2020. 05. 07.

Melanie Harlow: After We Fall – Mindig van tovább

Író: Melanie Harlow  
Cím: Mindig van tovább 
Kiadó: KMK   
Kiadás éve: 2020.
Terjedelem: 336 olda
l

Fülszöveg:
Jack ​Valentini nem az esetem.
A szexi, borongós kedélyű cowboy a filmekbe való, nekem jó lesz az öltöny meg a nyakkendő. Úri modor. Borotvált arc.
Jack talán csodálatos, de mogorva, durva, faragatlan. Messziről kerülne egy ilyen városi lányt, mint én, és ezt nem is leplezi.
De munkát kaptam a család farmján, én lettem a PR tanácsadójuk, úgyhogy kénytelen lesz elviselni engem, ahogy én is őt. Azt, hogy bámul. Meg a változékony hangulatait. A szűk farmerját. Az izmait.
A hatalmas, kemény izmait.
Hamarosan teljesen másféle feszültség támad köztünk, olyan, amitől helytelenül viselkedek az istállóban, a fák között az erdőben, vagy a furgonban. Sosem tettem még ilyesmit, ami ennyire nem vall rám… De túl jó, nem bírom abbahagyni.
És minél többet tudok erről a gyászoló veteránról, annál jobban értem őt. Elvesztette a feleségét, ettől megtört lett, keserű, és saját magát hibáztatja. Úgy gondolja, nem érdemel második esélyt a boldogságra.
De téved.
Nem kell, hogy én legyek az első szerelme. Elég, ha az utolsó leszek.
Imádni való mese a reményről, amit sosem adhatunk fel, a hitről, hogy a boldogság igenis jár nekünk, akkor is, ha a lehető legváratlanabb pillanatban köszönt ránk.
A legszerethetőbb szerelmespár, akik alig tudják elhinni, hogy tényleg rátaláltak arra, akit talán nem is kerestek.
Ismerd meg titkaikat!


"Legalább tíz okot tudok, amiért nem kéne vonzódnom hozzá."

Mindig is vonzalmat éreztem a farmélet iránt. Elképzelem a fából épült házamat, amely mellett hatalmas vöröses színű istálló áll, és ameddig a szem ellát legelők veszik körül. A távolban lovak, marhák legelésznek. Nem is lenne nálam boldogabb ember, ha ez az álom egyszer valóra válna. Talán pont ez miatt szeretem, amikor egy ehhez hasonló könyvre találok, amelybe kicsit oda képzelhetem magamat is. Nagyon megörültem, amikor
forrás
megláttam, hogy a KMK pont egy ilyen könyvet hoz el a hazai olvasói számára. Azonnal fel is került a listámra, nem is várakoztam sokat az elolvasásával, mert szinte azonnal a kezembe is vettem. Nem voltak nagy elvárasaim a könyvvel kapcsolatban, egy "könnyed" olvasmányra vágytam, ami kiragad ebből a vírus által lelombozott helyzetből, elrepít arra a helyre, amely ha pár órára is, de menedéket nyújt. Ezekkel az érzésekkel kezdtem neki. :) Ez a történet nekem nem árult zsákba macskát, pont azt kaptam tőle, amire vágytam. Egy igazán szép egymásra találásnak lehettem a tanúja, megfűszerezve jó pár vicces, és erotikus jelenettel. De magában hordozza a második esély lehetőségét is, amelyet még így a lapokon keresztül is izgalmas volt átélni, hogy miként is rombolja le a maguk köré épített falakat szereplőink, miként adnak esélyt egy új szerelem megszületésének.

A fülszöveg elmondja a lényeget. Itt van nekünk Margot, aki egy gazdag városi lány. Mindene meg van amit csak kíván, egyet kivéve. Egy férfi hiányzik az oldaláról, sajnos az eddigi kapcsolatai nem nevezhetőek jónak. Inkább csak bánatot jelentettek mint boldogságot. Pont egy ex az aki miatt el kell távolodni az otthonától egy kis időre. Ezzel a részel indítja a történetet az Írónő aminek az ötlete nekem nagyon tetszett. Puffancsot minden egyes bolond férfi képébe, aki valaha is megbántott egy nőt. :) Szakmáját tekintve PR tanácsadó, ennek a munkának köszönhetően kerül egy olyan ügyfélhez, aki szeretné, ha segítene nekik fellendíteni az érdeklődést a farmjuk iránt. Margot egy kedves lány, akivel
Margot (forrás)
tudtam azonosulni, már az elején megkedveltette magát velem. Látszott, hogy fontosak neki az ügyfelek, mindent megtesz azért, hogy segítsen nekik. Ezen a helyen találkozik Jack-el a mogorva cowboyal.


"Ez az én fájdalmam. Jár nekem. Szigorúan őrzöm."

A vonzalom azonnal érezhető közöttük, a szikrák csak úgy pattognak. Borítékolható, hogy nem fogják sokáig kordában tartani az ösztöneiket. Ám Jack nagy fájdalmat cipel magával, egyszer már odaadta a szívét valakinek, úgy gondolta többet nem fogja tudni odaadni már másnak, így árulásnak érzi, hogy ennek a városi lánynak mégis sikerült újra életet lehelnie belé. Teljesen átérezhető volt Jack nézőpontja. Minden érzelem nyomot hagy az ember lelkén. Egy igazán nagy szerelem felemelhet, de össze is törhet. Az elvesztés fájdalma, saját magunk hibáztatása megmérgezi az ember lelkét. A mi morc cowboyunk is pont ezt tette magával.

Ilyenkor szeret a sors kavarni egy kicsit, egymás útjába sodor két olyan embert akik teljesen különböznek egymástól. A városi lány, és a vidéki srác, akik mégis megmozdítanak valamit a másikban, és a különbségek ellenére is érezhető, hogy tudnak ők egy csapatot alkotni, csak ahhoz le kell rombolni azokat a bizonyos falakat. Ennek 
lehettem tanúja Jack, és Margot kapcsolatának alakulásának során. Az állatias ösztönökön túl, kezd valami egység kovácsolódni köztük, amely mind a kettőjüket megrémiszti. Mert túl rövid idő alatt kezd kialakulni köztük valami, amire nem biztos, hogy készen állnak.


A sztereotípia, amikor a két világ találkozik, meglátjuk mennyire más világból is jöttek ők, jól ábrázolta az Írónő. De Margot-ot felruházta egy jó nagy lelkesedéssel, ami átsegíti azon, hogy meg tudja látni Jack világában is szépet, mint egy kis gyerek úgy veti bele magát a tapasztalatok szerzésébe. Pont ez miatt nem szabad senkit sem megítélni elsőre. Azért a
Jack (forrás)
morc cowboy is tud ezen a téren meglepetéseket szerezni. A bonyodalom várható volt ebben a történetben is, azért rendbe kell tenni itt az érzéseket mind a két fél részéről, ki kell találni tartogat-e közös jövőt számukra az élet. Nekem tetszett, ahogy az Írónő megalkotta ezt a történetet. Megismerhettem két igen szerethető karaktert, egy szép helyszínt, amelyet Margot-tal együtt fedezhetem fel. Kaptam szép pillanatokat, emellett pedig kellően tartalmazta a fájdalmas részeket, amelyek ellensúlyozták egymást, a hab tetején pedig ott ült a cseresznye is amely erotikával fűszerezte meg az egészet. Egymásra találásuk, engem kikapcsolt, és mosolyt csalt az arcomra. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a könyvre. Azért nem szabad elfeledkeznem a hibáiról sem, mert volt pár dolog, ami szemet szúrt. Szerintem túl gyorsan fordultak komolyra a dolgok kettőjük között, szinte pár nap leforgása alatt, úgy gondolom egy sérült félnek ennél sokkal több időre lenne szüksége ahhoz, hogy ennyire levetkőzze a múltját, de romantikus lelkem most szemet huny e felett.


"Bár tudnék tanácsot adni! – sóhajtott Jaime. – De a szerelem sokszor furcsa. Ha keresi az ember, elbújik előle. Ha nem, akkor meg rád ugrik, és fejbe ver."

Kedvenc jelenetem: Margot fára mászik.
Kedvenc szereplőm: Margot, Jack.
Kinek ajánlom: Azoknak akik szeretnének kicsit kikapcsolódni a mostani helyzetben, és nem sérti őket ha több erotikus részt találnak benne.
Értékelésem: Engem kikapcsolt, ezért megérdemli a 4,5 tojást.

Érdekesség: Nálunk a sorozat második része jelent meg először, de külföldön tartozik még hozzá további három is. Ezeknek a fülszövegét hoztam érdekesség képen.

Cím: Man Candy
Sorozat: After We Fall 1.
Megjelenés: 2016.
Fülszöveg: 

Visszatért. 
Nem csak a városba, hanem éppen a jobb oldali lakásba. És elég íncsiklandóan néz ki, ami még egy ok arra, hogy távol tartsam magam tőle.
Még se tudok ellenállni. 
A szex hihetetlen (elég valószínű, hogy alapjaiban megrengettük a házat), de nem tud becsapni – most nem. A marketing diploma és öt év a reklám szakmában megtanított arra, hogy az „igaz szerelem” csak a tündérmesékben létezik, és arra használják, hogy könnyebben eladják vele a rúzsokat, gyémántokat és a parfümöket. 
Azt hiszi, tévedek, és be akarja bizonyítani. 
Szerintem megbolondult, ezért hagyom neki.
Ez lehet életem legnagyobb baklövése.

Cím: If You Were Mine
Sorozat: After We Fall 3.
Megjelenés: 2017.
Fülszöveg:
Theo MacLeod nem kellett volna, hogy az igazi legyen.
Magas, sötét és jóképű, épp megfelelő nekem, de az öntelt vigyora, az én mindent jobban tudok hozzáállása és a mamut méretű egója? Kösz, de nem kell. Csak felbéreltem, hogy ne kelljen többé a szingli asztalnál ülnöm. Csupán tettetjük az egészet.
Nem kellett volna megcsókolnia.
A szívemnek sem kellett volna zakatolnia.
És az éjszakát sem kellett volna együtt töltenünk – ami életem legforróbb éjszakája volt.
Az egyéjszakás kalandból hétvégi kiruccanás lett, és még az évszázad hóvihara sem képes lehűteni a köztünk lévő tüzet. Nem tudok betelni vele – a mosolyával, a testével, és az érzéssel, amit kivált belőlem.
Nem hasonlítunk. Egy fenegyerek, és én vagyok ideges Nellie*. Ő sodródik az árral, én szeretek gyökeret ereszteni. Opportunista kétes múlttal, én pedig egy önkéntes cserkész lány.
De ezek közül egyik sem számít, ha a karjai között vagyok.
Tudom, hogy hibát követett el. Tudom, hogy mélyek a sebei, és nem bízik meg senkiben egyszerűen. Azt is tudom, hogy azt hiszi, sose lesz elég ahhoz, hogy boldoggá tegyen, pedig igen.
Ehhez csak maradnia kell.  
(*angol kifejezés a túl félénk, aggódó emberekre)

Cím: From This Moment
Sorozat: After We Fall 4.
Megjelenés: 2017.
Fülszöveg: 

Olyan volt, mintha szellemet láttam volna. 
Amikor az elhunyt férjem ikerbátyja a városunkba költözött, távol akartam tartani magam tőle. Wes-ben minden arra a férfira és a közösen tervezett életünkre emlékeztet, akit elvesztettem, és tizennyolc hosszú hónap után végre úgy kelek ki az ágyból, hogy jól érzem magam. Új állásom van, csodás támogató csoportom és egy gyönyörű ötéves lányom. Nem akarok visszatekinteni a múltra. 
De engem is vonz. Megérti a bánatomat, a dühömet és a bűntudatomat úgy, ahogy senki más – és én is értem az övét. Lassan ez a megértés vággyá alakul, ami irányíthatatlanná válik. 
Azt mondja, ne törődjünk azzal, mit hisznek az emberek, és a szerelem sose lehet elítélendő. De az élet megtanította nekem a legkegyetlenebb leckéjét – nem mindig a szerelem győz. 
Bárcsak a szívem is ebben hinne. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése