelly: Orgonalányok Nagyon örülök, hogy a KMK saját borítót készített hozzá, az eredeti is szép, de a hazai is gyönyörű. Még nem olvastam a könyvet, de úgy gondolom illik hozzá.  
P: Kristy Moseley: Álmaim őrzője Ez most egy vegyes példa, mert itt a magyar újratervezést szeretem. Az eredeti borító kissé semmilyen, és hiába nem eget rengető a hazai verzió, mégis sokkal-sokkal jobb ránézni, kellemes látványt nyújt. 

4,
I: Mary Balogh: Lánykérés Annyira gyönyörű ez a borító, tökéletes választás. Amikor megláttam, nem is gondolkoztam azon, hogy el olvassam a könyvet. Finom nőies :) 
P: J. R. Ward: Megsebzett szerető Nem is olyan régen, 2018-ban kapott új köntöst hazánkban a teljes sorozat. Sok gondom nem volt a régi verzióval sem, egész egyszerűek voltak, szerettem, hogy mindegyik kötet mást színt kap, és hogy már ott is süt a szenvedély. Ezt a vonalat most is teljesen megtartották, de több életet kaptak a képek és ez jót tett nekik. A harmadik kötetet emelném ki közülük kedvencként.    

5,
I: Vi Keeland: A ​beosztott A hazai megjelenés borítója igazán szép lett. :) Sejtelmesebb mintha egy pucér Chase nézne vissza rám a borítóról. Tetszik, hogy megtartották a piros színt, még a hölgy körme is olyan árnyalatban pompázik.  
P: J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg A sorozat már rengeteg új verzióban megjelent és hiába szeretem azt, amelyik az én polcomon is csücsül az egyik mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Annyira tetszik, hogy ezek a képek egyszerre több történést is magukba foglalnak, ha így nézed látsz valamit és ha kicsit máshogy nézed, akkor mást. Zseniális
 

Nem szerettem 
1,
I: Alessandra Torre: Hollywoodi ​mocsok A filmes borítókkal nem szokott bajom lenni, de itt most valamiért az eredeti sokkal jobban tetszik nekem. Úgy érzem az a szőke lány sokkal inkább Summer, mint aki az adaptációban látható.  
P: Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvara Sajnálom, hogy pont ezzel kell kezdenem a sort, de nem tudom én se szó nélkül hagyni a legújabb, nyáron érkező borítókat. Értem, hogy néha kell egy kis újítás, sőt fentebb láttuk, hogy sokszor ez jól is sikerül, de jelenleg nem tudom, hogy lehet egy ennyire csodás koncepciót ennyire csúnyára cserélni. :( 

2,
I: Alice Hoffman: Gyönyörű ​titkok múzeuma Ez a borító is köthető a történethez, de nekem a rajta lévő kéz nem a legszebb. Valamiért az eredeti vurstli hangulatot kölcsönöz neki, annyira szép. *-* Szebben mutatna ezzel a borítóval a polcomon.  
P: Böszörményi Gyula: Sze'vusz világ Én azt a tábort erősítettem, akik az első, Márikát ábrázoló borítóba szerettek bele. Nem éreztem át azt a hatalmas ellenállást, és nagyon fájt volna a szívem, ha a Kiadó nem köt kompromisszumot és mindkettővel megjelenteti a könyvet, mert a másikat nem szívesen tettem volna a többi közé. :( 

3,
I: Lisa Kleypas: Apja ​lánya Úgy gondolom ez sikerült a leggyengébbre a hazai megjelenések közül. :( Választhattak volna egy sokkal szebb nőt a borítóra, szerintem a macska is lemaradhatott volna róla.  
P: Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa Megint olyan változtatás kerül középre, ahol a hazai verzió miatt kell kiemelnem a könyvet. Eleinte nem értettem igazán az olvasók ellenállását, de ismerve a történetet, nagyon sajnálom én is, hogy nem tartottuk meg az eredeti borítót. 

4,
I: Julia Quinn: Egy ​csók… és minden más Olyan szép női alakos borítókat lehet látni, de itt inkább olyan mintha egy űrlény öltözött volna ki egy bálba. :/  Igazán találhattak volna valami olyat, ami jobban illik a történethez.  
P: Alessandra Torre: Hollywoodi mocsok Kerüljön a filmes borító is a felsorolásba, hiszen nagyon sok ilyennel lehet találkozni. Nem mondható eszméletlenül egyedinek az eredeti borító, de a hangulata, a színvilága teljesen passzolt a történethez. A filmes borító pedig olyan sablonos lett. 

5,
I: Julie Klassen: A ​néma nevelőnő Most már sokkal szebb borítókkal drukkol elő a kiadó, a történelmi romantikus között igazi gyöngyszemeket lehet találni. De sajnos ennél is úgy érzem, hogy lehetett volna egy szebb női alakot találni rá.  
P: Amy Ewing: Az ékkő A végre egy picit kakukktojást tartogattam, hiszen ez a két borító szinte egyszerre jelent meg, nem klasszikus újratervezés. Viszont annyira meglepő számomra, hogy hogy készülhet, egy ennyire gyönyörű, egy ennyire egyedi és egy ennyire hétköznapi megoldás.
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése