Romantikus

Főhősnőnk munka nélkül marad és ez tarthatatlan állapot. Elvállalja a legelső kínálkozó lehetőséget egy beteg ember mellett. Ám nem is sejti, hogy az új munkahely ilyen nagy változást hoz majd az életében. Szép lassan egyre jobban megismerik egymást és kötődni kezdenek egymáshoz. Mit hoz így a jövő?


Mi lehet egy nyári szerelemből? Most megtudhatjuk. Főszereplőnk gimnáziumi éveinek végét tapossa és természetesen megismeri a "nagy Ő"-t, vagy mégsem? Az élet messzire sodorja őket egymástól, de a lány évekkel később se tud szabadulni a kellemes emlékektől. Vajon az útjaik keresztezik még egymást?

Elvált, egyedülálló anyukaként, már esélyes se lehet a szerelemre, vagy mégis? Barátnője unszolására hősnőnk feldobja a ruhatárát és külsejét is és beleveti magát a Szilveszter éjszakába. Egy tőle jóval fiatalabb sráccal hozza össze a sors és nem lát kifogást egy kis kalandban. De még az is lehet, hogy több lesz belőle...

Egy átbulizott éjszaka után egy idegen mellett felébredni? Nem mindig jó érzés. Főleg, ha rájössz, hogy ehhez a jóképű idegenhez még hozzá is mentél. Mi ilyenkor a helyes döntés? Bontsuk fel azonnal a házasságot vagy előbb talán ismerjük meg kicsit jobban ezt a szexi zenészt, hátha több van benne, mint külsőre hinnénk?

Főszereplőink kalandjai folytatódnak. Még mindig nem tudnak tovább lépni a múlt sérelmein és félnek igazi esélyt adni a másiknak. A fiú azonban nem adja fel, feltett szándéka, hogy meghódítja a lányt, akibe már az iskola óta szerelmes, csak magának se merte bevallani.
Ez a könyv az első szerelemről, a barátságról és a be nem illeszkedésről szól. Két főszereplőnk egy erdei táborban találkozik és mindkettőjük (szomorú) történetét megismerhetjük. Egyiküket a hirtelen jött népszerűség, másikukat az elvesztett szerelem nyomasztja.

Hősnőnk igyekszik elmenekülni az otthoni nyomasztó légkör elől és úgy gondolja ennek legjobb megoldása a folyamatos bulizás és utazgatás. Budapesten megismerkedik egy zárkózott, távolságtartó katonával, akit nem tud elfelejteni. A kettőjük közötti szenvedély kézzel fogható, de kiderül, hogy a férfinak nagy titkai vannak. A lány túl tud ezeken lépni, amikor megtudja ezeket?
Sok mindennel lehet jellemezni ezt a könyvet: megrázó, élet és halál kérdése, betegség, előítéletek, gyász, tragédia feldolgozása. A két fiatal öngyilkossági kísérletük kapcsán ismerkedik meg, és pont jókor nyújtanak támaszt a másiknak. Három hónap alatt sok minden történik velük, de ez elég ahhoz, hogy megváltozzon az életcéljuk?

Egy érdekes házi feladatot kap hősnőnk: írjon levelet egy halottnak. Megtetszik neki a dolog, így egyre több embernek címez leveleket, ezek segíthetik feldolgozni nővére hirtelen halálát. Szurkoljunk, hogy ezek tényleg elegendőek legyenek a tovább lépéshez.


Egy frissen megözvegyült nő és egy parasztgazda egymás mellett siratja halottait a temetőben. Kezdetben bizalmatlanul figyelik a másikat, de ahogy egyre többször szóba állnak, mégis csak vonzódni kezdenek egymáshoz. Virtuális napló formájában ismerhetjük meg kettőjük történetét és életük további részleteit és reméljük, hogy a boldog befejezésüket.

Furcsa párosunk története folytatódik. Ebben a részben elhatározzák, hogy ha törik, ha szakad, ők gyermeket szeretnének. Az ezzel kapcsolatos nehézségeket, akadályokat követhetjük nyomon velük ebben a nagyon szórakoztató stílusban íródott könyvben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése