2023. 09. 14.

Elizabeth Lim: Her Radiant Curse - interjú


Író:
Elizabeth Lim
Cím: Her Radiant Curse
Megjelenés: 2023.08.29.
Fülszöveg: 

A Hat bíborszínű darumadár New York Times bestseller szerzője két nővér történetével érkezik - az egyik olyan gyönyörű, amennyire a másik szörnyeteg -, akiknek harcolniuk kell egymás megmentéséért, amikor egy rosszul sikerült eljegyzési verseny olyan gonoszt szabadít fel, ami örökre megszakíthatja a köteléküket.

Az egyik nővérnek el kell buknia, hogy a másik felemelkedjen.

Channi nem szörnynek született. De amikor a saját apja feláldozza őt a tigris boszorkánynak, örökre megváltozik. Kígyóarccal átkozzák meg, pont az ellentéte gyönyörű nővérének, Vanna-nak - az egyetlen személynek a faluban, aki nem a szörnyet látja Channi-ban. És az egyetlen, akiben megbízik.

A tizenhét éves Vanna-t egy közönséges eljegyzési versenyen fogják elárverezni, hogy ebből is gyarapítsák a falu kincstárát. Csak Channi képes megvédeni testvérét a legkegyetlenebb udvarlókkal szemben, aki annyi éven át hagyatkozott az erejére és a ravaszságára. Ám ezzel célkeresztbe kerül - ádáz gladiátor harcok sorozatát indítja el, egy szárazföldön és tengeren átívelő küldetést, esküdt ellenségek közötti románcot, és egy olyan választást, ami Channi szívét töréspontig feszíti.

Elizabeth Lim a Párválasztó és a Szunnyadó parázs elemeit vegyíti olyan klasszikus mesékkel, mint a Szépség és a Szörnyeteg és a Trójai Heléna története, ebben az izgalmas, de szívszorító fantasy regényben, ami feltárja a szépség sötét oldalát és a testvériség legmélyebb kötelékeit. 


Hello, Elizabeth! Üdv újra itt! Hogy vagy, mióta 2021-ben utoljára beszéltünk?

Nagyszerűen, köszönöm! Újabb gyerekkel bővült a család, valamint jó néhány könyvvel is!

Mikor fedezted fel az írás és történetek iránti szenvedélyedet?

Már egészen kis korom óta szeretek írni, de sose gondoltam, hogy elég jó vagyok ahhoz, hogy író legyek. Inkább csak hobbiként gondoltam rá – rengeteg fanfiction-t írtam felnőve és online is osztottam meg pár történetet. Csak az egyetem elvégzését követően gondolkodtam el komolyan a publikáláson.

A következő regényed, a Her Radiant Curse jelent meg éppen! Hogyan jellemeznéd öt szóban?

Szépség és Szörnyeteg nővérek képében.

Gyönyörű fantasy mesék írásáról vagy ismert, de ha bele csöppennél egy másik műfajba, mi lenne az?

Egy nap szeretnék megpróbálkozni a történelmi fikciókkal.

Sok kutató munka kell a könyveidhez vagy ezek olyan történetek, amiken felnőttél?

Határozottan kell kutatást is végezni, de megpróbálom az első vázlatokat még ez előtt megírni, ilyenkor az emlékezetemre hagyatkozom a szívemhez közeli történeteknél.

Az összes könyvedet figyelembe véve, ki a kedvenc saját szereplőd és miért?

Channi, mert annyi rétege van a személyiségének és ő esik át a legnagyobb karakterfejlődésen.
Annyira kemény, brutális és tehetséges, mégis mindezek alatt kétségbeesetten vágyik arra, hogy a család része legyen és szeressék olyannak, amilyen. Annyira szeretném megölelni!

Forrás
A Her Radiant Curse köszönetnyilvánításában megemlíted, hogy ezt a történetet a Hat bíborszín darumadár előtt kezdted írni, miért váltottál?

Miután rájöttem, hogy a Her Radiant Curse inkább egy előzménytörténet, eldöntöttem, hogy okosabb lenne előbb a Hat bíborszínű darumadarat megírni - könnyebb eladni a kiadómnak. Nagyon nehéz volt félretenni a történetet, de örülök, hogy megtettem!

Készülőben van jelenleg más projekted?

Egy másik könyvön dolgozom épp. Az is Szépség és a Szörnyeteg hangulatot kapott, de sárkányokkal.

Van bármilyen tanácsod kezdő írók számára?

Olvass, amennyit csak tudsz, de hallgass is. Egy jó fül rendkívüli módon tudja javítani az írást. Tűzz ki célokat magad elé, ne idővonalat vázolj fel. Ne hagyd, hogy az elutasítások elvegyék a kedved. A kitartás kulcsfontosságú.

Végül, van esetleg könyvajánlásod az olvasóinknak?

Nagyon izgatott vagyok Isabel Ibanez What the River Knows és June Tan Daker by Four könyveiért.


Forrás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése