2021. 01. 12.

Vi Keeland: Fiatal szerető - Interjú

Író: Vi Keeland
Cím: Fiatal szerető

Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve:
 2020.
Terjedelem:
  368 oldal
Fülszöveg: 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Amikor először találkoztam Ford Donovannal, fogalmam sem volt, hogy ki ő…, néhány szembeötlő dolgot leszámítva.
Tudtam róla, hogy túl fiatal hozzám, isteni a teste, sikeres és okos. De menjünk vissza a történet legelejére.
A legjobb barátnőm kijelentette, hogy újra randiznom kellene, és a tudtom nélkül létrehozta a profilomat az egyik népszerű társkereső oldalon.
Huszonegy és huszonhét éves kor között jelölte be a potenciális partnerek életkorát. Továbbá megjegyzésként odaírta, hogy az Orál Király és hasonló becenévvel rendelkezők azonnal a lista tetejére kerülnek.
Nem lett volna szabad aktiválnia a profilomat…
A lényeg, hogy így találkoztam Forddal. Elkezdtünk üzeneteket írogatni egymásnak. Megnevettetett, de ennek ellenére is zavart a kora, úgyhogy részemről csak barátságról lehetett szó.
Miután hetekig győzködött, végül ráálltam, hogy egyetlenegyszer találkozzunk. Húsz évvel ezelőtt randiztam utoljára a középiskolai szerelmemmel. Tudtam, hogy nem lehet ebből semmi tartós, de kíváncsi voltam rá.
Remegő lábbal léptem be az étterembe. Ford a bárpultnál ült. Amikor megfordult, elállt a lélegzetem. A szexi mosolyától majdnem lecsúszott a bugyim.
De annyira ismerősnek tűnt…
Ahogy közelebb értem, rájöttem, miért. A szomszéd nyaraló tulajdonosának a fia volt.
A szomszéd fiú.
Évek óta nem láttam, és ő időközben felnőtt férfi lett.
Kimentem az étteremből és hagytam a fenébe ezt az őrültséget.
Majd beköszöntött a nyár, és ki kezdett el ismét lejárni a családi nyaralóba?



Kezdjük azzal, hogy ki vagy a szerző éned mögött?
Háromgyerekes anyuka vagyok és egy olyan férfi felesége, akivel gyerekként találkoztunk. New York-ban nőttem fel, de jelenleg Long Island külvárosában élünk. Az írás előtt, túl sokáig voltam ügyvéd. Imádok utazni – már mind az ötven államban jártam és számos különböző országban.

Mikor gondoltál először arra, hogy író legyél? És milyen korábbi munkáid voltak?
Forrás
Mindig lelkes olvasó voltam és saját könyvet akartam írni. Ügyvéd voltam, már akkor is nagy része volt az életemnek az írás, de nem a téma volt a fontos, hanem maga az írás. Főiskola után egy spirál füzetet töltöttem meg az első sztorimmal, de sose fejeztem be. Majd folytatódott az élet – férjhez mentem, született három gyerekünk, és olyan munkába csöppentem, amiben jó voltam, és élveztem, csak nem volt teljesen kielégítő.
De még évekkel később is motoszkált a fejemben a könyvírás. Ezért 2012-ben úgy döntöttem, megpróbálom megírni az első regényemet. Nem tudtam, hogyan működik a magánkiadás és egyszerűen büszke voltam magamra, hogy befejeztem. Abban az időben úgy hittem, sikerült kipipálnom egy tételt a bakancslistámon. Majd pár hónappal azután, hogy befejeztem, lecsapott a Sandy hurrikán. A házunkban állt a víz, majdnem mindenünket elvitte. Bár az újjáépítés folyamata borzasztó volt, sok jó dolgot is hozott a sok veszteség. Arra késztette a családot, hogy rájöjjünk, mi az igazán fontos. És engem is arra késztetett, hogy adjak egy esélyt az írásnak. Még egy lakókocsiban éltünk, amikor kutatni kezdtem a magánkiadásról.

Sikeresen működtök együtt Penelope Ward-dal. Nyitott lennél más szerzőkkel is közösen írni a jövőben?
Úgy érzem, csalnék, ha válaszolnék erre a kérdésre! LOL. Nagyon élvezem a közös munkát Penelope-val és nem hinném, hogy a közeli jövőben abbahagynánk. Bár, nyitott lennék más műfajban mással együtt dolgozni. Mindig szívesen írtam volna egy thriller-t.

Forrás
Van ütemterved az íráshoz vagy akkor írsz, amikor jön az inspiráció?
Szigorú ütemtervem van. Hat nap írok egy héten. Általában adminisztratív munkát végzek reggel hattól nyolcig és az után indul a napi írás.

Mennyit raksz magadból és más általad ismert emberekből a szereplőidbe?
Mindig vannak apró darabok, amik belőlem kerülnek a szereplőimbe – néha ez egy személyes félelem vagy apró attitűd, máskor a szarkazmusom. Ugyanígy a férjem is felfedezhető a könyvekben.

Melyik könyvedre vagy a legbüszkébb? Esetleg van olyan, amit kínosnak érzel?
Valamiért az Egomániás mindig is különleges volt számomra. Imádtam megírni, és  boldog voltam az elkészült történettől. Kemény kritikus vagyok a munkámmal. Melyik kínos? A legkorábbi. Nem tudom, mit csináltam. Huszonhat könyv után már sok mindent megtanultam.

Az iparág legszexibb borító között vannak a tieidek is. Meséld el hogyan lesz az elképzelésből termék?
Forrás
Alapvetően sokat nézelődök Instagram-on és más weboldalakon, hogy megtaláltam a megfelelő képet. Be kell vallanom, túl sok időd töltök kutatással. De szerintem fontos, hogy a kép reprezentálja a könyvet. Ráadásul az emberek valami újat, szexit várnak tőlem, és nem akarom, hogy csalódjanak.
Miután megvan a kép, átadom Sommer Stein-nek, a borítótervezőmnek, és ő varázsol!

Legutóbbi könyved, a Fiatal szerető egy fiatalabb férfi – idősebb nő történet. Mi inspirált, hogy erről a témáról írj?
Valójában már három és fél éve kezdtem írni, de félretettem, mert nem állt össze teljesen a történet a fejemben. Szeretem a kissé tabu kapcsolatokat – Az órákon át kívánlak egy professzorról és tanársegédjéről szól, és akad sok főnök/beosztott történetem is. A Vetélytársban két versengő fél jön össze. Az idősebb nő-fiatalabb férfi ezekhez hasonló tabu hangulatot áraszt.

Kedvenc és legkevésbé kedvenc szavad?
Kedvenc – crescendo, legkevésbé kedvenc – nem, legalábbis, amikor ezt mondják nekem.
Mikor kelsz és fekszel?
Ötkor kelek és általában fél tíz, tíz körül fekszem.
Híresség, akiért rajongsz?
Mark Wahlberg.
A legijesztőbb dolog, amit csináltál?
Bungee jumping.
Egy tétel a bakancslistádon?
Eljutni a Maldív-szigetekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése