2020. 05. 06.

Könyvjelző TBR Jar Challenge 2020 - Május

Most már szokásunkhoz híven kiválasztottunk 12 közösen és 12-12 külön olvasandó regényt, és a szerencsén múlik, melyik hónapban fogjuk olvasni.

A hónapok gyorsan követik egymást, még ebben a vírus helyzetben is csak úgy repülnek a napok. Szerencsére a könyvek világa menedéket nyújt még ebben a helyzetben is. sokszor jobb pár órára belemerülni egy történetbe, kikapcsolni, elfelejtkezni arról mi is az ami körül vesz most éppen minket. Ebben a hónapban is jó kis menekülési lehetőségeket húztunk az üvegcsénkből. Reméljük lassan visszatérhetünk lassan a régi "új" hétköznapokhoz :)

Közös lista: 
I: A sorozat első része nagyon jól sikerült, igazán emlékezetes párt ismerhettem meg az olvasása során. Pont ez miatt nagyon kíváncsi vagyok most milyen párost sikerült megalkotnia az Írónőnek.
P: A tavalyi évem nagy meglepetése és kedvence volt az első rész, alig vártam, hogy kezemben legyen a folytatás. :)
Író: Helen Hoang
Cím: Menyasszony rendelésre
Sorozat: A szerelem egyenlete 2.
Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2019. 
Terjedelem: 332. oldal 
Fülszöveg:   
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Khai ​Diepnek nincsenek érzései. Persze bosszantja, ha valaki odébb teszi a holmiját, és elégedett, ha a könyvelés az utolsó fillérig stimmel, de elsöprő, fontos érzelmeket nem mutat. Nem gyászol, és nem szeret. Azt hiszi magáról, hogy sérült, de a családja ezt másként látja. Ők jól tudják, hogy a férfi az autizmusa miatt egyszerűen csak máshogyan viszonyul az érzésekhez. Mivel nagyon kerüli a párkapcsolatokat, édesanyja a kezébe veszi az irányítást, és Vietnamba megy, hogy tökéletes feleséget találjon neki.
Esme Tran Ho Si Minh-városban lakik. Mivel félvér, mindig úgy érzi, sehová sem tartozik igazán. Amikor lehetősége nyílik Amerikába utazni, hogy egy férjjelölttel találkozzon, nem tud nemet mondani, mert úgy gondolja, a családjának ezzel segítene a legtöbbet. De Khait nem sikerül a tervek szerint elcsábítania. Amit Esme a szerelemről tud, az mind igaz is… de csak saját magára vonatkozóan. Teljesen belebolondul a férfiba, aki meg van róla győződve, hogy sosem fogja tudni viszonozni az érzéseit.
Esme hamarosan kénytelen lesz elhagyni az Egyesült Államokat, de Khai végül rádöbben, hogy mindvégig tévedésben volt… és hogy a szerelemnek sokféle arca lehet.
Helen Hoang, a szívmelengető és üde A szerelem egyenlete című regénye után, melyet saját Asperger-szindrómája ihletett, ezúttal egy beilleszkedési nehézségekkel küzdő férfit kísér végig a pártalálás és a szerelem rögös útján.

Indie listája: Már régóta szemeztem ezzel a könyvvel. Nem olvastam még az Írónőtől, de az eddigi tapasztalataim alapján az Álomgyár kiadónak mindig sikerül igazán tehetséges írókkal megismertetni az olvasóit. Úgy érzem ez a történet különleges lesz számomra.
Író: Kékesi Dóra  
Cím: A holnap érintése  
Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2017
Terjedelem: 316 oldal 
Fülszöveg:
Szenvedélyes küzdelem a szerelemért és a túlélésért.
Egy 38 éven át őrzött levél felfedi a múltat. 1956-ban, Budapesten Váradi Miklósné Horváth Anna fiatalasszonyként titkos viszonyt folytat férje munkatársával, Nagy Krisztiánnal.
Annak ellenére esnek szerelembe, hogy tudják, számukra nincs holnap.
Anna házas, a férfi pedig jegyben jár, mégsem adják fel!
Reménytelen küzdelem egy megsebzett férj, és egy elhagyott menyasszonnyal szemben az elnyomás és a terror árnyékában. 1956. október 23-a azonban mindent megváltoztat. Kitör a forradalom és már nem csak a szerelmükért harcolnak, hanem az életükért is.

Kékesi Dóra első regényében valós történelmi helyzetben küzdenek szereplői a szerelemükért és az életbenmaradásért. Titkok, hazugságok, féltékenység és egy szenvedélyes szerelem ejtik rabul az olvasót.

Perpetua listája: Sajnos egyik rész se tudta eddig visszahozni a Papír hercegnő színvonalát, de kap egy esélyt Gideon és Savannah története is. 
Író: Erin Watt
Cím: Megkopott ​korona
Sorozat: A Royal család 3,5
Kiadó: Könyvmolyképző 
Kiadás éve: 2019. 
Terjedelem: 192 oldal 
Fülszöveg: 
Gideon Royal két évvel ezelőtt, egyetlen hiba miatt elveszítette álmai szerelmét. Azóta megcsömörlött, közönyössé vált, és belekerült a zsarolás, a szívfájdalom és a veszteség végtelen spiráljába. Amikor egyetemre került, azt remélte, mindent újrakezdhet. Ám a sors másként tervez, és ismét az útjába sodorja Savannah Montgomeryt.
Savannah úgy hiszi, nincs már visszaút Gideon árulása után.
A fiú azt reméli, téved.
Megbocsátás. Remény. Megváltás. Gideon megfogadta, hogy visszaszerzi a lányt, aki elrabolta a szívét. És ha egy Royal elhatároz valamit, a végsőkig elmegy, hogy valóra váltsa.
A szédítően népszerű Royal családban mindig történik valami.
Hagyd, hogy kiragadjon a hétköznapokból!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése